Hari_kocka 0 Posted February 4, 2012 Decki treba mi brzinski savjet: Veceras se kuci vratio iz grada, izidjem iz auta i osjetim smrad (spaljene kocnice), malo pogledam i vidim da je zadnja lijeva felga jako topla (nije skroz blokirao, mogao sam gurnuti auto i tocak se okretao), pa predpostavljam da je plococa ostala zglavljena, sad me zanima kako da to rjesim najlakse jer je ''malo hitno'' Auto je vw golf iv temperatura je -11 i sve je puno snijega Hvala Share this post Link to post Share on other sites
Chipsy 0 Posted February 4, 2012 (edited) Jesi imo ručnu zategnutu? Izbjegavaj zatezat ručnu kad god moš dok je ovako hladno. Skini felgu i uglavi odvijac i vidi jel mos raširit čeljusti, vjerojatno se smrzlo. Edited February 4, 2012 by Chipsy Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted February 4, 2012 Nikad zimi ne zatezem rucnu Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted February 4, 2012 kad si zadnji put promijenio kociono ulje? izgleda da se celjust smrzla zbog prevelike vlage u ulju... trebas: skinut kotac, pogledat u kojem je polozaju poluga od rucne kocnice, vratit ju nazad ako nije u pocetnom polozaju, skinut celjust, malo ''zasarafit'' klip celjusti... cetvorka ima alu celjusti iza pa prije zapece klip! Share this post Link to post Share on other sites
rango27 0 Posted February 5, 2012 ..susjed moj ti je doktor za te stvari prema ovome što si napisao, 100% ti je klip zablokirao ili zbog gumice ili zbog lošeg ulja ili ima prljavštine, a vjeojatno se i smrzlo jer ako ti je ulje kočiono slabe kvalitete, znači ima too much vode u sebi, oče smrznuti (radi sam sa susjedom barem 100 takvih problema) lijek skidanje kotača, čeljusti, izbiti klip, ispolirati, skinuti gumice, ugraditi nove baciti ulje, ako je staro natočiti novo ulje, sve montirati, ozračiti i voziiiiiiiiiii naravno da češ usput provjeriti i pločive kakve su Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted February 5, 2012 prije svih ovih raskapanja prvo se sagni ispod i vrati polugicu na kojoj je sajla ručne, najčešće zaglavi ona na zadnjem kraju a ne klip a uzrok može biti do sajle ili do same čeljusti vraćanje klipa šarafcigerom je nemoguće jer treba klip okretati i pritiskati Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 5, 2012 prije svih ovih raskapanja prvo se sagni ispod i vrati polugicu na kojoj je sajla ručne, najčešće zaglavi ona na zadnjem kraju a ne klip a uzrok može biti do sajle ili do same čeljusti vraćanje klipa šarafcigerom je nemoguće jer treba klip okretati i pritiskati Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted February 5, 2012 prije svih ovih raskapanja prvo se sagni ispod i vrati polugicu na kojoj je sajla ručne, najčešće zaglavi ona na zadnjem kraju a ne klip a uzrok može biti do sajle ili do same čeljusti vraćanje klipa šarafcigerom je nemoguće jer treba klip okretati i pritiskati Ipak je sajla od rucne zapela (snijega i leda nije uopce bilo zbog topline od stalnog trenja) i nije skroz do kraja vratila (na klijestima se vidi granicnik i nije se vratila skroz), tako da je to sad rjeseno samo rucnu necu koristiti . Hvala svima na savjetima Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 5, 2012 ako budes ikad skidao zad klijesta.. obavezno razradi i podmaži klizače kliješta... Share this post Link to post Share on other sites