spoljo 0 Posted March 5, 2012 (edited) Znači imam ovaj problem, skoro uvjek kad usporavam auto mi kao krene treskati i zaletati se nesta kao da će krepati....dam malo gasa sve super....na leru radi dobro...šta bi to moglo biti! Radi se o golfu 4 1.9 tdi 90 ks 99 god...hvala Edited March 5, 2012 by spoljo Share this post Link to post Share on other sites
Tole 0 Posted March 5, 2012 (edited) Isti auto i ista stvar bila kod mene...meštar u servisu mi reko da je to do bosh pumpe i da na svaki 3-4 pun rezervar goriva natočim pola litre ulja za pravljenje mješunga da podmaže elemente pumpe jer navodno je ovaj euro diesel presuh i nemože dovoljno podmazat pumpu...otkad sipam ulje još uvijek zna zatreskat ali vrlo rijetko... Edited March 5, 2012 by Tole Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 5, 2012 dodati 2dcl dvotaktola svaki drugi rezervar, ljeti je to osobito dobro jer smanjuje trenje i temp. motora, provjereno. meni savjetovali vec mnogi majstori za te starije aute, moj je G3 tdi i to radim povremeno bez brige iako mi se nije dogđalo sto i tebi vec eto radi prevencije. Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted March 6, 2012 (edited) Znači imam ovaj problem, skoro uvjek kad usporavam auto mi kao krene treskati i zaletati se nesta kao da će krepati....dam malo gasa sve super....na leru radi dobro...šta bi to moglo biti! Radi se o golfu 4 1.9 tdi 90 ks 99 god...hvala Odi kod nekog ko ima VCDS i nek ti pogleda i ujedno promjeni - poštela IQ na pumpi tj. količinu ubrizgavanja,ako nije u operabilnom dometu elektronike poštela se na glavi pumpe,sve ukupno 20 min posla,zajebi dvotaktol za tako šta Neznam di samo rastu ti majstori koji za svaku štucavicu s pumpom preporučuju 2taktol ko da je sirup za kašalj Edited March 6, 2012 by mrki OS Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted March 6, 2012 Odi kod nekog ko ima VCDS i nek ti pogleda i ujedno promjeni - poštela IQ na pumpi tj. količinu ubrizgavanja,ako nije u operabilnom dometu elektronike poštela se na glavi pumpe,sve ukupno 20 min posla,zajebi dvotaktol za tako šta Neznam di samo rastu ti majstori koji za svaku štucavicu s pumpom preporučuju 2taktol ko da je sirup za kašalj naravno da to nece izlijeciti tu stucavicu, to je samo preporuka majstora. ja nisam imao tih problema sa pumpom. Share this post Link to post Share on other sites
spoljo 0 Posted March 6, 2012 aha...ma hvala vam...otici cu do majstora...ma i meni sad treba stici OBD II i vagcom 409.1 hoce mi izbaciti u čemu je problem? Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted March 6, 2012 naravno da to nece izlijeciti tu stucavicu, to je samo preporuka majstora. ja nisam imao tih problema sa pumpom. Ma nekažem ja ništa,neka sipa ko hoće,osim možda na uho mekšeg rada dizni nisam primjetio nikakav dobitak kod ljudi koji to rade.Ja nikad nisam niti ću ikad jer je puno tržište raznih aditiva koji služe za tu svrhu i za koje sam siguran da mi neće poštopat nešto.A neka prevencija ako uopće pomaže bi bila efikasna na novijem autu a ne na nečem što je odvalilo ko zna koliko km,u toj pumpi i diznama šta je pohabano je pohabano,čemu produljivat agoniju Share this post Link to post Share on other sites