0
Vent0

Škljocanje

Recommended Posts

Pozdrav,

da objasnim , nije nikakav kvar (zasad) , jer zasad nisam ništa primjetio da je krepalo.

Čujem već zadnjih mjesec dana to škljocanje kad dajem gas ili šaltam , zvuk dolazi od tamo gdje palim svjetla ili iz tog nekog dijela. Npr. pri šaltanju, kad stisnem kvačilo čujem jedan škljoc, kad ubacim u brzinu drugi, isto tako kad dajem malo jači gas bez šaltanja samo čujem jedanput.

Sve mi zvuči pomalo smiješno ,al eto da pitam ako se netko susreo sa sličnim, što bi to moglo biti, da l bi moglo bit problema i tako to?!

Hvala

Pozdrav,

da objasnim , nije nikakav kvar (zasad) , jer zasad nisam ništa primjetio da je krepalo.

Čujem već zadnjih mjesec dana to škljocanje kad dajem gas ili šaltam , zvuk dolazi od tamo gdje palim svjetla ili iz tog nekog dijela. Npr. pri šaltanju, kad stisnem kvačilo čujem jedan škljoc, kad ubacim u brzinu drugi, isto tako kad dajem malo jači gas bez šaltanja samo čujem jedanput.

Sve mi zvuči pomalo smiješno ,al eto da pitam ako se netko susreo sa sličnim, što bi to moglo biti, da l bi moglo bit problema i tako to?!

Hvala

Neki od releja škljoca..Zašto neznam..

Još da napomenem, da lampica od ABS-a nekad ostane upaljena , nekad je ugašena, kako god abs normalno radi. Provjeravao sam kod majstora pa je provjeravao senzore, svi normalno rade ... sad neznam ako to ima nekakve veze.

Još da napomenem, da lampica od ABS-a nekad ostane upaljena , nekad je ugašena, kako god abs normalno radi. Provjeravao sam kod majstora pa je provjeravao senzore, svi normalno rade ... sad neznam ako to ima nekakve veze.

Jel si spajao da vidis zasto ta lampica ostane upaljena..svaki treptaj-paljenje lampice,osim ono na kontakt,ostavlja gresku i kompjuter ju biljezi..

Nisam još ništa čeprkao, kako je bila zima, dođem doma u 5 i već mrak, a nemam garaže , a baš samo s lampom skidat to sve nisam se usudio ... možda sad kad dođu topliji dani.

Zasad mi samo nije jasno to škljocanje i ta lampica ABS-a, jer to čujem baš u tom dijelu gdje palim svjetla i gdje je ta lampica, pa sam mislio da nije to nekako povezano.

Jel ti prestane škljocat kad se motor ugrije na radnu temperaturu?

Da, uvijek to čujem pri kretanju, do radne tu i tamo, na radnoj ništa.

Da, uvijek to čujem pri kretanju, do radne tu i tamo, na radnoj ništa.

Relej grijača,to tako i treba na Tdi-u.

Grijači ti nastave radit i kad upališ motor dok ne postigne odreďenu temperaturu a dotle ih relej u vožnji stalno pali i gasi ovisno o okretajima motora,kad preďe 2500 rpm ih gasi i ponovo pali kad padne ispod 2500 rpm.

I to ti je škljocanje koje čuješ kod šaltanja dok se ne zgrije...

Bilo X puta :zivio g

A tako... jbg vidio sam neku sličnu temu al nisam tad znao što je, jer se tamo govorilo o trešnji motora i vjerojatno nekom drugom škljocanju, ne znam.

Vjerojatno nisam prije ni primjećivao taj zvuk, dok je sve radilo kako treba, sad kad distribuciju valja mijenjat , čujem svaki zvuk koji se pojavi u autu, pa mislio da je nešto čudno u tome hehe

Hvala svima na odgovorima

a što se tiče lampice dal ti se pali non stop il ima određeno vrijeme (pod određno vrijeme mislim kiša, snijeg) ?

Iskreno, mislim da nema ... eto upali se nekad , nekad ugasi , al više vremena je upaljena nego ugašena, koliko sam uspio primjetit.

Što se ABS-a tiče provjeri si senzore tj. očisti jackove i našpricaj ih WD-om,znaju kontakti zezat...

Kažu za vikend toplo i lijepo vrijeme ovdje, pa taman vrijeme za to i još nešto sitnog kopanja po autu ... ako opet nešto ne iskrsne po običaju.

Eto dvije muhe jednim topicom riješene :)

Hvala još jednom.

0