Guest majstor05 Posted February 25, 2012 pozzz ..zanima me golf 6 1.6 TSI jel se akumulator moze samo skinuti i staviti drugi bez da se izgube kodovi...??od kolege mi je auto pa me pitao jel znam sta o tome kaze da su mu u servisu rekli da mora ici na dijagnostiku da mu se nebi ponistili neki kodovi u zamjeni akumulatora??hvala Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted February 25, 2012 Koliko ja imam iskustva, bezbroj puta sam otpajao akumulatur sa golfa 5 1.4 tsi, i nikakvih problema nije bilo, jedino što su mi nakon spajanja ostale svjetlit par kontrolki na tabli (ne sjećam se od čega), al pogase se same od sebe nakon nekoliko metara vožnje. I kakav je to model golfa 6 1.6 tsi? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 25, 2012 moze nebrini... Upali se mozda volan (lampica) i to je to... Gledaj odmah metnut novog... prvo + pa onda - klemu... i nemoj pretegnut onaj 13 saraf sta drzi aku da nešeta.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest majstor05 Posted February 25, 2012 pa nerazumijem zasto su onda njemu u ovlastenom servisu rekli da to moraju spajati na dijagnostiku skidati kodove i sta ti ja znam sta sve ne..ali i da to kosta..decko se vec tjedsan dana vozi na guranje da bi upalio jel se boji da skine i stavi drugi koliko su ga ovi isprepadali da to nije tako jednostavno samo skinuti i staviti. Share this post Link to post Share on other sites
alen 0 Posted February 25, 2012 pali na guranje? ja da nisam ni siguran prije bi stavio novi aku nego ga tako palio Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 25, 2012 Znači nema garanciju? Servis prica nebuloze... ako ima garanciju onda nek to istjera da mu daju novi. Paljenje na guranje je nesto najgore sta moze uradit motoru... a pogotovo sta je to motor s lancem Kupite novi akumulator i izmjeite ga ki na svakom drugom autu... samo je bitno da to odmah zamjenite čim skinete kleme s starog... Procitaj s njega koliko je Ah i takav isti kupis.... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted February 26, 2012 Uzmeš neki glupi akumulator i sa kablovima ga spojiš na svoje kleme, zatim skineš stari akumulator i staviš novi. Ovaj glupi odspojiš i to je to. Tak ti auto ne ostane bez struje. Tako radi jedan majstor u Bj. koji ima trgovinu isključivo akumulatorima. Kaže on da mu je ovo najbolje riješenje, nego se kasnije naslušavat, majstore sjebali ste mi kod radia, svjetli mi airbag........ Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted February 26, 2012 Uzmeš neki glupi akumulator i sa kablovima ga spojiš na svoje kleme, zatim skineš stari akumulator i staviš novi. Ovaj glupi odspojiš i to je to. Tak ti auto ne ostane bez struje. Tako radi jedan majstor u Bj. koji ima trgovinu isključivo akumulatorima. Kaže on da mu je ovo najbolje riješenje, nego se kasnije naslušavat, majstore sjebali ste mi kod radia, svjetli mi airbag........ Ja imam aku od skutera i na njemu kabl sa utikačem što ide u upaljač kod pepeljare. Na taj način je manja prtljancija nego spajanje na kleme a efekt je isti. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted February 26, 2012 Eto još bolja solucija. Vidiš kak čovjek može bit tele u jednom trenutku. Pa ja tak punjač spajam preko upaljača, baš zato da ne moram haubu otvarat i skidat plastiku sa akumulatora. Share this post Link to post Share on other sites
Duba 0 Posted February 27, 2012 Moj je bil cijelu noc odspojen od akumulatora... Kad sam ga spojil drugi dan svjetlila je neka zuta lampica, kaj ti pise i u uputama...koja ubrzo više ne svijetli i auto radi normalno... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 27, 2012 Izgubio si onda i sat kao i autom. spustanje i dizanje stakala... al to se rjesi za 5sec. Nakon spajanja klema preporuka je 5-10 min nedavat kontakt.... Share this post Link to post Share on other sites