0
Macko83

Golf 4 tdi (i crveno)

Recommended Posts

Pozdrav ekipa! Ovako, povremeno imam prilike voziti golf 4 tdi (i crveno), 2004.godina, original 106 000km, pretpostavljam da je to pumpe dize 110 ks, nisam čitao prometnu. Uglavnom, unazad tri godine povremno imam prilike voziti taj auto, sjećam se da je u odnosu na mojeg tdi-ja od 90ks bio raketa, al oduvijek je malo na leru tresao, neki dan sam ga vozio, auto jako trese na leru i primjetio sam da to više nije ona raketa, jako je lijen dosta dugo mu treba da primi gas (u odnosu na prije) i ne znam nisam ga jako stiskao jer nije moj al čini mi se da preko 3000 okretaja ne vuče :(

Što bi bio problem i da li je jako skupo?

P.S. Vlasnik auta se prije cca 20 000 km obratio mehaničaru serviseru koji taj auto i servisira ( i nije jako tresao) a ovaj mu je rekao da je to dobro da nek niš ne dira.

Unaprijed hvala svima na odgovorima!

Pozdrav ekipa! Ovako, povremeno imam prilike voziti golf 4 tdi (i crveno), 2004.godina, original 106 000km, pretpostavljam da je to pumpe dize 110 ks, nisam čitao prometnu. Uglavnom, unazad tri godine povremno imam prilike voziti taj auto, sjećam se da je u odnosu na mojeg tdi-ja od 90ks bio raketa, al oduvijek je malo na leru tresao, neki dan sam ga vozio, auto jako trese na leru i primjetio sam da to više nije ona raketa, jako je lijen dosta dugo mu treba da primi gas (u odnosu na prije) i ne znam nisam ga jako stiskao jer nije moj al čini mi se da preko 3000 okretaja ne vuče :(

Što bi bio problem i da li je jako skupo?

P.S. Vlasnik auta se prije cca 20 000 km obratio mehaničaru serviseru koji taj auto i servisira ( i nije jako tresao) a ovaj mu je rekao da je to dobro da nek niš ne dira.

Unaprijed hvala svima na odgovorima!

Problem sličan kao moj, pogledaj si turbinu tj aktuator i pomicanje polugice aktuatora, auto je zagušen i to je problem s TDI motorima, njega treba čepiti da bi dobro išao.

Ako imas ovak kak cu probat opisat na svom autu(noviji je tvoj od mog voznog parka,al bi mozda princip mogo bit isti),probaj najprije skinuti onaj senzor protoka zraka,sta stoji na kutiji filtera zraka,mislim da je od pierburga,tamo imas i jedan jack, i to skini dole,imas na dvije strane kao mrezastu membranu,tu membranu moras ocistit oprezno i lagano do sjaja..sto bolje ocistis protok ce bit bolji..

na 110ks na audiju, auto bi na cca 3100 okretaja u 3. brzini kao malo cuknio,i izgubio bi snagu,ubrzavo bi ko crkotina,brujao bi pri tih 3000 okretaja,koda je pola konja pokrepalo pod haubom..auto je uredno radio na leru,bez lupanja i treskanja to smo napravikli i auto ide ko cager,konstantno ubrzava,nema onog tuljenja i pacenja,ide ravnomjerno,odlicno reagira na gas i iz nizih okretaja..

to su neke sitne cestice garezi,fine prasine i sta ja znam cega jos.. :lol2

to ti je najjednostavnija varijanta koju mozes sam napraviti..onda ako nebude bolje probaj ovo sa polugicom,pa recimo mozda i dijagnostika sta kaze..

Edited by dpeic2

Hm...da al auto nije moj ,budem pričao sa gazdom čisto za njegovo dobro, žao mi auta, 2004-ta god ,original 106 tkm, kupljen od susjeda prvog lvasnika, crni...ma beba!

ako je TDI i ta godina onda je 101.

ima mi frend takvog golfa, ima 74kw ili 101ks ...

0