Guest Blackboy007 Posted March 31, 2007 Pozdrav svim članovima foruma, Imam jedan problem sa navedenim auto i getribom u njemu, a po??to sam čitao na ovom forumu se dosta ljudi razumije dobro u getribe, pa ću izreć svoj problem: Kad se ulje u getribi zagrije, čuje se sljedeće: auto u leru bez stisnutog kvačila: ---neki čudan zvuk, ne??to slično ko da stru??e, kao motori 1.3. al uglavnom ni??ta preglasno; auto u leru sa stisnutim kvačilom: --- sve normalno Kad je ulje hladno, sve normalno također. Ulje i dalje tvorničko u njemu, mislim valjalo bi prominut kad ni??ta, Koje mi savjetujete? Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted March 31, 2007 Evo ovak, ja se također ne ku??im ba?? u getribe, a nisam niti sku??io ba?? taj zvuk koji ti ima??..Međutim, ja sam također imao "zvuk" (ro??tanje metala) kada je kuplung pu??ten..Tak sam se dugo vremena vozio, oko godinu i pol, na kraju sam se odlučio na zamijenu lamele, i ispalo je da mi je bio pukao feder na lameli...E sad, to mo??da nema veze sa tvojim problemom, ali eto, nekakve sličnosti ima pa tko zna... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 31, 2007 Mislim da je to stvar u kvačilu... Naime oni federi u lameli vremenski dobiju lufta pa ??u??kaju kad je kumplug otpu??ten..... Jer bez obzira na temp ulja ti zvukovi da su u getribi,culi bi se i da je vruc il hladan.... Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted April 1, 2007 haha, prvi put vidim da netko duju naziva "19E" takodjer mislim da je do kvacila Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted April 1, 2007 Moguće da je kvačilo,iako ne mora biti!Ja sam isti takav problem imao na 1.3 motoru,pa se ispostavilo da se getriba rasipala!Meni se je taj zvuk pojavljivao u leru,prvoj i drugoj brzini i ni??im okretajima motora! Share this post Link to post Share on other sites
Guest ivex40 Posted April 1, 2007 Te??ko je ovako na neviđeno odgovoriti , moguce su najmanje dvije stvari , prvo potisni le??aj ( gdje ti odvaja pedala kvaćila i tvrdoća kvaćila ) a drugo mo??e biti le??aj na glavnoj piramidi spojnićke . Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 1, 2007 Ljepo otvori haubu...... upali motor.... Kad bude zveckalo rukom daj malo gasa na bosch-pumpi.. dakle samo malo.. nekih 400-500 okretaja vise.... suskanje bi trebalo prestat zbog vece brzine zamasnjaka samim time i lamele tako da taj feder ajmo rec "drzi" rotacija pa on nesuska. Sad koliko je to pametno il ne to je stvar od slucaja do slucaja. Recimo cacin G2 D je taj simptom imao nekih 60tkm i prilikom polu-gen je izmjenjen i set kvačila. Bilo je i slucajeva da se taj feder raspadne i zaglavi izmedju zamasnjaka i zvona getribe pa tako da obrije getribu iznutra i naravno ode sve u pM. Ako se ikoliko malo cuje onda mislim da nebi trebao imat problema Share this post Link to post Share on other sites
entuzijast 0 Posted April 1, 2007 Te??ko je ovako na neviđeno odgovoriti , moguce su najmanje dvije stvari , prvo potisni le??aj ( gdje ti odvaja pedala kvaćila i tvrdoća kvaćila ) Kao ??to rekoh, ne razumijem se, ali ak se dobro sjećam, ovo je slučaj ako stisne?? kuplung a zuji, ne kada je otpu??ten...Al velim, ne razumijem se tako dobro... Share this post Link to post Share on other sites
Guest Blackboy007 Posted April 1, 2007 Kao ??to rekoh, ne razumijem se, ali ak se dobro sjećam, ovo je slučaj ako stisne?? kuplung a zuji, ne kada je otpu??ten...Al velim, ne razumijem se tako dobro... Hvala svima na odgovorima, moram ne??to va??no jo?? istaći, da se ni??ta nečuje i kad stisnem i kad pustim kvačilo dok je motor tj. i getriba hladna, tek nakon 30 km vo??nje ili vi??e se pođe čuti samo u leru kad je kvačilo pu??teno, koliko znam druk le??aj se čuje u obrnutoj situaciji, kad stisne?? kvačilo! Lamela mijenjana prije 55tkm i mislim uz nju potisna ploča i druk le??aj. A ??ta ka??ete za ulje u getribi, auto je kupljeno za 60tkm tako da vjerujem da je i sada tvorničko u njemu. Share this post Link to post Share on other sites
Polo-vac 0 Posted April 1, 2007 Prijetelju nije ti to do kvacila sto mnogi misle. Asocira na to ali nije. Cuje ti se lezaj na spojnickoj osovini (neznam kako se to strucno kaze) i to vjerojatno onaj gdje ti je peta brzina. Jel ti mozda getriba skracivana ili nesto. Ja sam na svom policu imao skracenu getribu i svakih 30000 km sam ga morao mijenjati. Nece ti pomoci ni gusce ulje ni nista, samo majstor koji to zna. P.S nemoj to davati nikome da ti radi jer ce ti prozujati za nekoliko tisuca km. ako ti treba dat cu ti ja broj od frajera koji je meni slagao kompletnu getribu, on ti radi samo getribe vec 30-ak god. Napisao bih ti ga odmah ali mi nije pri ruci pa se javi na P.M ili na mob pa cu ti dati. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 1, 2007 Pokusaj sto sam rekao.... dakle dodaj malo gasa i vidi dali ce prestat ??u??kat tako da mozemo eventualno eliminirat stvari. To sto suska nakon 55tkm nije nista neobicno.... nazalost kvaliteta nekih setova nije zadovoljavajuca... Druk lezaj ti je u getribi u ulju i on se nemoze tako cut jer princip njegovog rada nije isti kao kad je npr direkt da ide na potisnu ploču. Naposljetku ako je sto u getribi pogledaj kakvo ti je ulje.. ako je sivo znaci problem Share this post Link to post Share on other sites
Guest Blackboy007 Posted April 1, 2007 Polo-vac Getriba nije nikad bila skraćivana, niti je ista na njoj rađeno. Samo lamela jednom promjenuta. A ??to se broja tiče, hvala na tome, al ja sam ipak daleko od Ivanic grada, negdje u Zapadnoj Hercegovini AUTOFREAK Probao sam dati gas, i taj zvuk nisam čuo, mo??da malo zbog motora U biti auto na ??tangasu radi na cca 600rpm, pa mo??da se nečuje taj zvuk kad je hladan jer čok ga digne na visokih 1800 rpm pa pomalo smanjuje. Neznam, neznam, ??ta napravit! Imam jo?? jedno pitanje, Neće da mi pali kad je vruć motor, treba ga verglat 5-10 sek, i kad upali obrtaji su vrlo niski dok malo ne dodam gasa. Vergaser Pierburg 2e2, motor RF 1,6 Share this post Link to post Share on other sites