DumiG4 0 Posted February 11, 2012 Imam golfa 4 1.9 tdi , uvoz iz njemacke. Ima na sebi webasto, malo sam kopao po tome, namjestim vrijeme kad bi se trebao upaliti, ali on to ne radi! Zanima me da li netko ima iskustva s time ili barem da mi preporuci neku firmu u Zagrebu koja se bavi time da mi to pogledaju! Share this post Link to post Share on other sites
zizzi 0 Posted February 12, 2012 (edited) a jel ti grije kad pritisneš onu tipku za trenutno paljenje? Imam istu stvar u G4 i nije mi nikako htjelo upalit prek ljeta i onda čisto slučajno negdi u 11. mje probam ido danas šljaka sve 5.. Imaš varijantu s daljinskim možda? Edited February 12, 2012 by zizzi Share this post Link to post Share on other sites
DumiG4 0 Posted February 12, 2012 Sad neznam tocno na koju tipku mislis, ja sam mislio da kad nariktam vrijeme paljenja da trebam stisnuti tipku na kojij je nacrtana vatra. Frajer koji mi je prodao auto je rekao da je postojao daljinski koji on naravno nema. Kako ga ti tocno palis? Share this post Link to post Share on other sites
zgsale 0 Posted February 12, 2012 Jel mozes slikati jedinicu upravljanja webasta? Kamiondjija sam pa sam vidio i koristio skoro sve modele. Slikaj i onda cu ti znat reci funkcije kako se koriste i koje su, ako je bas od webasta ima tri modela upravljanja sto se ugradivalo u aute (12V modeli). I mozes me nazvati na 0915968777 kad si u autu da provjeris, a onda da slikamo i objasnimo da pomogne drugima. Inace preko ljeta se webasto MORA paliti barem jednom mjesecno, postaviti na najvisu temperaturu i pustiti sat vremena da radi inace ako se ne pali, moze doci do zatajenja pumpice za gorivo ili kvara sistema za paljenje, glikerice. Samo kao osvrt zasto paziti na to, prije 3 dana sam bio s kamionom na servisu, filter goriva za webasto, redoviti servis, ruke 880kn. Jako skup sport kad se pokvari. Inace servis imas u Zg gdje ja idem u Dubravi. Klimamobil, Štefanovečki zavoj 17a, 10040, Zagreb, Hrvatska http://www.klimamobil.hr/klimamobil.html Tu ti je i njihova adresa s prikazom na karti kako doci kod njih. Samo preporucio bi ti da se najavis jer su stalno zatrpani, posebno sada kad je zima. Njih bi preporucio jer su korektni i priznaju reklamacije ako ih ima. Bio sam i u drugim servisima ali bilo sto da je bilo, pa znate to je,pa trebali ste......nikad njihova greska. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 12, 2012 a gdje tu ima filter goriva za webasto, ja imam na golfu 3 webasto i imam auto vec 5 godina i nikad nisam mjenjao nikakav filter...nisam znao da treba i jos jedna stvar, meni se na onom displayu od webasta stalno ponistava sat, onaj kao glavni sat koji se postavi i onda se prema njemu nastimava vrijeme paljenja i gasenja webasta, jel zna netko zasto se to događa, jer ga sad uvjek rucno palim zato sto mi se ne da stalno namjestat taj sat....a ne bi bilo lose da ga mogu namjestit da se sam upali da se ugrije auto ujutro prije nego krenem na posao pa ako netko zna nek napise Share this post Link to post Share on other sites
zgsale 0 Posted February 12, 2012 Ako je rijec o daljinskom, onda imas bateriju u njemu, slicno kao i u ovom za zakljucavanje, a ako je samo kontrola, onda treba vidjeti osigurace od webasta, mozda nema stalnu struju za memoriju ili je neki kvar na modulu. Sto se tice filtera, neznam gdje je tocno na golfu, negdje prije pumpice goriva, ali to nemoj nikako dirati sam ili metati nekakav zamjenski. Plamenik webasta ima tocno odredenu kolicinu goriva koju mora imati. Ako ima previse, nije dobro, ako ima premalo, nije dobro, u svakom slucaju moze doci do velikih i skupih kvarova na plameniku. Mozda cijena servisa i je velika dati odjednom za servis 500-900kn ovisno o modelu, ali ako se uzme u obzir koliko kosta popravak istog, mislim da to nije neka velika svota. E sad, jedina opcija na kojoj mozes ustediti je ako imas nekog dobrog mehanicara da popravlja kamione pa moze nabaviti polovne dijelove ili ispod ruke, ali to su jako rijetki. Ja bi prvi tamo isao s kamionom. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 12, 2012 nemam daljinski, samo onaj mali display u kabini...mogu ti sutra uslikat pa da vidis koji je model ako ti se da ne bi ja sam prckao po tome...ali nisam znao da se to treba servisirati, nitko mi nije rekao, a webasto uredno radi tak da nisam ni pomislio da treba mjenjati filter ili nesto...jedino eto sto mi se taj sat ponistava Share this post Link to post Share on other sites
zgsale 0 Posted February 12, 2012 Uslikaj pa da vidim o kojem modelu se radi, onda cu vise znati. Pa na kamionima se radi servis svake 2g u prosjeku, naravno ako tocis na pumi pa nema smeca iz bacvi da zezne filter pa se smrznes kad se zastopa. Na autima rijede jer ne rade toliko puno, ali s vremenom mislim da bi i njega trebalo servisirati. U svakom slucaju, imas broj klimamobila, nazovi i pitaj ima li kakav poseban filter i koliko bi bio servis i sto treba, sefica je jako susretljiva i rado ce pomoci. Share this post Link to post Share on other sites
DumiG4 0 Posted February 13, 2012 hvala na na informaciji o lokaciji servisa! Uglavnom uslikat cu kroz ovaj tjedan pa ti stavim da vidis ! Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 13, 2012 evo slika od moga webasta upaljen s namjestenim satom i taj sat mi se ipak ne ponistava, sad sam skuzio da se to pojavi kad stisnem ovu malu tipku odmah ispod displaya sa nacrtanim satom kad stisnem ovu skroz lijevo tipku sa nacrtanim plamenom onda se odmah pali i grije motor, i kad malo ugrije motor pocinje puhati i u kabinu topli zrak, i gasim ga isto na tu istu tipku A kad stisnem ovu SET tipku onda mi nudi 3 sata koja mogu namjestat kako hocu 1. 2. 3. e sad koji je za sta, koji bi trebao biti za paljenje, a koji za gasenje i za sta je treci Logino bi bilo da ga ! sat pali, 2.gasi jel tako? A sta s brojem 3... Probao sam ja to namjestat al nece da se upali sam, vjerojatno nesto ne radim dobro I evo slika od ispod haube, ima i naljepnica neka na njoj al nemogu dobro uslikat, nema mjesta Share this post Link to post Share on other sites
DumiG4 0 Posted February 13, 2012 moj je isti takav. samo kad ja stisnem tipku sa nacrtanim plamenom nista se ne dogada samo se u lijevom kraju displeya prikaze ikona te iste vatre, takoder sam pokusavao namjestavati vrijeme ali nista se ne dogada! Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 13, 2012 moj je isti takav. samo kad ja stisnem tipku sa nacrtanim plamenom nista se ne dogada samo se u lijevom kraju displeya prikaze ikona te iste vatre, takoder sam pokusavao namjestavati vrijeme ali nista se ne dogada! onda ti vjerojatno nesta ne valja...meni se isto pojavi ta ikonica ali odmah se pali i pocinje grijati motor Share this post Link to post Share on other sites
DumiG4 0 Posted February 13, 2012 onda ti vjerojatno nesta ne valja...meni se isto pojavi ta ikonica ali odmah se pali i pocinje grijati motor Da, ocito. Samo ako je redovni servis skoro 900 kuna, onda me ceka jeben trosak. Uglavnom ako uspijem skupit pare i popravit javim !! Share this post Link to post Share on other sites
zgsale 0 Posted February 13, 2012 (edited) Ovako,kao prvo to nije originalni webasto, ovo je naknadno ugradivano u taxi-e,sluzbena vozila,minibuseve. I upravljacka jedinica je jako slicna mojoj u Scaniji, cak imaju i iste funkcije. 1. TIPKA PLAMENIKA - RUCNO PALJENJE I GASENJE PLAMENIKA 2. NAVIGACIJSKE TIPKE 3. SET PODESAVANJE 4. SLIKA SATA PODESAVANJE SATA E sad ovako, prvi sat je vrijeme paljenja, u koliko sati da se upali. - SET, namjesti vrijeme, i zatim stisnuti PLAMENIK - trebala bi blinkati ikona plamenika Drugi sat, vrijeme gasenja plamenika, isti postupak. Treci sat je vrijeme rada, za koliko da se sam zgasi, 1,2,3 sata PODESAVANJE TEMPERATURE - Pritisnuti tipku PLAMENIK i istovremeno LIJEVU STRELICU, pojavit ce se izbornik od LOW, 1-15 do HI, odabrati zeljenu temp i ponovo stisnuti tipku PLAMENIK moj je isti takav. samo kad ja stisnem tipku sa nacrtanim plamenom nista se ne dogada samo se u lijevom kraju displeya prikaze ikona te iste vatre, takoder sam pokusavao namjestavati vrijeme ali nista se ne dogada! Ako se nista ne dogada moguce da je samo nesto u prekidu, da nema struje ili je mozda samo potrebno ponistiti greske u kompjutoru webasta. Ima zastitni sistem, ako radi bez goriva, prekida u radu, iskljuci se sam i onda ga je potrebno resetirati, mislim da je oko 100kn. A ti za taj sat svakako otidi u servis, moze bit od osiguraca pa do kvara na centrali, ovako mozemo samo nagadati. Inace ovo nije klasicni webasto kakav se ugraduje u kamione,ali je princip upravljanja identican. Ovakav webasto se ugradivao od kamiona samo u Volvo FH12 92-97g i ima sistem grijanja vodom. Grije kiler u kabini a ujedno i motor. Na kamionima je manji i upuhuje vruci zrak. Inace, originalni su bili zracni, vidio na T2 nekoliko puta i na frendovom passatu, i ugradivao se odostraga u bunkeru. Edited February 13, 2012 by zgsale Share this post Link to post Share on other sites
vwrudi 1 Posted February 13, 2012 Decki svaka cast na ovom topicu, jako korisno i interesantno Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted February 14, 2012 Bilo bi dobro pogledati i grijac dali je ispravan,jer ako neradi nemoze ni upaliti . Nisam siguran dali ima sa svake strane po jedan ili jedan grijac samo treba ih kontrolirati. Naravno ima toga,dali mu dolazi gorivo, struja ,osiguraci i tako redom sve vidjeti zasto nepali. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 14, 2012 Hvala Sale prepisat cu si ovo na papir pa idem isprobat pa javim Share this post Link to post Share on other sites
zgsale 0 Posted February 17, 2012 Javi ako je pomoglo a nadam se da su i moji sati u kamionskoj kabini nekome pomogli Share this post Link to post Share on other sites
Ica 0 Posted November 17, 2012 Pozdrav svima.Ova tema je kao stvorena za mene jer i ja imam problem za webastom.Vlasnik sam sharana 1,9tdi pd i imam webasto original sa satom iznad srednjeg retrovizora ,ali neće da radi kada pritisnem onu tipku sa znakom grijaca probao sam i namjestati vrijeme ali opet nista.A uz to imam i neki uredjaj kao toki voki i na njemu pise ebersacher ,a sa neta sam vidio da je to daljinski.Pomagajte ako netko zna sto da radim ili pravac majstor.uslikati cu sve i staviti slike. Share this post Link to post Share on other sites
Ica 0 Posted December 18, 2012 riješen problem sa webasto grijačem .spojen na dijagnostiku i pobrisane greške na dodatnom grijaču i eno ga radi kao curica a tek kako grije... Share this post Link to post Share on other sites
DumiG4 0 Posted February 15, 2013 Evo da ozivim malo temu. Uglavnom zvao sam firmu koju je spomenuo zgsale i tamo su mi rekli da oni ne popravljaju uredaje od webasta nego samo od one druge firme na e (jbg zaboravio sam), ali su mi dali broj od frajera u dubravi Zugcic koji se bavi webastom. Bio sam tamo na dijagnostici i rekao mi je da mi ne valja plamenik, grijaci, da brtve treba promjeniti. Uglavnom generalku i sve to kosta 2000 kuna sto mi je za sad malo previse. Eto to je to! Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted November 25, 2013 Decki moze pomoc opet... posto sam mjenjao motor u autu izvadio sam webasto i prodao covjeku jednom i sad on nezna spojiti dolaze od nafte, a neznam ni ja...posto smo ga nabrzinu vadili, samo sam odsjekao crijeva jer je bilo zapeceno pa se nije dalo svuc...i sad se ne sjecam dal je bio spojen prije filtera od goriva ili iza...dal se spaja na dolaz ili povrat iz rezervara ili nesto trece...ako moze neka slika ili pomoc? Tip webasta o kojem je rijec ima na prethodnoj stranici u mojim postovima Hvala! Share this post Link to post Share on other sites
tadeii 0 Posted December 13, 2015 Jel ima koja dobra dusa da se razumije u ovo cudo? Naime, imam na passatu iz uvoza iz austrije webasto sa telestartom, odnosno daljinskim. Preko zime mi se desava da mi se nezeli upaliti iz prvog pokusaja vec nakon treceg ili cetvrtog. Preko ljeta pali iz prve. Zna li itko u cemu bi mogao biti problem Share this post Link to post Share on other sites
irfoo95 0 Posted November 29, 2016 Pozdrav Imam webasto na golfu 3 i kad ga upalim ne reagira Susretao sam se s njim prije s tim da je klima bila rucna i sve normalno okrenem na toplo puhanje i radi Kod mene je automatska i kad stisnem na webastu na onu tipku gdje je plamenik ne reagira Jel zna neko mozda sta bi bio problem Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites