Kublach 0 Posted March 3, 2012 (edited) Eh taj moj Vento. Kad sam napokon nabavio komadić za ventilaciju krepao je drugi komad ventilacije... Thermotronic je prestao grijati. Kako sam prije vozio Renault 19 mislio sam da je to super ultra jednostavno riješeno na sajlu. Skinem ukrasni poklopac i imam što vidjeti... Elektronika, točnije, (ako sam dobro preveo sa svog bijednog njemačkog) Temperaturni regler unutrašnje ventilacije... Proizvodi HELLA... Vanjski regulator okreće nekakav potenciometar na tome i iz tog malog uređajčića izlazi 10ak kablova. E sad, kako meni auto ne grije, već puše samo hladno (sve ostalo radi, osigurači cijeli...), da li je do tog sklopa ili bi kvar mogao biti i negdje drugdje te gdje ? Molim pomoć.... Edited March 3, 2012 by Kublach Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted March 3, 2012 Eh taj moj Vento. Kad sam napokon nabavio komadić za ventilaciju krepao je drugi komad ventilacije... Thermotronic je prestao grijati. Kako sam prije vozio Renault 19 mislio sam da je to super ultra jednostavno riješeno na sajlu. Skinem ukrasni poklopac i imam što vidjeti... Elektronika, točnije, (ako sam dobro preveo sa svog bijednog njemačkog) Temperaturni regler unutrašnje ventilacije... Proizvodi HELLA... Vanjski regulator okreće nekakav potenciometar na tome i iz tog malog uređajčića izlazi 10ak kablova. E sad, kako meni auto ne grije, već puše samo hladno (sve ostalo radi, osigurači cijeli...), da li je do tog sklopa ili bi kvar mogao biti i negdje drugdje te gdje ? Molim pomoć.... Nisan nikad ovo radija ali me zanimalo pa san gleda u elsu. Otvorenost klapne regulira elektronika na osnovu informacija koje dobija od senzora.Postoje dva senzora.senzor zraka koji dolazi na grijač i senzor zraka u samoj kabini. E sad ili je jedan od ta dva senzora otiša pa automatika "misli" da netriba grijanje ili je motorić klapne u banani pa ne obavlja šta bi triba. Motorić klapne možeš testirat ovako Senzor u kabini ovako Ovdi su falili broj 12 je broj 8 na slici I senzor na usisnom dijelu(ispred grijača) ovako Ovdi je isto tako broj 2 na slici broj 6 u tekstu Ako još šta bude tribalo pitaj. Ima posla za cilu nedilju. Pozz. Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 3, 2012 (edited) ...Puno hvala na odgovoru, biti će posla sutra cijeli dan... Tj. danas... Ispitivanje senzora mi se čini jednostavno, no ispitivanje motorića, samo da potvrdim. Ovaj konektor sa 5 žica je konektor koji je uštekan na upravljačku elektroniku ? Kolike su šanse da je elektronika riknula ? Bonus pitanje... Ima li fotka mjesta gdje se otprilike nalazi senzor označen na slici brojem 2. Edited March 3, 2012 by Kublach Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted March 4, 2012 (edited) Puno hvala na odgovoru, biti će posla sutra cijeli dan... Tj. danas... Ispitivanje senzora mi se čini jednostavno, no ispitivanje motorića, samo da potvrdim. Ovaj konektor sa 5 žica je konektor koji je uštekan na upravljačku elektroniku ? Kolike su šanse da je elektronika riknula ? Bonus pitanje... Ima li fotka mjesta gdje se otprilike nalazi senzor označen na slici brojem 2. 1.Da 2.Mislin da je elektronika ok.jer su do 96,97 radili to pouzdano 3.neman ali iman za ovaj u kabini kako se vadi:palacg Edited March 4, 2012 by zoki 2 Share this post Link to post Share on other sites
bakcil7777 0 Posted March 4, 2012 Vrlo jednostavno.. Pokidala se "spuzvica" koja bude na klapnama... Od nove godine sam radio bar 4 golfa 3 sa problemom klapni... Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted March 4, 2012 senzor pod broj 2, kaj nije to onaj koji je smješten iznad samog motorića ventilacije? kad makneš filter kabine ispod njega Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 4, 2012 (edited) Vrlo jednostavno.. Pokidala se "spuzvica" koja bude na klapnama... Od nove godine sam radio bar 4 golfa 3 sa problemom klapni... Da, i spužvice mi izlijeću iz ventilacije... Znači to ima veze s time ? Koje je riješenje za to ? Pretpostavka da se dođe do te klapne treba skidati upravljački pult ? Jelda ? Edited March 4, 2012 by Kublach Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 4, 2012 (edited) Krenuo sam to napraviti i naravno da nisam uspio ni približiti se senzorima - strah me da nešto ne pukne (bolje da se držim računala koja su moja struka, na bilokojem drugom području nešto uništim)... Ima netko da bi to napravio za neku naknadu (ispitao i zamijenio "trulu" komponentu) ? Edited March 4, 2012 by Kublach Share this post Link to post Share on other sites
bakcil7777 0 Posted March 4, 2012 Eh taj moj Vento. Kad sam napokon nabavio komadić za ventilaciju krepao je drugi komad ventilacije... Thermotronic je prestao grijati. Kako sam prije vozio Renault 19 mislio sam da je to super ultra jednostavno riješeno na sajlu. Skinem ukrasni poklopac i imam što vidjeti... Elektronika, točnije, (ako sam dobro preveo sa svog bijednog njemačkog) Temperaturni regler unutrašnje ventilacije... Proizvodi HELLA... Vanjski regulator okreće nekakav potenciometar na tome i iz tog malog uređajčića izlazi 10ak kablova. E sad, kako meni auto ne grije, već puše samo hladno (sve ostalo radi, osigurači cijeli...), da li je do tog sklopa ili bi kvar mogao biti i negdje drugdje te gdje ? Molim pomoć.... Da, i spužvice mi izlijeću iz ventilacije... Znači to ima veze s time ? Koje je riješenje za to ? Pretpostavka da se dođe do te klapne treba skidati upravljački pult ? Jelda ? Onda je 99 % da je do spuzvice... Naravno.. Skidanje instrument table, vadjenje ventilacije, rastavis istu, poljepis novu spuzvicu na klapne i sve sastavis... Mozda cak negdje na forumu ima i DIY, posto je to cest kvar... Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 4, 2012 Onda je 99 % da je do spuzvice... Naravno.. Skidanje instrument table, vadjenje ventilacije, rastavis istu, poljepis novu spuzvicu na klapne i sve sastavis... Mozda cak negdje na forumu ima i DIY, posto je to cest kvar... samo brzopotezno... kakve veze ima spuzvica sa grijanjem? hoce ko to popraviti ili ima neko nekoga ko bi znao i htio? Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted March 4, 2012 raspadne se spužva i klapna nema nikakvog smisla onda jer zrak puše na sve otvore podjednako, znači prebaciš da ide samo na šajbu, a puše ti i po nogama mada su se i meni sve raspale, ali i dalje grije tak da ak tebi uopće ne grije i to kak veliš se dogodilo odjednom onda možda nije samo do raspadnutih spužvi Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 4, 2012 raspadne se spužva i klapna nema nikakvog smisla onda jer zrak puše na sve otvore podjednako, znači prebaciš da ide samo na šajbu, a puše ti i po nogama mada su se i meni sve raspale, ali i dalje grije tak da ak tebi uopće ne grije i to kak veliš se dogodilo odjednom onda možda nije samo do raspadnutih spužvi Ma neeee... Nisi skužio Meni radi dio za regulaciju gdje šta puše... Nego problem je taj što temperatura ne odgovara... Dakle imam četiri opcije... Senzor1, senzor2, motorić i elektronika... Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 8, 2012 Riknuo motorić... Dakle senzori su ok, elektronika je ok motorić nevalja... Nigdje nema motorića osim u VW servisima, a cijena je paprena + da bi se došlo do motorića treba skinuti armaturu... Veselo... 1100 kn motorić + 700 kn traže u VW servisu da to odrade... SaVWršeno (imao sam potrebu to napisati...) Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted March 9, 2012 Ajde poslikaj taj motorić,ako nije problem,možda je sličan kao kod audi-a pa se može i rastavit i popravit Pozz. Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 17, 2012 Ajde poslikaj taj motorić,ako nije problem,možda je sličan kao kod audi-a pa se može i rastavit i popravit Pozz. Popravljeno, jedva našao motorić i montirano 1000 sa radom... Ufff... Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted March 17, 2012 Puno za popizdit,a dali se može to ikako rastavit? BTW dobri kumpiri Share this post Link to post Share on other sites
Kublach 0 Posted March 18, 2012 Puno za popizdit,a dali se može to ikako rastavit?Imam frenda koji se bavi premotavanjem motora, e sad, odnesti ću mu da vidi dali se može premotati jer je rekao da samo velike motore premotava ali može ovaj rastaviti i pogledati. BTW dobri kumpiri To ćemo danas provjeriti... Share this post Link to post Share on other sites