Slavwac 0 Posted February 10, 2012 (edited) Molio bih vas za pomoc. Znaci prosli tjedan sam napravio veliku glupost, nisam natankao auto na vrijeme, te sam ostao bez goriva onu noc kad je bila mecava. Auto sam na jedvite jade dovezao na benzinsku, ugasio mi se jedno 5 puta od Culinecke do BP u Dubravi . Natocio sam ga za 50 kuna, nisam imao vise love. Dakle kako se gasio jer je ostajao bez goriva je navlacio zrak, e sad kako sam ga natankao, normalno sjeo sam u auto i vratio se u kvart. Kada sam ga palio, trebalo mu je duze da sastavi, naravno zbog zraka kojeg se nagutao. Mislio sam da ce se to rijesiti, u tih kilometar ili koliko vec ima. Medutim, on se nastavio konstanto gasiti. Ta epopeja traje vec danima, dva puta sam ispraznio bateriju sa verglanjem i nikako da sastavi. Kada upali, nemirno radi, navlaci zrak i ako nije pod cokom i pod gasom, nakon nekog vremena se ugasi . Na crijevu se vidi dok radi da navlaci zrak i nekako mi se cini da nije potpuno ispunjena gorivom, nego kao da ima lagani mlaz sa rupama od zraka. Normalno kada se ugasi, u filter mi vraca pjenu. E sad, da li sam ja navukao smece u cijevi ili negdje na spojevima vuce fals neznam. Molim za pomoc, na serachu sam nasao, ispuhivanje cijevi, nepovratne ventile, reparacije Bosch pumpe.... Sta da radim, nemam kompresor, gdje, koja (guma ili plastika) i kolika crijeva da kupim, nepovratni ventil? Stvarno neznam vise, svatko ima teoriju, ima jos detalja koje mogu napisati, pomagajte ako golfa znate. Edited February 10, 2012 by Slavwac Share this post Link to post Share on other sites
mercC123 0 Posted February 10, 2012 Prvo sto moras napraviti je nasut malo vise goriva ....a kasnije upali auto neka radi te uzmi ključ i odavij onu cjev sto ide na diznu sve dok ne proteče nafta.Tako jednu po jednu.Napomena nemoj cijev skroz skiniti nego je samo popusti samo da moze proteći nafta. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 10, 2012 Nediraj ništa. Prvo vec kad nemas mnogo nafte treba skinit plovak i isčupat grubi filter s dna rezervoara. Malo tko zna za njega pa se često ljudi iznenade kad vide kakav je Drugo je da izmjenis filter nafte.... Novog napuni naftom a na dovod do tog filtera navuci naftu... tak da si miran sto se tiče dovoda do filtera. Nema tu nekog odzračivanja... čim upali nakon par minuta to je to... i ovo gore odvidavanje cjevi s dizni ti nepomaze jer s tim nista neces dobit posto pumpa vuče zrak il premalo goriva. Share this post Link to post Share on other sites