Nosonja 0 Posted March 15, 2012 Kao što naslov govori, a pošto mi treba auto s četverim vratima, planiram kupiti nešto po tom pitanju. Pronašao sam jednog Golfa IV benzinca 1.6, 16v oprema HIGHLINE 2002. godinu sa 175 kkm cijena 5000 eura. Pošto nikad nisam imao dodira sa VW benzincima trebam mišljenje o kakvom se motoru radi, koliko je pouzdan, koliko trajan, kolika mu je potrošnja i isplati li se to kupiti. Auto je od prvog vlasnika sa servisnom knjižicom. Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted March 15, 2012 U obitelji imamo takvog golfa iz 2002.g azd kod motora, sad ima nešto sitno preko 100 000km,s motorom nikad nikakvih problema,ne troši ni kapi ulja,prosjek potrošnje laganije vožnje oko 6.5 l/100km,jedini kvarovi su bili regler na alternatoru,pregorile 2 bobine i reparacija anlasera.Ostalo se svodi na klasično održavanje (izmjena zupčastog,remenja,svječica...) Share this post Link to post Share on other sites
Nosonja 0 Posted March 15, 2012 Evo nakon kontakta s vlasnikom utvrđeno je da je on prvi vlasnik u HR ,ali tek 1 godinu i da je auto uvežen iz Italije. Malo sam skeptičan prema autima uveženim iz Italije. Share this post Link to post Share on other sites
lid 0 Posted March 15, 2012 http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.6...e-oglas-4662543 to je ovaj?! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 15, 2012 benzinac.. i trosi dost vise od dizela (zahebi potrosnju od 6l) Nista posebno jak motor.... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted March 16, 2012 Čovječe ti bi sa konja na magarca. Bježi 100 godina daleko od tog benzinca. Za te novce se već nađe 2000.g TDI. Share this post Link to post Share on other sites
Nosonja 0 Posted March 16, 2012 da, nađe se, imam takvoga sa 270 000 km ali tricu, motor je ok, ali poslije ove zime sam ostao zapanjen koliko je procvjetao i baš mi se i ne ulaže više u njega. Uglavnom sve pohvale motoru, ali lim na tricama katastrofa Limitiran sam s novcima pa sam zato i pitao Share this post Link to post Share on other sites
Vec 1 Posted March 17, 2012 bolje nadji kakvu cetvorku TDIja,za te novce ih bude... Share this post Link to post Share on other sites
Nosonja 0 Posted March 17, 2012 Od koje godine se na golfu IV može provjeriti stvarna kilometraža tj. od koje godine proizvodnje u ECU se ne mogu obrisati podaci o stvarnoj kilometraži Share this post Link to post Share on other sites
Macko83 0 Posted March 20, 2012 Ma to su sve priče i pričice jedi kažu ne mogu se vidjet km, drugi kažu maher ih može izbrisat, treći kažu ne može, jedni gledaju prek abs-a drugi preko ključa treći otvraju plastiku ispod volana pa spajaju neki đek, itd. više ne znam kome vjerovat. a glede golfa koliko sam ja čuo, 1.6 je super motor,al potrošnja od 6 l je malo lovačka priča, 100 ks benzinac 6 litara, možda na autoputu ler gasu i sl. razgovarao sam s čovjekom od kojeg sam i aj svojevremeno mislio kupiti isti takav auto samo je imao 30 000 km, dakle ne 300 000 nego 30 000 km ( i tvorničku grešku špura) al to sad nije bitno ,ugl. rekao čovjek 8 litara a kad su teži uvjeti ,ganjanje i sl. 10 l! tako da... nađi tdi -ja do 200 000km, ako ikako možeš potrudi se da ustanoviš prave km, a ovo iz uvoza izbjegavaj, 5 somova nisu mali novci ...kaj se tiče tdi-ja ić će motor i preko 300 000 al tu su već onda druge stvari koje odlaze... iako moram priznati da bi ovaj golf smotao svakog poseban je i super izgleda. iako je iz uvoza teško b se i sam odvojio od njega. Share this post Link to post Share on other sites
Neven M. 0 Posted March 20, 2012 Pa taj auto je uvezen prije sto godina, i taj ga je lik valjda servisirao i registrirao. Znaci da mozes provjeriti km za masu godina unatrag na tehnickom. a 6 lit, daj znas kako, laganini nizbrdo i peta na vrh gasa Share this post Link to post Share on other sites
Nosonja 0 Posted March 20, 2012 Pa taj auto je uvezen prije sto godina, i taj ga je lik valjda servisirao i registrirao. Znaci da mozes provjeriti km za masu godina unatrag na tehnickom. a 6 lit, daj znas kako, laganini nizbrdo i peta na vrh gasa Nije prije sto godina nego prije godinu dana, auto sam vidio i stvarno je uščuvan. Jučer sam gledao jednog TDI 2004. od prvog vlasnika sa 62000 km. Čovjek odustao od prodaje jer su mu odobrili kredit. A auto je strava, miriše po novom, po zimi nije vožen jer ima još i starog passata kojega tjera svuda - ovaj mu bio samo za vikend, bio u ovlaštenom servisu i morao promijeniti zupčasti zbog starosti. Mislim, ne mogu opisati stanje auta. Tražio 8000 eura i ja bih da ga prodaje bez razmišljanja dao te novce za njega. Da sam barem prije naletio na njega. Bolje da ga nisam ni vidio jer ću sad još teže naći dobar auto. Share this post Link to post Share on other sites
Nosonja 0 Posted April 10, 2012 Evo još nisam našao auto po mom ukusu, (normalno rabljeni s 4 vrata pošto mi treba zbog djece). U toj potrazi stvarno nailazim na svakakve muljatore i sad sve više gubim volju. Htio sam kupiti Audi A4 za nekih 5 000 eura i pronađem par na oglasniku. Hvale ih na sav glas, slike super, mala kilometraža itd. Dođoh, vidjeh i razočarah se. Auto sa 160 000 km od starijeg čovjeka, uvežen iz Njemačke 2002. on prvi i jedini vlasnik u RH, mijenjana koža volana, papučice više poderane nego na mom golfu, navučene neke presvlake da se ne vidi stvarno stanje siceva, probam voziti auto, volan stoji ukoso, obrazloženje da se to dogodilo kada je mijenjana bravica, pitam zašto, odgovor mmhumm, cijena prava sitnica 5500 eura za auto iz 1997. Drugi Audi s aktiviranim zračnim jastukom suvozača, poklopac je vraćen, ali jako loše izvedeno, vidi se da je pretrpio karambol, normalno ovaj tvrdi da nije, cijena 5900 godina 2000. Ima tu još toga za pričati, ali dosta je i ovo. O Golfovima iz uvoza da i ne govorim. Razumijem da je kriza i da ljudi svašta rade da prežive, ali isto tako znam da ja nisam sposoban za trgovinu autima jer sam uvijek iskreno govorio što sa autom ne štima, čak sam otkrio i mane koje drugi nisu vidjeli, jbg takav sam pa je i moje nerealno očekivanje da i drugi budu takvi. I na kraju sam shvatio da ja volim svog Golfa. I nek me smatraju seljačinom jer ga vozim. Ima 273000 km i u stvari mi se ne rastaje od njega jer me još nikad nije iznevjerio i znam kakvo srce kuca pod haubom. Jest da lim nije baš najbolji na nekim mjestima, ali to se da srediti. Isti taj moj Golf je šlepao u nekoliko navrata Renoe, Fordove i ine koji su bili mlađi od njega, ali njega još nitko nije šlepao. Vjerujem da bi kada bih ga prodao taj moj isti Golf za par tjedana otkazao poslušnost novom vlasniku jer smo mi ipak proveli puno godina zajedno i znamo mane jedan drugome, ali smo ipak bili jedno i slušali smo jedan drugoga. Ostaće on kod mene dok god bude srce radilo, a onda ćemo ga teškog srca pod prešu. A djeca će se još neko vrijeme gužvati iza i ulaziti preko prvog sica, kćer će uvijek mojom krivnjom udariti glavom u krov kada je stavljam u sjedalicu, ali preživjeti će. I ja sam preživio djetinjstvo bez auta i bez sjedalica pa gle koliki sam. Eto malo sam se ... Lijepi pozdrav Share this post Link to post Share on other sites
Robiii 0 Posted April 10, 2012 nadam se da ti zena ne cita ovo, jer ovo je ljubav Share this post Link to post Share on other sites
Golf 1.9 0 Posted April 10, 2012 nadam se da ti zena ne cita ovo, jer ovo je ljubav Share this post Link to post Share on other sites
-vrh- 0 Posted April 10, 2012 da, mogu se složiti s tobom da stvarno ima svakakvih muljatora, što je žalosno, jer ak mi netko nahvali auto u oglasniku, pa mi sve to potvrdi i telefonski, jasno je da ću doć vidjet taj auto s ciljem da ga kupim ako je sve OK, i onda kaj, ja dođem kod čovjeka doma i vidim da tog auta koji mi je on predstavio telefonski u njegovom dvorištu nema, ima tek nešto nalik na opisani auto... i to nije jedan slučaj, ja sam ih se osobno nagledao prije 6 mjeseci kad sam bio u potrazi za autom... zar stvarno ima takvih muljatora koji misle da su ljudi budale ? da mi preko telefona kaže da prodaje auto u izvanrednom stanju, kao nov, održavan redovno kod zubaka u velikoj gorici, jedino s manjom ogrebotinom na prednjem lijevom blatobranu; mislim si ok, grad ima svoje čari, uska parkirališta, nije to neki problem, popravit će se, kad ono, dođem kod čovjeka i gledam auto sa popucanom maskom, zgreban sa svih strana, iznutra prljav, smrdi, ispucana i nakon toga loše zaljepljena plastika kod mjerača brzine, sjedalo vozača rastureno i na kraju ona ista servisna knjiga koja je navodno ovjerena kod zubaka u velikoj gorici, ima žigove auto kuće dojkić... da bi meni gospodin na kraju rekao da kakav sam ja to kupac, koji traži dlaku u jajetu... e pa gospodine, za 10 000 eura koliko ste tražili za taj auto, a ja bio spreman i platiti mislim da ovo itekako nisu dlake u jajetu... inače, podržavam ljubav prema starom golfu, istu takvu ljubav gledam između svog oca, i golfa dvojke Share this post Link to post Share on other sites
rusina 0 Posted April 10, 2012 Mogu reci jako ''dirljivo'' tko to razumije naravno, vidim sebe u nekim dijelovima ove price kada sam trazio auto... kod kupnje polovnog auta dobro otvorit oci ili povest sa sobom nekog tko zna dobro otvorit oci...najjaci oglasi su ''nemojte mi dovodit kumove/rodjake koji su experti za aute, ovaj auto je cist bla bla'' .... ako je cist nemam se cega bojati... dosadan sam znam, jer su to vec prozvakane teme ali sam to osjeti na kolegi koji je na tri auta radio generalke, nisu to neke makine, auta sve u rangu 3000€ ali covjek realno gledano je do sada radio samo za ta auta + zena djeca kuca. heb... prevaren covjek grrrrrrrrrrrrr, pozz Share this post Link to post Share on other sites
marinkicgti 0 Posted April 10, 2012 Evo još nisam našao auto po mom ukusu, (normalno rabljeni s 4 vrata pošto mi treba zbog djece). U toj potrazi stvarno nailazim na svakakve muljatore i sad sve više gubim volju. Htio sam kupiti Audi A4 za nekih 5 000 eura i pronađem par na oglasniku. Hvale ih na sav glas, slike super, mala kilometraža itd. Dođoh, vidjeh i razočarah se. Auto sa 160 000 km od starijeg čovjeka, uvežen iz Njemačke 2002. on prvi i jedini vlasnik u RH, mijenjana koža volana, papučice više poderane nego na mom golfu, navučene neke presvlake da se ne vidi stvarno stanje siceva, probam voziti auto, volan stoji ukoso, obrazloženje da se to dogodilo kada je mijenjana bravica, pitam zašto, odgovor mmhumm, cijena prava sitnica 5500 eura za auto iz 1997. Drugi Audi s aktiviranim zračnim jastukom suvozača, poklopac je vraćen, ali jako loše izvedeno, vidi se da je pretrpio karambol, normalno ovaj tvrdi da nije, cijena 5900 godina 2000. Ima tu još toga za pričati, ali dosta je i ovo. O Golfovima iz uvoza da i ne govorim. Razumijem da je kriza i da ljudi svašta rade da prežive, ali isto tako znam da ja nisam sposoban za trgovinu autima jer sam uvijek iskreno govorio što sa autom ne štima, čak sam otkrio i mane koje drugi nisu vidjeli, jbg takav sam pa je i moje nerealno očekivanje da i drugi budu takvi. I na kraju sam shvatio da ja volim svog Golfa. I nek me smatraju seljačinom jer ga vozim. Ima 273000 km i u stvari mi se ne rastaje od njega jer me još nikad nije iznevjerio i znam kakvo srce kuca pod haubom. Jest da lim nije baš najbolji na nekim mjestima, ali to se da srediti. Isti taj moj Golf je šlepao u nekoliko navrata Renoe, Fordove i ine koji su bili mlađi od njega, ali njega još nitko nije šlepao. Vjerujem da bi kada bih ga prodao taj moj isti Golf za par tjedana otkazao poslušnost novom vlasniku jer smo mi ipak proveli puno godina zajedno i znamo mane jedan drugome, ali smo ipak bili jedno i slušali smo jedan drugoga. Ostaće on kod mene dok god bude srce radilo, a onda ćemo ga teškog srca pod prešu. A djeca će se još neko vrijeme gužvati iza i ulaziti preko prvog sica, kćer će uvijek mojom krivnjom udariti glavom u krov kada je stavljam u sjedalicu, ali preživjeti će. I ja sam preživio djetinjstvo bez auta i bez sjedalica pa gle koliki sam. Eto malo sam se ... Lijepi pozdrav Share this post Link to post Share on other sites
boby 1 Posted April 10, 2012 (edited) a j....a nisi jedini ja sam trebal kupit e46 i riješil 99% stvari i na kraju završil u restoranu par km prije čovjeka , popili , pojeli i ajmo ženo doma , jebeš auto , lovu investiral u kuću i to ti je to. i mogu reć nije mi žao ni naj manje Edited April 10, 2012 by boby Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted April 10, 2012 A zamisli da si išao Mk2 kupovat Ja sam obišao jedno 20 tak komada u par mj i svi su bili teško smeće, ili smeće dobro oprano za prodaju... Ako je nešto i valjalo to su bile cifre da padneš na dupe. Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted April 10, 2012 zato sam se ja proseto po jakusevcu ubio sat vremena i oso u karlovac po auto Share this post Link to post Share on other sites
-vrh- 0 Posted April 10, 2012 pa da, na jakuševcu se da nać dobrih auta, al ima isto tak muljatora, prekupaca, švercera i ko zna čega sve ne... golfova mk4 ima svih boja, motora i godišta koje možeš zamislit, i iz svih europskih država... Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted April 10, 2012 pa da, na jakuševcu se da nać dobrih auta, al ima isto tak muljatora, prekupaca, švercera i ko zna čega sve ne... golfova mk4 ima svih boja, motora i godišta koje možeš zamislit, i iz svih europskih država... ja gledo jednog mk4 uvoz sa ''stvarnih'' cca 160 tkm....a volan ko da ima bar pol miliona....papucice nisam ni htjeo gledat poslije tog Share this post Link to post Share on other sites
boby 1 Posted April 11, 2012 sine a ti bi 10-15g star auto i da je ko nov ; e , to ti je konkretan odgovor kad dođeš kod baje koji ti je na telefon napričal da je auto ko nov pažen , mažen i neznam kaj sve ne i kaj je naj važnije pokupil skoro batine i 500,00kn potrošil na gorivo i cestarinu . eto moje iskustvo iz Splita. Share this post Link to post Share on other sites