masters 0 Posted March 5, 2012 Pozdrav,frend ima Audia A3 1.9 TDi 77kw(105ks) 2006. godinu,motor kao i u golfu V,auto je kupio od starije zene,ima 170 tisuca kilom.Od prvog dana auto ne vuce kao i ostali ti motori,jednostavno se vidi razlika da slabije ide,spojili smo ga na dijagnostiku i nista ne signalizira,zena kaze da s autom nikad nije imala problema i da je redovito servisiran kao sto se i vidi u servisnoj knjizici. Dali je do MAF senzora mozda ili bi trebalo EGR ventil ocistit...ako ko ima kakvih ideja,slobodno nek kaze! hvala Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted March 5, 2012 Ako ga je baba vozila onda se auto uljenio. Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted March 5, 2012 Pozdrav,frend ima Audia A3 1.9 TDi 77kw(105ks) 2006. godinu,motor kao i u golfu V,auto je kupio od starije zene,ima 170 tisuca kilom.Od prvog dana auto ne vuce kao i ostali ti motori,jednostavno se vidi razlika da slabije ide,spojili smo ga na dijagnostiku i nista ne signalizira,zena kaze da s autom nikad nije imala problema i da je redovito servisiran kao sto se i vidi u servisnoj knjizici. Dali je do MAF senzora mozda ili bi trebalo EGR ventil ocistit...ako ko ima kakvih ideja,slobodno nek kaze! hvala a možda bi trebalo i jedno i drugo napravit Share this post Link to post Share on other sites
masters 0 Posted March 5, 2012 neki kazu da ga propuse na obilaznici....jer auto stvarno nije ganjan kad je baba rekla da ga je pazila....on se 2 tjedna vec vozi i propuhuje ga,ganja...ali ista prica....probat cemo MAF uzet drugi jer kaze mehanicar da zna otic a da nece javit gresku uopce i taj ventil ocistit pa cemo vidjet! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 5, 2012 čiščenjem ventila nemos dobit na snazi.. čak naprotiv... Čišćenjem mafa il izmjenom moglo bi se stanje promjeniti... naravno ako je isti neispravan. Ako je pretezno vozen po gradu i na niskim okretajima to nije dobro... pa ni ispuhivanje nece dati neke rezultate... Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted March 5, 2012 neki kazu da ga propuse na obilaznici....jer auto stvarno nije ganjan kad je baba rekla da ga je pazila....on se 2 tjedna vec vozi i propuhuje ga,ganja...ali ista prica....probat cemo MAF uzet drugi jer kaze mehanicar da zna otic a da nece javit gresku uopce i taj ventil ocistit pa cemo vidjet! Baba ga je dobro zaštopala, nek da mehaničaru da očisti usisnu granu i sve to... Share this post Link to post Share on other sites
masters 0 Posted March 5, 2012 ma nije to baba tiskala preko 2 soma dam se kladit...auto je bas zaklan,treba to sve ocistit i probat taj senzor...vidjet cemo ovaj tjedan! Share this post Link to post Share on other sites
BrDa 0 Posted March 6, 2012 Sjedi u auto, spoji VCDS, on nek vozi a ti prati: količinu ubrizganog goriva, količinu usisanog zraka, EGR rate, pritisak na turbini. I za početak, da li je motor u fazi? Na toj kilometraži vjerojatno je zupčasti zamjenjen a vidio svojim očima da majstori stave motor u fazu ali greškom ili neznanjem pomaknu pretpaljenje (u minus) i onda auto ne ide ku***. Share this post Link to post Share on other sites
masters 0 Posted March 6, 2012 ovog si se isto dobro sjetio...budem mu prenio za fazu da pregleda isto,sutra cemo probat neke stvari pa javim rez...!! Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted March 6, 2012 najvjerojatnije je zaštopan DPF filter.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 7, 2012 sumljam da ima dpf... mada je 2006ta.... ako ima ond mora imat ovu lampicu http://www.sinspeed.co.uk/blog/wp-content/...rning-light.jpg Share this post Link to post Share on other sites
masters 0 Posted March 7, 2012 danas smo skinuli crijevo sto ide prema EGR ventilu do klapne....pogledali unutra sve je cisto fino,ima malkice čađe,al to je stvarno u redu,nismo ga ni htjeli skidat i cistit jel nema potrebe,Maf senzor cemo probat sa frendovog A3 sutra ali zanimljivo je to sto smo pregledali sva crijeva od turbine i sva su dobra nisu ispucala,ali kad smo probali klimat po onom crijevu sto ide bas na turbinu...to se klima i mogu ga micat ljevo desno kao da ce se izvuc,mozda je to toga pa auto gubi prtisak,provjerit cemo to! Share this post Link to post Share on other sites
CitiuS 0 Posted March 7, 2012 BrDa ti je napisao, VCDS + laptop, logirajte grupe 003, 008 i 011 i usporedite specifed i actual values. Share this post Link to post Share on other sites
masters 0 Posted March 7, 2012 hehe,budemo probali kolega citius...inace smo frendovi od Iličića Renata...bili smo kod vas kad ste cipali audia bas od frenda...ovaj je planiro kod vas dofurat svog A3 ali moramo prvo ovo popravit jer bez toga nista! Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted March 8, 2012 ako mogu da se nadovezem na temu, danas sam uzeo od skrleta golfa i reko mi je da kad izadem na autoput i kad ga stisnem da ce ga bacit u safe mode i samo da ugasim i upalim auto i sve ce bit normalno, kaze da je njemu tako oduvijek jer je auto chipan....i tako je i bilo, ja na autoput i gas i na 120 i nece dalje....sta moze biti...1.9 tdi 74kw+chip Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted March 8, 2012 sto se tice safe moda, to bi ti moglo pomoc ciscenje turbine. meni je to g 5 radio stalno samo tek kad ga u trecoj ocepim i onda oko 3 tisuce okr kad treba dat najaci sus onda baci u safe mode. ocistio turbinu i zaboravio na probleme Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted March 8, 2012 sto se tice safe moda, to bi ti moglo pomoc ciscenje turbine. meni je to g 5 radio stalno samo tek kad ga u trecoj ocepim i onda oko 3 tisuce okr kad treba dat najaci sus onda baci u safe mode. ocistio turbinu i zaboravio na probleme kolko para i gdje si to radio? Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted March 8, 2012 kolko para i gdje si to radio? Rudec servis briješće. (kraj osijeka) ako hoces mogu ti dat br telefona od voditelja servisa. Ja nisam nista platio jer je auto pod "garancijom" kupio sam auto kod njih pa oni rijesavaju sve tako probleme za koje ja osobno nisam kriv. iako ne postoji nikakva pisana garancija. Servis za svaku preporuku. Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted March 8, 2012 Rudec servis briješće. (kraj osijeka) ako hoces mogu ti dat br telefona od voditelja servisa. Ja nisam nista platio jer je auto pod "garancijom" kupio sam auto kod njih pa oni rijesavaju sve tako probleme za koje ja osobno nisam kriv. iako ne postoji nikakva pisana garancija. Servis za svaku preporuku. a jbg, ja sam trenutno u zg....al nebi to radio dok nisam sto posto siguran da je to, ali sumnjam, jer turbina se moze uprljat samo ako se lagano vozi.... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted March 8, 2012 ako mogu da se nadovezem na temu, danas sam uzeo od skrleta golfa i reko mi je da kad izadem na autoput i kad ga stisnem da ce ga bacit u safe mode i samo da ugasim i upalim auto i sve ce bit normalno, kaze da je njemu tako oduvijek jer je auto chipan....i tako je i bilo, ja na autoput i gas i na 120 i nece dalje....sta moze biti...1.9 tdi 74kw+chip kak moze bit sve nromalno ako odlazi u safe mod to su prije bili simptomi maf senzora. Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted March 8, 2012 kak moze bit sve nromalno ako odlazi u safe mod to su prije bili simptomi maf senzora. bude normalno kad ugasim pa upalim auto, sad sam prije pola sata bio na auto putu i dva puta mi oso u safe mod.... Share this post Link to post Share on other sites
kreza 0 Posted March 8, 2012 danas smo skinuli crijevo sto ide prema EGR ventilu do klapne....pogledali unutra sve je cisto fino,ima malkice čađe,al to je stvarno u redu,nismo ga ni htjeli skidat i cistit jel nema potrebe,Maf senzor cemo probat sa frendovog A3 sutra ali zanimljivo je to sto smo pregledali sva crijeva od turbine i sva su dobra nisu ispucala,ali kad smo probali klimat po onom crijevu sto ide bas na turbinu...to se klima i mogu ga micat ljevo desno kao da ce se izvuc,mozda je to toga pa auto gubi prtisak,provjerit cemo to! dovoljno ti je samo isključit maf senzor da vidiš jel do njega. kad ga isključit auto će ti radit na cca 70 % snage al vidit ćeš dali odma prima gas. ako da onda minjat maf. e da neće ti izbacit grešku maf senzora sve dok on nije totalno riknia. jedino ga možeš pratit preko dijagnostike iako mislim da ti je jednostavnije ga isključit i onda probat. čišćenjem maf-a nećeš ništa dobit! Share this post Link to post Share on other sites
alen 0 Posted March 8, 2012 odlazi auto u safe mod ako nije dobro shipan,tako je i meni bilo jer se bavim tim cipiranjem,povisio za jednu vrijednost dobivenog goriva i auto sad normalno ide,tebi je vjerojatno ko i meni kaj je bilo,nema dosta nafte u tom trenutku i ode u safe mode Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted March 8, 2012 odlazi auto u safe mod ako nije dobro shipan,tako je i meni bilo jer se bavim tim cipiranjem,povisio za jednu vrijednost dobivenog goriva i auto sad normalno ide,tebi je vjerojatno ko i meni kaj je bilo,nema dosta nafte u tom trenutku i ode u safe mode hoces rec da bi trebo platit opet cipiranje? jer skrle je to radio prije par godina tako da se reklamirat ne moze Share this post Link to post Share on other sites
CitiuS 0 Posted March 8, 2012 hoces rec da bi trebo platit opet cipiranje? jer skrle je to radio prije par godina tako da se reklamirat ne moze 99.9% glupost. Provjeri turbo punjac (ciscenje VNT ploce), EGR, MAF, boost solenoid... uzet VCDS i logirat auto u voznji. Share this post Link to post Share on other sites