0
Dado33

obični ili dvomaseni

Recommended Posts

Molim pomoć

Kuplung je gotov. Skroz visoko odvaja, kad dam gas u 4 ili 5-toj, proklizi. Motor je tdi 90 ks i slučajno znam da je unutra dvomaseni zamašnjak.

Trebam mišljenje i savjet iskusnih.

Ne osjećam nikakve vibracije na leru, ni kod ubrzanja, ali mislim...kad se već skida getriba:

1-jel bi možda bilo dobro promjeniti i taj zamašnjak, ili on može još dugo trajati ako je s njim sve ok?

2-bez obzira na to što sada nema vibracija ni lupanja...jel se može (kad se skine getriba) vizualno procjeniti kolko će dvomaseni zamašnjak još trajati?

3-koje negativne stvari mogu očekivati ako stavim komplet sa običnim zamašnjakom?

4-može li se dvomaseni zamašnjak nekako reparirati?

Kad se skine provjeri se slobodan hod zamasnjaka te dali u obje strane ima mekan otpor (opruge u masti)...

Prazan hod moze biti cca 2/3 zubbića tamo gdje alnlaseh zahvata....

Slucajno se informirao za set za AHU motor :

Prva opcija

- Set kvačila 4p (lamela, košara, potisni ležaj, zamašnjak s dvije mase): LUK = 3.850,00 Kn/set

Druga opcija

- Zamašnjak s dvije mase: SACHS = 2.655,00 Kn/1komad

- Set kvačila 3p (lamela, košara, potisni ležaj): SACHS = 1.165,00 Kn/set

2 sam ti i odgovorio.... a koliko moze trajat ako je ispravan to moze znat samo vidoviti milanče... Može 10tkm a moze 1000tkm...

3. kod nekih getriba čuju se zvukovi u leru.. a postoji mogucnost da prije crknu lezajevi na istim (getribe novijih PD motora) mada ces cut razne poante da nece nist crknut...

tako je... a to sto lamela nema federe to nikome nije bilo bitno...

svakakvih mestara ima a i vlasnika koji bi sto jeftinije prosli :)

0