1 1
FuTz

"Cvili" remenje

Recommended Posts

Znači ovako, znam i sam da nije problem nikakav, i znam da to odlazi, samo treba zamjenut s drugim.

E sad, ne cvili baš remenje, nego neki španer, a čuo sam da bi trebalo promjenit kompletno kučište, tj. nosač na kojem stoji alternator, španer remena koji stoji na kučištu alternator, te sam španer tog remena koji se vrti preko alternatora (mikro-remen).

E sad, da li je stvarno nužno promjeniti i nosač alternatora, ili ne?

Mislio sam promjeniti samo španer na motoru za mikro remen, te taj španer na nosaču alternatora i to mislim da bi trebalo rješiti problem ili se varam?

Hvala na odgovoru! :-)

ako je blokirana remenica alternatora onda moze skripat a i trest sve to...

Usput i stradaju čahure koje se nabiju u taj nosač a kroz njih ide ona L šipka sto je na jednoj strani natezač a na drugoj rolica....

Sad.. kakvu remenicu imas na alternatoru trebao bi pogledat...

ako je blokirana remenica alternatora onda moze skripat a i trest sve to...

Usput i stradaju čahure koje se nabiju u taj nosač a kroz njih ide ona L šipka sto je na jednoj strani natezač a na drugoj rolica....

Sad.. kakvu remenicu imas na alternatoru trebao bi pogledat...

Ja mislim da 90 ks ima obicnu..al nek pogleda :palacg

Ja mislim da 90 ks ima obicnu..al nek pogleda :palacg

I ja mislim da je obična, al prije da je do španera ili kućišta kojeg one pikse pojedu pa L osovina dobije lufta

to bi prije svega trebalo raskopati i utvrdit stvarno stanje a onda dalje

uglavnom nosač je jako skup al postoji mogućnost repariranja i onda se stave nove pikse i gumice, L osovina i to funkcionira kao novo

a eto radih 1.9td i imao je tu remenicu... (imao je klimu)

vise je stvar do alternatora neg samog motora....

Hvala vam na odgovorima, sutra ću otić do mehaničara da to pregleda, jer se baš i ne razumijem toliko u te stvari, pa će on procjenit točno stanje..

E sad, reparacija samog nosača u biti ide da se stave nove pikse i gumice, te L osovina? Na samom nosaču se ništa ne radi?

A to se može nabaviti u bilo kojoj trgovini rez. dijelova ili u ovlaštenom?

Ja imam klimu.. znači može biti da treba promjeniti i remenicu na alternatora, da ona ode od starosti..?

edit: Pogledao sam kako izgleda - imam običnu remenicu na alternatoru, ništa specijalno, barem tako mislim.. hehe

Znači vjerovatno bi trebalo promjeniti španer na samom nosaču alternatora, kao i onaj na skroz lijevoj strani, dakle, španer samog mikro remena, i naravno, promjeniti te pikse, gumice i drugu osovinu..

Znalci, koliko bi to moglo doć, da li ide zamjensko ili original?

Edited by FuTz

edit: Pogledao sam kako izgleda - imam običnu remenicu na alternatoru, ništa specijalno, barem tako mislim.. hehe

Znači vjerovatno bi trebalo promjeniti španer na samom nosaču alternatora, kao i onaj na skroz lijevoj strani, dakle, španer samog mikro remena, i naravno, promjeniti te pikse, gumice i drugu osovinu..

skup sport

španer 500kn, osovina 300kn, rolica 70kn, piksa 40kn x2, semering 30kn x2 (ovo su cijene u dućanu di sam ja kupovao)

moj cvili samo kad je hladan

najprije sam promijenio sve remenove - nije prestao cviliti

onda španer mikro remena (samo španer i rolicu sam mijenjao, osovina nije imala lufta niti je bila pohabana pa nju, pikse i semeringe nisam dirao) - nije prestao cviliti

danas sam promijenio antivibracijsku remenicu - kad ga ujutro upalim onda budem vidio dal je problem riješen ili ne ;)

edit: probao sam upaliti auto i ne cvili više :fakjea

Edited by gp_design

Ma bio kod mehaničara, trebalo bi španer zamjeniti, jer sam i sam uvidio da neka hrđa ispada van kroz njeg (što znači da je dotrajao), osovinu treba vidjeti da li treba mjenjati (da li se izlizala), a pikse i semeringe, treba vidjeti u kakvom su stanju

u ovlaštenom i u trgovini su razlike u cijenama dosta niske, pa ću uzeti u ovlaštenom, jer original je ipak OEM

eto da se zna, ako netko bude trebao..

Španer - 440 kn

Osovina - 328 kn

Rolica - 713kn!!!!! (zamjenski 110-120, no to ću ipak uzeti zamjenski, jer je original preskup)

Čahure - 30 kn / kom - idu 2

skup sport

španer 500kn, osovina 300kn, rolica 70kn, piksa 40kn x2, semering 30kn x2 (ovo su cijene u dućanu di sam ja kupovao)

moj cvili samo kad je hladan

najprije sam promijenio sve remenove - nije prestao cviliti

onda španer mikro remena (samo španer i rolicu sam mijenjao, osovina nije imala lufta niti je bila pohabana pa nju, pikse i semeringe nisam dirao) - nije prestao cviliti

danas sam promijenio antivibracijsku remenicu - kad ga ujutro upalim onda budem vidio dal je problem riješen ili ne ;)

edit: probao sam upaliti auto i ne cvili više :fakjea

kakva je to antivibracijska remenica ...nekuzim

ja sam promjenio sve spanera i remene znaci sve komplet i svejedno mi malo zacvili prilikom pokretanja motora poslje vise ne

Edited by nico155

Ma bio kod mehaničara, trebalo bi španer zamjeniti, jer sam i sam uvidio da neka hrđa ispada van kroz njeg (što znači da je dotrajao), osovinu treba vidjeti da li treba mjenjati (da li se izlizala), a pikse i semeringe, treba vidjeti u kakvom su stanju

u ovlaštenom i u trgovini su razlike u cijenama dosta niske, pa ću uzeti u ovlaštenom, jer original je ipak OEM

eto da se zna, ako netko bude trebao..

Španer - 440 kn

Osovina - 328 kn

Rolica - 713kn!!!!! (zamjenski 110-120, no to ću ipak uzeti zamjenski, jer je original preskup)

ima i jeftinije ;) ,ja to sve uzimao od skf-a ,a mislim da nije rolica tolko lošija o doriginalne ;)

antivinracijska remenica je ona sa gumom na sebi,dolje kod radilice,cca 200eur košta

antivinracijska remenica je ona sa gumom na sebi,dolje kod radilice,cca 200eur košta

original?

ja sam zamjensku našao za 100€

ako se sumnja na tu remenicu najprije treba vidjeti dal pleše i u kakvom je stanju guma

meni je guma otvrdnula i zbog toga je cvilio

Španer - 440 kn

Osovina - 328 kn

Krivo su mi rekli u servisu, a ja nasjeo.. bio osobno i rekli španer 713 kn, a rolica 440 kn.

Kupio u tokiću od SKF-a, dakle.. španer, osovina, rolica i čahure za 920 kn sa popustom.

Nego, počelo mi je nešto šuškat, runit, sad.. ne cvili, nego nešto kao da je ležaj na rolici VEĆ otišao?? Može biti da runi iz alternatora, ali ne mogu utvrditi točno zvuk. Evo drugi dan nakon što sam sve promjenio.

Antivibracijska remenica onak malo "pleše", ali jaaaakoo sitno, pa mislim da ju ne treba mjenjati.

Sve sam uredno promjenio, ali sad me opet taj zvuk pr-ca..

Da nadodam, pojela se osovina s one strane gdje je španer, kao i čahura.. :rotfl

Edited by FuTz

ako još uvijek cvili onda je sigurno antivibracijska, još veliš da pleše :rolleyes:

ali prije nego ju sigurno odlučiš promijeniti probaj gumu, ako je tvrda onda nemaš kaj razmišljati, stavi drugu remenicu

a ovo šuškanje, probaj malo podignuti onu plastiku koja štiti zupčasti remen (kad auto radi, čuvaj prste :lol: )

plastika je iz 2 dijela, podigni donji, to se meni događalo, antivibracijska remenica je strugala po tome

danas sam imao isti slucaj TDI 90 97ma i ima klimu.... Cvili tračni remen... antivibracijska mjenjana pred pola godine i sad remen cvili.... Na alternatoru je bila obična remenica (120Ah) i metnuta je ova kuplung (INA)i cvileži više nema.....

300kn u BiH sto je 3put jeftinije od izmjene natezaca i pratecih djelova (ako su ok)

futz, ja sam imao te probleme na tdi-u, moras staviti taj takozvani "freilauf" tj remenicu sa kvacilom na alternator, inace ce ti to sve opet proskripiti i dobit lufta prije nego sto mozes zamislit...

ja sam mjenjao spaner, nosac spanera, piksne i remenicu na alternatoru, i odtad je bio mir u kuci... ako remenicu ne promjenis dzabe si sve to ostalo mjenjao!

eto... jos jedan dokaz :)

malo skuplje al odlično rješenje

Friče i kod nas je ta remenica cca 350kn (INA)

Ta antivibracijska remenica se može "reparirati"

evo upute skinete remenicu klinastog i kanalnog remena sa radilice i to sve zašarafite jedno s drugim na neku staru remenicu zupčastog remena kao na autu sa ona 4 vijka i kad to sve lijepo stegnete uzmete co2 aparat za varenje i zavarite kanalnu i klinastu remenicu jednu za drugu na svakih 1-2 cm po ovoju u krug s tim da pazite da vam se ne zavare od "srhova" kanali remenica najčešće na klinastoj remenici

ako vam se to i dogodi rašpom ili turpiojom to očistite da vam poslije ne grebe remen

sve to poslije odšarafite i sad kao jednu duplu remenicu vratite na svoj auto

provjereno na više trojki, audia 80 B4, passata B3 B4....

radi 100% a košta malo rada i vječno rješen problem cviljenja antivibracijske remenice

Pozz, golf 5 1.9tdi bls 2009. Zacvili kad stisnem u trećoj. Vrijeme je za veliki servis i odlučio sam stavit contitech. Ponuda dijelova kod nas 2200kn plus izmjena 900-1300. U djelove se ubraja set zupcasti, kanalni remen, spaner, anti vibracijska remenica, alternator remenica, antifriz. Dijelovi u BiH 1600kn nakon povrata pdv-a, a ruke 400kn. Garancija 70tkm ili 2god. Sve je contitech.

Vidi u ovlastenom... 4+ cijena zupc s izmj je povoljna...

A jos mozes donijet tu remenicu alternatora ;)

1 1