0
nino_zg

Golf 2 1.6D

Recommended Posts

Molim vas za pomoć. Bio sam kod dva meštra, slagoa stvari, ali i dalje problemi.

Znači Golf 2 1.6D kad je hladno ako uspijem upaliti, to mi uspije iz 2-3 pokušaja po 5-10 sec verglanja. Kad je temp oko 0, već puno lakše upali, dok je topli pali bez problema.

Kako bih upalio auto, moram spustiti čok i pumpati gas dok verglam. Ako auto uspije upaliti, moram dignuti čok kako se ne bi ugasio.

Kao što sam rekao, bio sam kod mehaničara i kaže: kompresija mjerena na -10, 27 u tri cilindra, nešto manja u četvrtom cilindru, grijači dobri, ulošci dizni promijenjeni, dizne očišćene, akumulator novi (70 Ah), flter goriva novi, u cijevima od filtera do motora nema zraka, u rezervaru na 47l eurodizela 2l benzina da ne smrzne, stavljeni novi klinasti i zupčasti. Sve navedeno napravljeno u zadnih mjesec dana.

Zvao bošistu (Ivanuš iz Zaprešića) i kaže ako pali na toplo bosch pumpa nije problem. Bosch pumpa nigdje ne slini, ali u zadnje vrijeeme čuje se zujanje, neznam da li od pumpe ili alternatora.

Do sad nije dirano alnaser, alternator i bosch pumpa.

Kaj da radim, di da se javim da mi netko kaže u čemu je stvar, a ne odgovori čekaj dok zatopli!!!!

UPOMOĆ!!!!!!

Akumulator je novi (70 Ah).

Kako znati da li mi alnaser vrti brzo ili sporo? Ako misliš kod verglanja, teško mi je reći, mislim da dosta brzo vrti.

Kako bi na alnaser utjecale niske temperature??

kad pališ jel ti vrti "veselo" recimo kao po normalnim temp ili sporije?

Probaj ga prije paljenja zagrijati 2-3 puta pa onda pali.

Pa, vidis meni je sad nedavno poceo bendix izbacivati, vergla vergla i taman da mi sastavi, bendix me izbaci. Do prije tjedan do dva nije bilo nikakvih problema. Provjeri si osigurac od grijaca, nalazi ti se na firewallu iznad serva od kocnica.

Edited by Slavwac

Molim vas za pomoć. Bio sam kod dva meštra, slagoa stvari, ali i dalje problemi.

Znači Golf 2 1.6D kad je hladno ako uspijem upaliti, to mi uspije iz 2-3 pokušaja po 5-10 sec verglanja. Kad je temp oko 0, već puno lakše upali, dok je topli pali bez problema.

Kako bih upalio auto, moram spustiti čok i pumpati gas dok verglam. Ako auto uspije upaliti, moram dignuti čok kako se ne bi ugasio.

Kao što sam rekao, bio sam kod mehaničara i kaže: kompresija mjerena na -10, 27 u tri cilindra, nešto manja u četvrtom cilindru, grijači dobri, ulošci dizni promijenjeni, dizne očišćene, akumulator novi (70 Ah), flter goriva novi, u cijevima od filtera do motora nema zraka, u rezervaru na 47l eurodizela 2l benzina da ne smrzne, stavljeni novi klinasti i zupčasti. Sve navedeno napravljeno u zadnih mjesec dana.

Zvao bošistu (Ivanuš iz Zaprešića) i kaže ako pali na toplo bosch pumpa nije problem. Bosch pumpa nigdje ne slini, ali u zadnje vrijeeme čuje se zujanje, neznam da li od pumpe ili alternatora.

Do sad nije dirano alnaser, alternator i bosch pumpa.

Kaj da radim, di da se javim da mi netko kaže u čemu je stvar, a ne odgovori čekaj dok zatopli!!!!

UPOMOĆ!!!!!!

ovako mozes verglat do preksutra... povuci cok, zagrij dva tri puta i probaj upalit... ja sam imao TD sa odlicnom kompresijom pa bez coka nije mogao upalit kad je zima...

kao sto je kolega dino rekao, kut paljenja treba provjerit... mozda je do njega..

Hvala na savjetima. Kut paljenja su dva majstora slagala, drugi je mijenjao u odnosu na prvog pa je možda tu caka.

Inače grijem dva tri puta do isključenja releja. A što se tiče čoka, namjerno sam naglasio da palim bez čoka, sa pumpanjem gasa.

Ako povučem čok nema šanse da upalim auto, čak mislim da auto življe vergla bez čoka.

Grijač osigurača isto nije, to sam prvo sumnjao i promjenio iako nije bilo potrebe. Što se verglanja tiče mislim da isto vrti hladan i topao.

Kad ga palim procedura sljedeća: čok obavezno dolje, i tokom verglanja pumpam gas i onda motor kao da postupno se brže i brže okreće pa onda kako kad uspije uhvatiti. Za to vrijeme tamno sivi dim ide van.

Ništa hvala na savjetima očito provijeriti kut paljenja i alnaser. Jedino što me muči znam samo dva meštra koji su mi već slagali paljenje, tak da će mi oni tu teško nešto mijenjati ako misle da su već to dobro složili.

Ima li neka preporuka za majstora po mogućnosti Novi ZG?

nema sta mjenjat kut ako se zna na koliko mora biti.... al valjda je sad kakav treba..

Auto složen.

Kako je bio kod više majstora, dečki su raštelali bosch pumpu, pa je to trebalo srediti.

Hvala svima na pomoći.

0