fijo 0 Posted February 24, 2012 problem sljedeći, danas se vozim s autom i kak lijepo vrijeme bilo, idem da otvorim šiber, i ne reagira na niti jedni tipku, mislim si pošto nisam otvaral cijelu zimu da se kak zaštekal, pa kad sam došel doma probal sam ga ručno otvoriti, i tak sve funkcionira i dela, i samo da velim kad sam ga zadnje koristil radil je skroz normalno, i nikad nije niš zezel, sad me zanima dal mogu kak provjeriti prekidaš da li on ne valja, ja sam danas ispitival struju i samo struju dobivam na crvenoj žici (+) kaj dolazi na motor, kad tipke pritišćem niti jedna žica ne dobi struju nikakvu, niti na prekidaču, niti gore kod motora, dal zna tko dal je to normalno ili ak ima tko volje 10 minuta da provjeri na svojem autu, da ne uzimam dolje motorić i sve rastavljam, ak nije do njega ima puno o šiberima na forumu ali ovak nisam našel niš slično, isprika ak ima.. auto je golf III 96. god, ovakav je prekidač http://img90.imageshack.us/img90/8678/imgp2820.th.jpg Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 24, 2012 osigurace prvo pogledaj Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 24, 2012 osigurace prvo pogledaj jesam, sve sam provjeril, svi su dobri.. Share this post Link to post Share on other sites
207zebra 0 Posted February 25, 2012 Vidi dali ti imas struju koja ti dolazi ako nemas, Pokusaj direktno sa zicama na akumulator a i pogledaj masu. Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted February 25, 2012 De ti pogledaj onaj zaštita gdje ide imbus ključ za ručno otvaranje šibera. To mora biti na mjestu nazada... Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 26, 2012 Vidi dali ti imas struju koja ti dolazi ako nemas, Pokusaj direktno sa zicama na akumulator a i pogledaj masu. imam struju uvijek na crvenu žicu, sad sam masu dopeljal na smeđu, ali opet isto.. (na crvenoj s crnom crtom je plus, smeđa masa ak se ne varam ?), evo slikal sam.. De ti pogledaj onaj zaštita gdje ide imbus ključ za ručno otvaranje šibera. To mora biti na mjestu nazada... ovo ne kužim, kaj mora biti nazad, ja sam gledal ali nemrem skužiti na kaj misliš, evo slike, isprika na loše slike, slikal sam s mobom..ovo di sam crveno zaokružil tu mi ide imbus ključ, i s njim morem otvarati sve normalno... i da napomenem na tipkama mi ne svijetle oupče lampice, al su jučer navečer kak sam išel od kuće radile, upalil sam auto i radile su, i šiber je onda radil sve normalno, i ja se poveselim da prodelal, međutim nakon cca 15km primjetim da više ne svijetle i probam i šiber ne dela, ujutro idem doma od cure i tipke opet svijetle i šiber dela, sve normalno, i sad malo prije idem pogledati i više ne dela niš, jednostacno ne kužim, a nisam imal kod sebe ispitivač onaj da vidim kak koja žica ima struju kad dela..ne kužim kaj ne valja, ja žice mičem ali jednostavno ne dela, našprical sam s wd-om i zaštekal, ali jednostavno neče..kak onda prodela na momente sam od sebe Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted February 26, 2012 ovo ne kužim, kaj mora biti nazad, ja sam gledal ali nemrem skužiti na kaj misliš, evo slike, isprika na loše slike, slikal sam s mobom..ovo di sam crveno zaokružil tu mi ide imbus ključ, i s njim morem otvarati sve normalno... E baš to di si zaokružio. Bar kod mene to ima. Kao neki poklopac koji zatvori taj imbus u slučaju da je imbus gore da se nemože okretati. Ja sam tako ručno otvarao i zakrenio taj poklopac mali i šiber mi nije radio. Vratio nazad, navodno kao neka zaštita je to... Share this post Link to post Share on other sites
KlokanJack 0 Posted February 26, 2012 Ja na svojem nemam tog "poklopca" koji ide preko imbusa i siber radi normalno, jesi probao drugi prekidac??? Share this post Link to post Share on other sites
Bolc 0 Posted February 26, 2012 (edited) Ja na svojem nemam tog "poklopca" koji ide preko imbusa i siber radi normalno, jesi probao drugi prekidac??? mislim da taj poklopac nema na novijim modelima Edited February 26, 2012 by Bolc Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 26, 2012 E baš to di si zaokružio. Bar kod mene to ima. Kao neki poklopac koji zatvori taj imbus u slučaju da je imbus gore da se nemože okretati. Ja sam tako ručno otvarao i zakrenio taj poklopac mali i šiber mi nije radio. Vratio nazad, navodno kao neka zaštita je to... ja nemam toga, tak sam kupil auto, nije bilo toga, i do sad je sve delalo normalno.. Ja na svojem nemam tog "poklopca" koji ide preko imbusa i siber radi normalno, jesi probao drugi prekidac??? nisam probal, nemam nikoga da probam, a kupovati drugi baš mi nije, kad ne znam dal je greška u njemu ili nije.. evo i sad malo prije sam išel doma, i krenem prodela gore, prosvjetli, ali nisam imel gde stati, vozil sam po brzoj cesti, i dojdem do benze stanem, pogledam i više ne dela...ja ne znam, ko da gubi kontakt ili kaj, ali na žicama nije, jer sam tu di se šteka žice na sve moguće načina hebal, i neće prodelati, jednostavno sam od sebe prodela i prestane..ne kužim Share this post Link to post Share on other sites
Robby 0 Posted February 27, 2012 pogledaj si u onoj gumi gdje zice idu iz stoka u vrata da ti tamo nisu zice pukle. Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 27, 2012 pogledaj si u onoj gumi gdje zice idu iz stoka u vrata da ti tamo nisu zice pukle. iz štoka u vrata?? pa kaj bi tam išle žice od šibera?? Share this post Link to post Share on other sites
Robby 0 Posted February 27, 2012 iz štoka u vrata?? pa kaj bi tam išle žice od šibera?? ma zabrijao sam,umor radi svoje,hehehehe. Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 27, 2012 ma zabrijao sam,umor radi svoje,hehehehe. sve 5 Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted February 27, 2012 skini konektor i ocisti kontakte,isto tak na prekidacu....jer velis da ponekad ima struju i ponekad ne...u kratki spoj sumnjam,prije u los kontakt...i malo WDa... Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 27, 2012 skini konektor i ocisti kontakte,isto tak na prekidacu....jer velis da ponekad ima struju i ponekad ne...u kratki spoj sumnjam,prije u los kontakt...i malo WDa... jesam, i očistil i našprical wd-a, i na prekidaču, i di ide u motor ali ne radi, i isprobaval žice i konektore gibat, ali jednostavno neće, sam od sebe prodela i isto tak prestane.. Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted February 27, 2012 jesi kaj dolje lijevo kod noge oko instalacije radio????neke kablove furao ili slicno???da nisi tam negdje centralni konektor otpojio.ili srafe u A-stup gurao?? edit: bas gledam po netu.... kod vecine je motor neispravan pa ga mjenjaju,jel cujes da radi relej kad stisnes na gumb za siber?? skini motoric van i provjeri na platini relej...to ti moze elektronicar provjeriti. pinovi na konektoru imaju struju ovak 1 debeli kabel + 1 debeli kabel - ove tanje zice imaju 2x plus prek releja i jednu - prek releja. a ak ti poklopac nije gore onda siber ne radi Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 27, 2012 jesi kaj dolje lijevo kod noge oko instalacije radio????neke kablove furao ili slicno???da nisi tam negdje centralni konektor otpojio.ili srafe u A-stup gurao?? edit: bas gledam po netu.... kod vecine je motor neispravan pa ga mjenjaju,jel cujes da radi relej kad stisnes na gumb za siber?? skini motoric van i provjeri na platini relej...to ti moze elektronicar provjeriti. pinovi na konektoru imaju struju ovak 1 debeli kabel + 1 debeli kabel - ove tanje zice imaju 2x plus prek releja i jednu - prek releja. a ak ti poklopac nije gore onda siber ne radi jedino kaj sam radil sam spajal daljinsko zaključavanje, prije mjesec i pol, ali to sam spojil na osigurač od radia, i na njemu je samo radio, i on je skroz zadnji i od naprijed sam spojil, i radil je poslije bil šiber normalno, tj svjetlile su meni lampice na prekidaču gore, a kad mi svijetle onda i radi, a kad ne svijetle one ne radi.. da, kak sam i rekel,kad sviejtle tipke, onda se čuje relej da škljoca, i šiber dela normalno sve, a kad ne svijetle onda niš, uopće ne reagira, koji poklopac, onaj di se ručno otvara ( ak na to misliš, toga ja nemam, to ima stariji tip) a budem onda probal skinuto dolje motorić, i to rastaviti, dal zna tko kak se rastavlja, dal trebam paziti na kaj, mislim konkretno dal ima kaj da moram paziti kad budem rastavil i opet sastavil da mi se šiber normalno otvara i zatvara, tj da ima onaj ko graničnik da zna di treba stati kad se zatvori.. Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted February 29, 2012 (edited) jednim dijelom pronašao sam grešku, konačno mi se posrećilo da sam bil doma i šiber je delal, pa sam ispital struju, i ustanovil da mi je greška crno-bijela žica koja dolazi na prekidač, ona kod kontakta mora imati struju, i tad sve dela, svijetle lampice, i šiber dela, a ostale 3 koje dolaze na prekidač su plava(naprijed, zatvaranje), žuta (otvaranje gore) i zelena (otvaranje nazad), i one idu na motorić, to sam napisal možda i kad kome bude trebalo, kak je meni konkretno trebalo da lakše nađem problem.. a sad je mali problem kaj dolje kod osigurača ima mali milijon takvih crno-bijelih žica, s tim da ja sumnjam da je gledajući s desne strane prema lijevo treći konektor, pa ak tko zna slučajno dal je da mi potvrdi, i kak da odštekam, ni za vraga nemrem, jedno 15 min sam ga hebal, pa sam odustal, bil je več mrak, radil sam to pod baterijom, budem sutra probal po danu, inače ovo mi sad izgleda ko da gubi kontakt, ali kad prestane delati, nikak više nemrem dobiti struju.. al ajde budem to nekak riješil, glavno da nije motor prešel.. Edited February 29, 2012 by fijo Share this post Link to post Share on other sites