ReneTDI 0 Posted March 1, 2012 Zanima me koji simptomi ukazuju na to da je neispravna 3. elektična dizna. Imam problem s AFN-om, događa se da u vožnji na višim okretajima kad ga stišćem auto počne cukat. Nije bitno u kojoj je brzini iako češće 3, 4, 5. Problem nije stalno prisutan, nego tu i tamo. Ne baci ga u SAFE mod, nego zacuka pa pustim gas pa opet normalno prima. Dobio sam informaciju da bi problem mogao biti u toj dizni. Ima li ko kakvih iskustava s time? Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted March 1, 2012 Sve opisano je jako vezano za neispravnost dizne.. Vjerojatno nemaš nikakve greške.. Frend je prije par godina imao probleme trzanja/cukanja, pogotovo kod ubrzavanja i trebalo nam je neko vrijeme da skužimo u čem je problem..promijenio je diznu i sve 5.. Iako sam vidio i da odjednom više ne radi, al onda upiše grešku.. Share this post Link to post Share on other sites
ReneTDI 0 Posted March 1, 2012 baš to, mislim uzet polovnu dođe oko 400kn, nova je 2400kn, nadam se da će trajat. Share this post Link to post Share on other sites
Nosonja 0 Posted March 1, 2012 Nije mi jasno nešto pa bih molio da mi netko pojasni, nema li golf III 110 ks AFN bosch pumpu i klasične dizne, ovdje se spominje električna dizna Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted March 1, 2012 Nije mi jasno nešto pa bih molio da mi netko pojasni, nema li golf III 110 ks AFN bosch pumpu i klasične dizne, ovdje se spominje električna dizna dizna na trecem culindru je elektro Share this post Link to post Share on other sites
Nosonja 0 Posted March 1, 2012 (edited) Nisam to znao a pogotovo da košta ovoliko ??? Koja je njezina funkcija Edited March 1, 2012 by Nosonja Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted March 2, 2012 Nije to električna diza već ta diza na sebi ima špulu koja bilježi pomak igle u dizi i na taj način kompjuter motora zna kada je započelo ubrizgavanje goriva u cilindar. Inače same dize su čista mehanika. Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 4, 2012 ta dizna salje impuls ubrizgavanja u ECU, tijelo je nesto duze ako se ne varam i to je sve. princip rada isti kao i u pstale 3. Share this post Link to post Share on other sites
ReneTDI 0 Posted March 5, 2012 pričo sam s mehaničarem, koji kaže da problem kod većina dizni novije generacije je da su puno osjetljivije i na njihov kvar znatno utječe mjesto di se tanka gorivo. problem je u starim pumpama večina INA, jer da su tankovi di stoji gorivo su stari po 20-30godina koji se nisu nikad mjenjali pa da ima svakakvog smeča koje usput ulijemo u rezervar pa eto sranj.. Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted March 5, 2012 (edited) pričo sam s mehaničarem, koji kaže da problem kod većina dizni novije generacije je da su puno osjetljivije i na njihov kvar znatno utječe mjesto di se tanka gorivo. problem je u starim pumpama večina INA, jer da su tankovi di stoji gorivo su stari po 20-30godina koji se nisu nikad mjenjali pa da ima svakakvog smeča koje usput ulijemo u rezervar pa eto sranj.. A te osjetljive dizne novijih generacija imaju veze sa diznama VP u ovom topicu kako? Osim sto se zovu dizne. A takve inine pumpe mozes naci rijetko, u ZG sumnjam da ih ima, mislim i oni redovito imaju provjere Edited March 5, 2012 by Peki Share this post Link to post Share on other sites
ReneTDI 0 Posted March 5, 2012 A te osjetljive dizne novijih generacija imaju veze sa diznama VP u ovom topicu kako? Osim sto se zovu dizne. A takve inine pumpe mozes naci rijetko, u ZG sumnjam da ih ima, mislim i oni redovito imaju provjere Ma ne znam ja kakve veze imaju, samo mi ima logike ovo za tankove. Ja znam da još uvijek ima dosta starih pumpi, a i pitanje koliko su im česte te kontrole i šta se gleda na tim kontrolama iako im ni onda nevjerujem Kako još uvijek biva to u nas sumnjam da su išli na modernizaciju svih pumpi u HR, osim novih i mjesta koja su frekventna. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted March 6, 2012 Rezervari/tankovi kod nas jesu stari i loši....i to je problem... A isto tako znam da velika večina ljudi ne želi mjenjat ni filter goriva kad bi trebalo....odgovor je " ma ide on još" itd.... Al tvoj trenutni problem(ako je problem do dizne) nema veze s tim "lošim" gorivom...niti ono može uzrokovat kvar dizne, jer (ako je) onda je kvar električne prirode... I btw. radim i ja u servisu pa znam priče majstora Share this post Link to post Share on other sites
ReneTDI 0 Posted March 10, 2012 Samo da potvrdim, promjenio sam tu diznu, već3 dana problema nema, izgleda da je to to. Share this post Link to post Share on other sites