0
TROJKA

Q:Mk2 1.6d,alternator,obrtaji?

Recommended Posts

-znaci nabavio sam sat za mk2 sa obrtajima,1 dzek sve ok, i sopjio ga i ne rade obrtaji,sve ostalo radi(osvjetljenje,lampice,gorivo,temperatura)

-e sad cuo sam da alternator mora imati neku zicu za obrtaje ?

-ja imam ovakav alternator..

p22702955wux7.jpg

p2270297wuumy.jpg

p2270298m6ugs.jpg

-a ovaka kmh..

p22702947auva.jpg

i sta da radim da to slozim i dali se to uopce moze sloziti..

naravno da moze, moras na alternatoru imat W klemu, koliko sam vidio da imas, to ti je ona ukopcana crvena stopica na alternatoru! ako je sve pravilno ukopcano pogledaj dal slucajno negjde zica nije u prekidu ili da koji dzek nije istekan!

Edited by TOMZG

Altenator ti mora ima izvod za obrtaje i na njemu mora pisat W za obrtaje...

ok,bacim look

naravno da moze, moras na alternatoru imat W klemu, koliko sam vidio da imas, to ti je ona ukopcana crvena stopica na alternatoru! ako je sve pravilno ukopcano pogledaj dal slucajno negjde zica nije u prekidu ili da koji dzek nije istekan!

da ta crveno crna,receno mi je za nju...

-bed je sto je to boze sacuvaj iljepito izbrikano sa izolirkom,tj kilometri izolirke...

-e dali ta crno-crvena zica se nalazi u dzeku sto se spaja u kmh,da ju na novo izvucem do tamo?

Edited by TROJKA

ok,bacim look

da ta crveno crna,receno mi je za nju...

-bed je sto je to boze sacuvaj iljepito izbrikano sa izolirkom,tj kilometri izolirke...

-e dali ta crno-crvena zica se nalazi u dzeku sto se spaja u kmh,da ju na novo izvucem do tamo?

ima ti jedan dzek od te zice, trebao bi ti bi na instalaciji iznad anlasera i ispod akumulatora, prati zicu i trazi tamo, mozda ti tamo istekan dzek...

ima ti jedan dzek od te zice, trebao bi ti bi na instalaciji iznad anlasera i ispod akumulatora, prati zicu i trazi tamo, mozda ti tamo istekan dzek...

eee daa,ima tamo jedad dzek koji je neki cudan...da,bravo,pogledam taj dzek

Možda sam ja slijep-a možda i nisam,meni se čini da je ta crveno-crna stopica D+,što znači da taj tvoj alternator

nema W izvod za obrtaje.Pogledaj kraj + kleme akumulatora,tamo ti ide taj crveno-crni kabel,tu moras isto imati

i jedan plavi kabel na istoj utičnici,to ti je signal za okretaje što ide u tablu.Ako ti drugi kraj ne ide prema alternatoru onda trebas povući

novi kabel do alternatora i spojiti ga na jednu fazu statora...

Možda sam ja slijep-a možda i nisam,meni se čini da je ta crveno-crna stopica D+,što znači da taj tvoj alternator

nema W izvod za obrtaje.Pogledaj kraj + kleme akumulatora,tamo ti ide taj crveno-crni kabel,tu moras isto imati

i jedan plavi kabel na istoj utičnici,to ti je signal za okretaje što ide u tablu.Ako ti drugi kraj ne ide prema alternatoru onda trebas povući

novi kabel do alternatora i spojiti ga na jednu fazu statora...

de pogledaj malo bolje,iza ove crno-crvene ima neka crna zica i neka plastika,jel to to w...sutra ispitam kablove..

E nasao sam ali...

Ova crno,crvena je u buziru sa plavom i njih dve idu do jacka kod akumulatora i tamo su bile zbrikane,spojim ih ali neradi,..

E ali ne alter.tamo di je ukopcana ta crno-crvena pise D+ ?

A ova plava sto je s njom u buziru nije nigdje ukopcana u laternatoru a ide u dzek?

ev gle slike..

ovo je taj jack kod aku. i ima crvena i plava

img_010383jro.jpg

tu je brikano ali i dalje su tu

img_0104x8joq.jpg

i tu nema plave skrivena u buziru i nije nigdje ustekana

img_0105qkj0p.jpg

ovako, provjereno i radi, ta plava ide na ovaj mali sarafic do ovog velikog di ti se sarafi glavni plus, a crveno crna ide na W klemu :palacg

Ja san ubacia dizela u benzinca i stavio sat s obrtajima dal benzin ima instalaciju za spojit okretaje i gdje se nalazi.

ekipa nikako nisam mogao sloziti ovaj alternator da sljekaju obrtaji,jednostavno nema taj izvod pa se zahvaljujem frednu Saidu sto mi je dao sa svoje dvojke njegov a ja njemu svoj :respekt

i zahvaljujem se vama na pomoci..

evo taj famozni koji ima W

picture001xwus1.jpg

picture002jvuk0.jpg

ali...uvjek ali

sad mi nekada izbaci ovu lampicu i ona blinka a sat zuji i onda ga ugasim i upalim i onda sljaka...wtf

picture003vpuku.jpg

jel mi se cini ili ti je to lampica od akumulatora? jel ti lampica gori dok ga upalis i ne sturiras?

edit: ne vidi se dobro,kako je mk2gtd rekao lampica od ulja...

Edited by TOMZG

Ja san ubacia dizela u benzinca i stavio sat s obrtajima dal benzin ima instalaciju za spojit okretaje i gdje se nalazi.

Ima,mislim da na benzincu okretaji idu preko bobine...

aj ti daj meni taj sat da se ne sekiraš,dobit ćeš sijede :D

Ima,mislim da na benzincu okretaji idu preko bobine...

znaci tamo di je bobina mogao bi biti i kabel il ?

aj ti daj meni taj sat da se ne sekiraš,dobit ćeš sijede :D

jel ja medo?

popi mi sve zivce..

jel ja medo?

popi mi sve zivce..

Koja to lampica gori,dali akumulator ili ulje..

Ako je akumulator, ja kad sam bio kod elektricara,reko je neke diode bi trabalo mjenjat,to je mana njih valda skoro 90%,ali kad bi malo pipnuo gas,onda bi se ugasila..

Ako je ulje,hmm neznam bas..

EDIT - to je lampica ulja, sad sam vidio raspored ikona i svjetla..

Provjeri razinu ulja da nije sve babaroga popapala..

I to ce bit zujalica se ukljucuje..

E sad neznam dal moze bit kakva greska u satu ili na maticnoj ploci, dali mozda u indikatoru nesta nestima, ili ko sad zna sta je sa stopicama i vodovima opet.. PA da i zato blinka i zuji.. AKo ima ulja u granicama min-max..

Edited by dpeic2

0