ZEUS 0 Posted February 11, 2012 Ja imam Advanced RST774, imas ih na njuskalu (pazi da ti ne uvale fake), raptor, ronis, tnt securus,... Jel to funkcionira ok? Već duže vrijeme to gledam, ali novac uvijek ode kamo ne treba. Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted February 11, 2012 kažeš, mjenjao već dvije turbone? a jesi našao uzrok zbog čega? jesi mjenjao cjev od dovoda ulja do turba? Share this post Link to post Share on other sites
ivan@turbo 0 Posted February 11, 2012 kažeš, mjenjao već dvije turbone? a jesi našao uzrok zbog čega? jesi mjenjao cjev od dovoda ulja do turba? mislim ako sam sada dobro svatio izgorio mu je i klip ali nisam siguran. Sumnjam da mu je do toga bilo jer dobar majstor mu radi oko auta a to je skolski primjer svak zna prilikom mjenjanja turba da se cisti cjev za dovod i odvod ulja Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted February 11, 2012 a mocne li ugradnje tajmera...spojit 4 zice ima! to je to plus, minus, konstantni plus i masa. Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted February 11, 2012 (edited) Pred malo sam radio jednog 1.9 PD tdi-a, da nedužim problem turba.. bio kod par dobrih majstora, i nitko da reši problem.. naravno kad se razletila turbina onda su svi znali da je turbo problem i pravili se pametni.. nekažem da je problem u majstoru.. ali treba prvo otkriti problem, pa rješiti problem i uzrok pojedinog problema.. u ovom slučaju, je na turbini puknula osovina jer je zatajilo podmazivanje i stvorio se čep na dolaznoj cjevi od turba.. a čep ne samo da sam očistio, već sam ga izvukao i malo pogledao šta je bilo uzrok tom čepu, jer cjev je bila komplet od inox-a i nije bilo spojeva ili flexibilnih djelova, već od jednog komada.. ne samo da sam očistio cjev, već sam i istu zamjenio novom jer niti tlak od 10 bara nije čep izbio iz crijeva.. a sta se tice chipa-a mogu reći da ja, tj. RSR neradimo neispravne aute, ili ti bez diagnostike i prije spajanja auta na diagnostiku neradimo chip, jer pregledavamo mjerenja senzora, jer ako je neki senzor neispravan treba prije auto dovesti u ispravno stanje Edited February 11, 2012 by Beli Share this post Link to post Share on other sites
Pirelli_Im 0 Posted February 12, 2012 (edited) kažeš, mjenjao već dvije turbone? a jesi našao uzrok zbog čega? jesi mjenjao cjev od dovoda ulja do turba? svašta nešto je mjenjano, turbina je promjenjena sa svim crijevima i vakumima i sve je to drzalo nekih 50 000km i zbogom opet isti problem, Odakle da krenem sve je bilo u katastrofa stanju zacepjlen katalizator, začađena usisna i egr ventil, auto je stalno upadalo u safe mod dok nije postao SDI onda je skinut kat, očišćena usisna i blindiran egr, promjenuti svi vakumi i cjevi od turba, i druga turbina, kompletan servis napravljen, jednom riječju doveden u ispravno stanje i onda sam chipa auto i prezadovoljan sam bio, auto se ponašao odlično stoga smatram da nije on krivac! Nakon nekih 30 000 turbina baci ulje, ja vjerujem da je problem u tome što se auto uvijek gonilo a nikad dovoljno hladilo prije nego što bih ga ugasio a to je koliko sam imao prilike čuti smrt za turbo. ) Edited February 12, 2012 by Pirelli_Im Share this post Link to post Share on other sites