0
rale

dileme oko vr6 motora

Recommended Posts

E ovako danas sam jako razocaran, naime u bosni da bi legalizirao to jest uvezeni motor ocarinio i proveo kroz paire kosta oko 300 eura sto mi na cjenu motora i ugradnju kad se sve sabere za 2.0 8v motor stvarno puno.

Kako je ekonomska kriza uradila svoje imam dvije ponude za vr6 motor bez mjenjaca jedan je 92 godina jedan je 95 slicne kilometraze, ovaj 92 je sigurnijeg prodavaca dok ovaj noviji nezna covjek ni sam tacno sta prodaje kao valjda je sva isntalcija koliko se sjeca, ne zna dali je kodiran kljuc fali mu sat.

kolika je razlika ova dva motora gledajuci po godistu jer mi je ovaj 92 jako povoljan kupim ga za pola para sto bi dao za ovaj 2.0 8v?

ovaj stariji je na razvodnik i nema kod ključa, a noviji je na veliku bobinu i ima kod ključa, šta se tiče instalacije, stariji tip ima odvojenu motornu i strujnu instalaciju, a noviji tip ima motornu i strujnu instalaciju u jednom kompletu.. sat ti nema veze sa kodom ključa, tako da možeš bilokoji staviti od vr6 i sve će raditi..

ovaj stariji je na razvodnik i nema kod ključa, a noviji je na veliku bobinu i ima kod ključa, šta se tiče instalacije, stariji tip ima odvojenu motornu i strujnu instalaciju, a noviji tip ima motornu i strujnu instalaciju u jednom kompletu.. sat ti nema veze sa kodom ključa, tako da možeš bilokoji staviti od vr6 i sve će raditi..

pa bas zato pitam razvodnik i bombina koja je razlika jel puno bolji ovaj noviji tip? ako jeste zasto? hitno mi je

pa bas zato pitam razvodnik i bombina koja je razlika jel puno bolji ovaj noviji tip? ako jeste zasto? hitno mi je

Razlika ti je ta da su ti bobine skuplje ako ti popushe :fakjea

Isti je to k....

Imaš izmedju te dvije verzije i verziju sa bobinama i bez kod ključa

Motor koji je Remzo uzeo od mene je '97 sa kod ključem i samo je motorna instalacija , ali nije od Golfa nego od Passata.

Tako da ima varijacija ko salate :D

Znaci u biti to je slicno tu i tamo isto idu isto trose isto su izdrzljivi i pouzdani jedino je taj sa bombinama skuplji sto se tice odrzavanja nekih djelova?

vecinom su to isti dijelovi

varijacija ima brdo.. nisu čak niti svi senzori isti, npr maf kod novijeg i starijeg tipa.. bobina kod starijeg tipa je kao i kod 8v motora, a kod novijeg je cca reda veličine 3000kn, naravno nova originalna.. ali noviji tip nema razvodnik u kojem se voli raspasti halov davač.. itd...itd...

šta se tiče odabira, meni bi bilo sasvim svejedno.. jer nitko nije sretan kad nešto crkne, ali kad crkne se popravi i gas dalje

Ja bi uvijek izabrao zadnji generaciju , znači kraj '96 pa na gore

Taj motor je puno tiši , nema motorića ler gasa jer je ugradjen u klapnu , instalacije su zamotane u dobru traku koja se ne raspada kao na starijima itd. uglavnom bolji izbor.

Ja bi uvijek izabrao zadnji generaciju , znači kraj '96 pa na gore

Taj motor je puno tiši , nema motorića ler gasa jer je ugradjen u klapnu , instalacije su zamotane u dobru traku koja se ne raspada kao na starijima itd. uglavnom bolji izbor.

samo mu je blokada brate mili gora nego na 16v golfu sa K-jetom :palacd

oba motora imaju oznaku AAA

95 godina ovaj je presao 190 hiljada

i oba imaju stariji sat onaj sa 260/h

ot3pfq.jpg

a ovaj je 92 i ima 250 hiljada

deme7c.jpg

oba motora imaju oznaku AAA

95 godina ovaj je presao 190 hiljada

i oba imaju stariji sat onaj sa 260/h

ot3pfq.jpg

a ovaj je 92 i ima 250 hiljada

deme7c.jpg

ovaj noviji ima djelova od starog :)

imas tamo na pik.ba sve komplet za ugradnju...i getribu,poluosovine i instalaciju za 500€ :palacg

varijacija ima brdo.. nisu čak niti svi senzori isti, npr maf kod novijeg i starijeg tipa.. bobina kod starijeg tipa je kao i kod 8v motora, a kod novijeg je cca reda veličine 3000kn, naravno nova originalna.. ali noviji tip nema razvodnik u kojem se voli raspasti halov davač.. itd...itd...

šta se tiče odabira, meni bi bilo sasvim svejedno.. jer nitko nije sretan kad nešto crkne, ali kad crkne se popravi i gas dalje

novija bobina se moze naci orginalna polovna do 400kn a ima i BERU nova u trgovini kod nas 260km ili 1000kn..

evo i taj info ako pomaze ista pri odabiru...

kao sto petar kaze sto noviji to bolje...

ovaj noviji ima djelova od starog :)

kako mislis da noviji ima djelova starog?

Ovak i onak moraš napraviti veliki servis na jednom i drugom motoru,računaj 500e još gore jer uvijek ima iznenađenja :palacg

za ovaj stariji motor covjek kaze da je mjenjao vodenu pumpu, lamelu, i potrosni materijal kaze da je motor bas sve ispravno al da nije mogao voziti svaki dan gradsku voznju.

a zasto kupujes macka u vreci?

Ja nebih uzimao motor ako nije u autu da se moze probati....pogotovo ne sa pik.ba

a zasto kupujes macka u vreci?

Ja nebih uzimao motor ako nije u autu da se moze probati....pogotovo ne sa pik.ba

:palacg Yep! Škola....

za ovaj stariji motor covjek kaze da je mjenjao vodenu pumpu, lamelu, i potrosni materijal kaze da je motor bas sve ispravno al da nije mogao voziti svaki dan gradsku voznju.

i sigurno se prodaju vise od godine dana oba ta motora na piku pa odmah kontaj na generalku da trebas uraditi...

ovaj jedan sto garantuje kaze da redovno kljucem okrene motor...

Ajd jos nesto da pitam kad je vec tema otvorena, na svom motoru kad sam skinuo kat odmah je porasla potrosnja zbog temperature izduvnih gasova kako mi je komp ocitao, dali i vr ova potrosnja zavisi od katalizatora ?

Ja sam se vozio bez katalizatora i potrošnja je bila normalna.

Bas kao sto je kolega rekao,ta dva motora stoje ima pola godine na oglasu i cijena im je oko 250E za komplet...smrdi mi,ali eto ti dobro razmisli...

Odlucio sam se za ovaj jedan sa mjenjacem i troskovima prevoza ugradnje i atesta ce izici 600 eura pa kakvu srecu imadnem no risk no fun :)

0