Goertosing 0 Posted April 2, 2007 Mjenjao sam kiler (tj. mehaničar mi je to mjenjao) i nisam imao para za antifriz ni destiliranu, pa sam nalio 5 litara obične vode. ) Sada sam nabavio to sve ali ne znam kako mjenjati, djed mi je rekao da ima ne??to ??to se otvori ali mi nije tu ni??ta jasno. Molim za pomoć. Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted April 2, 2007 nisi napisao o kojem motoru se radi. kod 1.6+ motora je najbolje skinut plasticno koljeno u kojem je termostat, a nalazi se s donje strane vodene pumpe. kolko se sjecam ti imas neki 1.3/1.4, a njima je termostat gore kod glave motora, i mislim da ti je najniza tocka sistema hladnjenja ustvari izlaz iz hladnjaka (donji otvor), pa tamo samo skini selnu s crijeva i svuci crijevo da voda iscuri imaj na umu da odzracis sistem nakon punjenja Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted April 2, 2007 Ma najnize crijevo na kileru otpojis i iscurit ce voda... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 2, 2007 (edited) Neznam o kojem motoru govoris al svejedno prije ispustanja nek motor bude topal tj da je termostat otvoren jer u protivnom nece sve isteč. Kod dizela i 16 pa dalje onda se skidaju gumi stucne na vod pumpi... ono plasticno koljeno nebi ti preporucio skidat.. pogotovo ako imas servo pa je hebada..... a i duze treba te moze pustat i onda xy problema. Kad naljevas racunaj da ce ostat zraka u sistemu.... i da ce povuc 05-1l vode Ako je rjec o 1.3 motoru onda donje crjevo na kileru i iscurit ce sva tekucina Edited April 2, 2007 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted April 2, 2007 mislio sam ustvari na skidanje crijve S koljena, jer tocno je da je jedan od vijaka koljena malo nedostupan, cak i ako auto nema servo, pa je teze vratit ga Share this post Link to post Share on other sites
Goertosing 0 Posted April 2, 2007 1.3 je motor. a kako to mogu odzračiti? Share this post Link to post Share on other sites
Guest gogzzzz Posted April 2, 2007 (edited) jer se svi motori isto odzracuju ? sorry na OT ! Edited April 2, 2007 by gogzzzz Share this post Link to post Share on other sites
Vuxa 0 Posted April 2, 2007 citaj kaj ti ljudi pisu ..................... AUTOFREAK ti je napisao ljepo " Ako je rjec o 1.3 motoru onda donje crjevo na kileru i iscurit ce sva tekucina " hmmm covjek je shvatio i pita kako ozraciti, zisku ?? Share this post Link to post Share on other sites
Guest gogzzzz Posted April 2, 2007 da da skuzio sam odmah cim sam postao ..zabrijao sam! kreten hehehehehehhe.. al ajd onda sam se sjetio da bi mogo nekaj i nauciti hehe pa reko da pitam bar nekaj pametnog kad sam se vec prosro Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 2, 2007 mislio sam ustvari na skidanje crijve S koljena, jer tocno je da je jedan od vijaka koljena malo nedostupan, cak i ako auto nema servo, pa je teze vratit ga Al onda ona gumica hebe pa treba dihtat i zahebavat se a ako saraf krivo navijes pa pukne il shebe navoj.... zato to izbjegavam.. a i prije ide kad skines gornju i donju malo crjevo s vod pumpe... 1.3 je Onda ugrij auto.. i ispusti vodu na donje crjevo.... Nem anekog odzracivanja.... nalij antifriz...... do max u posudi.... upalis motor da radi i da se grije.. dolijes vode kad malo potegne. Nek upačli par puta ventilator.... prekontroliraj nivo vode i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted April 2, 2007 Al onda ona gumica hebe pa treba dihtat i zahebavat se a ako saraf krivo navijes pa pukne il shebe navoj.... zato to izbjegavam.. a i prije ide kad skines gornju i donju malo crjevo s vod pumpe... 1.3 je Onda ugrij auto.. i ispusti vodu na donje crjevo.... Nem anekog odzracivanja.... nalij antifriz...... do max u posudi.... upalis motor da radi i da se grije.. dolijes vode kad malo potegne. Nek upačli par puta ventilator.... prekontroliraj nivo vode i to je to. ma znam...kazem, mislio sam na crijevo SA koljena. a ako skidas ona taknda crijeva sa pumpe, ne ostane li onda ipak nesto malo tekucine? Share this post Link to post Share on other sites
Goertosing 0 Posted April 2, 2007 Al onda ona gumica hebe pa treba dihtat i zahebavat se a ako saraf krivo navijes pa pukne il shebe navoj.... zato to izbjegavam.. a i prije ide kad skines gornju i donju malo crjevo s vod pumpe... 1.3 je Onda ugrij auto.. i ispusti vodu na donje crjevo.... Nem anekog odzracivanja.... nalij antifriz...... do max u posudi.... upalis motor da radi i da se grije.. dolijes vode kad malo potegne. Nek upačli par puta ventilator.... prekontroliraj nivo vode i to je to. stari, navrati koju subotu uvečer na gradac, ima?? pivu! A i prije si mi ne??to u vezi motora objasnio ??to mi je pomoglo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 3, 2007 (edited) 2Frog... moze ostat 05l najvise.. ako bi cjepidlacili onda ostane izmedju cilindara ma gdje god odvrnuo crjevo. Dolje na koljenu je termostat pa kad je topal onda je otvoren i voda moze izac al vremenski se ohladi pa se nemoze sve bas iscjedit.. zato i dizem ova crjeva. To Gort. Gradac.. hm.... mogao bi se motorom zaletit naljeto,cujem bude dosta mladog mesa Edited April 3, 2007 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
Goertosing 0 Posted April 5, 2007 ma nemoj cekat ljeto, bude sad vec kul tamo, skupi se i lijepih autića... Share this post Link to post Share on other sites