Gustavo 0 Posted February 21, 2012 Razmišljam u proljeće kupiti neki polo classic sdi i već me sad frka da će mi netko podvalit, što mislite da tražim od prodavača da kod javnog bilježnika ovjerimo da u slučaju da auto nije u stanju kako je on opisao on meni vraća lovu, a ja njemu auto, na taj način bih eliminirao ove koji podvaljuju neispravne motore i druge teže neispravnosti. Share this post Link to post Share on other sites
Zvone 0 Posted February 21, 2012 nevjerujem da to tako može ici, da može svi bi to radili. On lako može reci da je kvar prouzročen tvojom krivnjom Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted February 21, 2012 To je u svakom slucaju super ideja... .......... ako nades takvog idiota koji ce pristat na to ............ Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 21, 2012 (edited) Razmišljam u proljeće kupiti neki polo classic sdi i već me sad frka da će mi netko podvalit, što mislite da tražim od prodavača da kod javnog bilježnika ovjerimo da u slučaju da auto nije u stanju kako je on opisao on meni vraća lovu, a ja njemu auto, na taj način bih eliminirao ove koji podvaljuju neispravne motore i druge teže neispravnosti. 1. Preskoci odma 99 % auto kuca.. To su ti fini kulturni sverceri koji imaju lovu..A s tom lovom su otvorili te firme,obrte za prodaju auta.. 2. Preskoci odma punomoci,darivanja,otvoreni,poluotvoreni ugovor,auto na baki,mami,a ja prodajem jer sam ja jel sposobniji od njih.. To su ti ovi lokalni sverceri sta nece uskoro imat za ladan burek pa kemijaju,vrte,smisljaju toplu vodu,koja je odavno izmisljena.. 3. Povedi si mehanicara,tko ti odrzava aute,tko se razumije u aute,netko tko ce vec sto se kaze po zvuku i oku imat neku viziju stanja.. 4. I jel ak jos uz sebe imate dijagnostiku, pa svaku komponentu istestirati i provjeriti sto se kaze svaki senzor i za sat vremena znate sve.. Al kazem tako bar imas uz sebe nekoga tko se sigurno vise razumije od tebe ( ovo bez ljutnje ).. I pogotovo ako trazis tocno odredenu grupaciju, onda majstori mehanicari te grupacije znaju u dusu.. Edited February 21, 2012 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Speedline 0 Posted February 21, 2012 Ko ti može garantirati za stari auto koji ima preko 200 000 km Share this post Link to post Share on other sites
marko.p 0 Posted February 21, 2012 ...i nemoj vodit kuma/prijatelja koji se kao kuži u aute sa sobom jer ti on možda jebe ženu pa te tako može i sjebat za auto nego se rađe sam zajebi... Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted February 21, 2012 Ma da mehaničara ako bude htio ići, ali moram ga u tom slučaju vodit na Hrelić da uzmemo auto jer ne mogu čovjeka pet puta vodit, platim mu koliko traži i to je to, mada i on se zaje kad je kupovao auto, za tri mjeseca ulupao je još 2000 eura u njega pa budi pametan, a razumije se i u motore i u limariju. Share this post Link to post Share on other sites
greg 0 Posted February 21, 2012 Nemoj na Hreliću kupovat auto,moj savjet,tamo sigurno nećeš naći ništa pametno Share this post Link to post Share on other sites
Vlad 0 Posted February 22, 2012 Nemoj na Hreliu kupovat auto,moj savjet,tamo sigurno nee nai nita pametno slazem se al svejedno nek se mozd zaleti tamo i bez majstora samo mozd u izvidnicu. Da vidi cijene i da vidi da nema nist. Prije 1.5g smo staroj isli tamo trazit Pola kratkog,gledali i clasice te na kraju uzeli punta2 od dede svercera a auto mu od sina pa zeta bla bla bla. Uglavnom tesko je tam nac posteni auto premda se i tog nekad nadje. Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted February 22, 2012 (edited) Kakve veze ima čiji je auto? Gledaj auto, a ne jel deda, baba ili švercer! Rjetki su pošteni, normalno, ali ima kod njih boljih auta nego kod "dugogodišnjih" vlasnika! I stvarno si smješan za jamstvo na auto sa 200.000km jel bi ti to nekome dao? kupi nov auto, vozi 10godina, napravi 100, 150 tisuća i daj mi jamstvo na njega godinu dana ili 6mj.! do prije koje godine na novi auto se toliko ili max dvije god.dobivalo jamstvo! Edited February 22, 2012 by vwgolf3 Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 22, 2012 kako se osigurati? probaj preko broja šasije automobila doći do nekih informacija na tehničkom,te ukoliko je auto bio servisiran prema servisnoj knjizi barem do nekog intervala doću u trag u servisu pa vidjeti kaj se sve radil i da li je bilo problema s njim, na posljetku i preko osiguranja možeš doći do nekih informacija. to ono kaj se može napraviti,a sve ostalo mačku za rep okačiti i trčati za njim po livadi LP Share this post Link to post Share on other sites
Polo-maN 0 Posted February 22, 2012 1. Preskoci odma 99 % auto kuca.. To su ti fini kulturni sverceri koji imaju lovu..A s tom lovom su otvorili te firme,obrte za prodaju auta.. 2. Preskoci odma punomoci,darivanja,otvoreni,poluotvoreni ugovor,auto na baki,mami,a ja prodajem jer sam ja jel sposobniji od njih.. To su ti ovi lokalni sverceri sta nece uskoro imat za ladan burek pa kemijaju,vrte,smisljaju toplu vodu,koja je odavno izmisljena.. 3. Povedi si mehanicara,tko ti odrzava aute,tko se razumije u aute,netko tko ce vec sto se kaze po zvuku i oku imat neku viziju stanja.. 4. I jel ak jos uz sebe imate dijagnostiku, pa svaku komponentu istestirati i provjeriti sto se kaze svaki senzor i za sat vremena znate sve.. Al kazem tako bar imas uz sebe nekoga tko se sigurno vise razumije od tebe ( ovo bez ljutnje ).. I pogotovo ako trazis tocno odredenu grupaciju, onda majstori mehanicari te grupacije znaju u dusu.. ko ce ti danas dati auto da mu prckas po njemu, ajde da kupuješ auto od 20 000 eura, ovako za 2 3 tisuce 0 bodova Share this post Link to post Share on other sites
FX75 0 Posted February 22, 2012 Pošto znaš koji auto ciljaš/kupuješ - proući koji su najčešći kvarovi/slabosti za dotični model i temeljem toga vidiš kako/koliko je auto održavan. Ako imaš majstora - podijeli s njime te informacije i neka ti svojim znanjem/iskustvom olakša izbor. Kupuješ rabljeni dizel, stariji auto, puno km-a - kao takav, budi spreman (kada ga staviš pred kuću) da imaš pored plačene cijene za njega i koju tisučicu kuna da odmah staviš na njega - ako želiš da sve bude dobro. Moj savjet ti je da kod navedenog modela (polo classic sdi) gledaš godinu iza 99-te (gdje mislim da su počeli pocinčavati te karoserije) jer motor je (možda) lakše/jeftinije dovesti u red nego krpati karoseriju. Share this post Link to post Share on other sites
FX75 0 Posted February 22, 2012 Pošto znaš koji auto ciljaš/kupuješ - proući koji su najčešći kvarovi/slabosti za dotični model i temeljem toga vidiš kako/koliko je auto održavan. Ako imaš majstora - podijeli s njime te informacije i neka ti svojim znanjem/iskustvom olakša izbor. Kupuješ rabljeni dizel, stariji auto, puno km-a - kao takav, budi spreman (kada ga staviš pred kuću) da imaš pored plačene cijene za njega i koju tisučicu kuna da odmah staviš na njega - ako želiš da sve bude dobro. Moj savjet ti je da kod navedenog modela (polo classic sdi) gledaš godinu iza 99-te (gdje mislim da su počeli pocinčavati te karoserije) jer motor je (možda) lakše/jeftinije dovesti u red nego krpati karoseriju. Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted February 22, 2012 Kad budem kupovao tražiti ću od vas ovdje savjet koji da idem gledat jasno aute iz njuškala, za primjer ovaj ne izgleda loše? http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-classi...i-oglas-4521264 Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted February 22, 2012 (edited) Da nažalost ovdje se to ne prakticira još, al u Italiji neke autokuće daju garanciju od 2,3 godine na rabljene aute, čak i do 10 godina starosti. Napraviš kako su ti rekli, platiš nekom mehaničaru ili autolakireru (kojeg si barem 2 puta u životu vidio),da ide s tobom taj dan pogledat aute, to mi je i susjed napravio i sad je zadovoljan autom. Naravno bitno je da ti zapne neki auto koji smatraš da bi mogao biti ok. Što se tiče pola classic, ne vjerujem ovakvim slikama više,sve dok ne odem vidjet ... kakvih sam se katastrofa nagledao uživo, misleći kad vidiš sliku da je auto ok, kad uživo hrpa nekakvih sitnih oštećenja na laku na različitim mjestima i onda udubine od tko zna čega koje se ne primjete na slikama, unutrašnjost da i ne pričam. Po meni se rijetko kad po slikama može procijenit lim na autu, ovisi kakva je kvaliteta fotografija, blizina, osvjeljenje itd. Edited February 22, 2012 by Vent0 Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 22, 2012 ja sam ovog išao gledati http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-classi...i-oglas-4388042 malo po rubovima ima hrđe ,nosači motora su u banani,gume stare 8 godina,regan još 3,5tj ak se ne varam i frajer ne pušta ispod 3400 ,s tim da treba i kočnice i zupčasti raditi Share this post Link to post Share on other sites
Vent0 0 Posted February 22, 2012 Malo bahato, taj čak nemože ni reći da je ulagao u auto ... da mi je znati koji su mu argumenti za takvu cijenu, samo da nije što je 2001. , potrošnja ili kilometraža. Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 22, 2012 mozes provjeriti po tablicama ako ih znas i ako imas nekoga u policiji iako ti ni to nije mjerodavno jer se danas evidentiraju samo nezgode za koje rade uviđaj i koje unose u bazu, uz to bi odlicna nadopuna bila i nekakva veza u osiguravajucoj kuci. sve ovo je klimavo, to opet ne mora nista znaciti, majstora pod ruku i nadati se da je sve dobro procijenio. ne kuzim ovu foru sa Hrelićem, pa sve i jedan taj auto na njuskalu se nalazi i na Hreliću samo ne bas svaku nedjelju. ako kupis sranje preko njuskala ili na Hreliću to je isto sranje i nimalo nije manje ako je s njuskala. Share this post Link to post Share on other sites
vilenjak91 0 Posted February 22, 2012 da prodajem 100% ispravan auto nebi ti to potpiso, da ima nacin da se osiguras pri kupnji polovnog auta sta mislis da se nitko do sad toga nebi sjetio ? Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 22, 2012 (edited) ko ce ti danas dati auto da mu prckas po njemu, ajde da kupuješ auto od 20 000 eura, ovako za 2 3 tisuce 0 bodova De molim te o cemu ti pricas? Kakvo je prckanje ako ga spojis na tester prije kupnje?!?! I ako tvoj mehanicar umjesto tebe napravi sa gazdom krug po kvartu da vidi ovjes,cuje rad motora i da neki ukupni dojam?!?! A ovi sta nedaju na tester, njih imas 50 % cim spomenes dijagnostiku, ili ti spuste slusalicu ili neka izmotavanja i vise se nejavljaju.. Eto takva govna od ljudi i govna od auta nebi niti pogledao, pa da kosta 500 kuna.. Ja kad sam prodavao nesto svoje,a potkrijepio sam racunima sta sam sve mjenjao,ulozio,nadogradio,a sve je bilo maksimalno uredno bez gresaka, dao sam i na tester,i da se ide na tehnicki provjerit,i da se vozi kod bilo kojeg mehanicara ili dovezi ak ces 10 majstora uza sebe imat,i vozi kuda god hoces.. Jel ako nemas sta kriti,onda nemas se sta ni opirati na bilo koje pitanje kupca.. E da i sta ti nisi spajao Pola na tester, ili on spada u ove od 20 000 eura pa tester ide gratis.. De molim te.. Spajali bi dvojke na tester samo da imaju jack za spojit.. Edited February 22, 2012 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 22, 2012 (edited) ko ce ti danas dati auto da mu prckas po njemu, ajde da kupuješ auto od 20 000 eura, ovako za 2 3 tisuce 0 bodova duplic Edited February 22, 2012 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
greg 0 Posted February 22, 2012 ne kuzim ovu foru sa Hrelićem, pa sve i jedan taj auto na njuskalu se nalazi i na Hreliću samo ne bas svaku nedjelju. ako kupis sranje preko njuskala ili na Hreliću to je isto sranje i nimalo nije manje ako je s njuskala. Zadnjih par auta u prošlih par godina koje sam ja kupio nisu bili nikad na Hreliću,nego sam uvijek tražio auto od nekog s preporukom,ako mi je frend ili netko njemu poznat prodavao auto i uvijek zadovoljan s kupnjom,a prije toga sam kupio ili mijenjao par auta na Hreliću i uvijek popušio,eto u tome je fora Share this post Link to post Share on other sites
Gustavo 0 Posted February 23, 2012 (edited) Također mislim da onaj koji se opire bilo kakvom pregledu auta nema čistu savjest i od takvih treba odmah odustati i jel istina da taj auto troši 5-6 litara? Edited February 23, 2012 by Gustavo Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted February 23, 2012 ne kuzim ovu foru sa Hrelićem, pa sve i jedan taj auto na njuskalu se nalazi i na Hreliću samo ne bas svaku nedjelju. ako kupis sranje preko njuskala ili na Hreliću to je isto sranje i nimalo nije manje ako je s njuskala. Zadnjih par auta u prošlih par godina koje sam ja kupio nisu bili nikad na Hreliću,nego sam uvijek tražio auto od nekog s preporukom,ako mi je frend ili netko njemu poznat prodavao auto i uvijek zadovoljan s kupnjom,a prije toga sam kupio ili mijenjao par auta na Hreliću i uvijek popušio,eto u tome je fora to je druga stvar, kupnja od poznanika ili preko nekoga, a u mom slucaju je bilo njuskalo u igri jer u to doba od toliko poznanika nitko nije imao auto za prodati. Share this post Link to post Share on other sites