0
Hari_kocka

VW Golf IV, blokiran tocak...skoro

Recommended Posts

Decki treba mi brzinski savjet:

Veceras se kuci vratio iz grada, izidjem iz auta i osjetim smrad (spaljene kocnice), malo pogledam i vidim da je zadnja lijeva felga jako topla (nije skroz blokirao, mogao sam gurnuti auto i tocak se okretao), pa predpostavljam da je plococa ostala zglavljena, sad me zanima kako da to rjesim najlakse jer je ''malo hitno''

Auto je vw golf iv

temperatura je -11 i sve je puno snijega

Hvala

Jesi imo ručnu zategnutu? Izbjegavaj zatezat ručnu kad god moš dok je ovako hladno. Skini felgu i uglavi odvijac i vidi jel mos raširit čeljusti, vjerojatno se smrzlo.

Edited by Chipsy

kad si zadnji put promijenio kociono ulje?

izgleda da se celjust smrzla zbog prevelike vlage u ulju...

trebas:

skinut kotac,

pogledat u kojem je polozaju poluga od rucne kocnice,

vratit ju nazad ako nije u pocetnom polozaju,

skinut celjust, malo ''zasarafit'' klip celjusti...

cetvorka ima alu celjusti iza pa prije zapece klip!

..susjed moj ti je doktor za te stvari

prema ovome što si napisao, 100% ti je klip zablokirao

ili zbog gumice ili zbog lošeg ulja ili ima prljavštine, a vjeojatno se i smrzlo

jer ako ti je ulje kočiono slabe kvalitete, znači ima too much vode u sebi, oče smrznuti

(radi sam sa susjedom barem 100 takvih problema)

lijek

skidanje kotača, čeljusti, izbiti klip, ispolirati, skinuti gumice, ugraditi nove

baciti ulje, ako je staro

natočiti novo ulje, sve montirati, ozračiti i voziiiiiiiiiii

:rotfl

naravno da češ usput provjeriti i pločive kakve su

prije svih ovih raskapanja prvo se sagni ispod i vrati polugicu na kojoj je sajla ručne, najčešće zaglavi ona na zadnjem kraju a ne klip a uzrok može biti do sajle ili do same čeljusti

vraćanje klipa šarafcigerom je nemoguće jer treba klip okretati i pritiskati

prije svih ovih raskapanja prvo se sagni ispod i vrati polugicu na kojoj je sajla ručne, najčešće zaglavi ona na zadnjem kraju a ne klip a uzrok može biti do sajle ili do same čeljusti

:palacg:palacg

Ipak je sajla od rucne zapela (snijega i leda nije uopce bilo zbog topline od stalnog trenja) i nije skroz do kraja vratila (na klijestima se vidi granicnik i nije se vratila skroz), tako da je to sad rjeseno samo rucnu necu koristiti .

Hvala svima na savjetima

ako budes ikad skidao zad klijesta.. obavezno razradi i podmaži klizače kliješta...

0