Arrow 0 Posted March 23, 2012 Unaprijed se ispričavam ako već postoji topic ove tematike. Imam problem sa kožnim sicevima, nikako da mi bude koža meka, sa svime mažem ali koža je uvijek tvrda i suha, ima li koje odlično sredstvo? kojim bi ju spasio jer mi je žao siceva da ne propadnu a ko novi su a svašta probao i nijedno mlijeko ne pomaže... Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted March 23, 2012 evo nešto http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....560&hl=kozu Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted March 23, 2012 (edited) Unaprijed se ispričavam ako već postoji topic ove tematike. Imam problem sa kožnim sicevima, nikako da mi bude koža meka, sa svime mažem ali koža je uvijek tvrda i suha, ima li koje odlično sredstvo? kojim bi ju spasio jer mi je žao siceva da ne propadnu a ko novi su a svašta probao i nijedno mlijeko ne pomaže... ATAS PLAK 2R - meni broj 1. Edited March 23, 2012 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Arrow 0 Posted March 23, 2012 hvala Roko! Se može ATAS kupiti u večim centrima ili isključivo se treba zvat i naručit? Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted March 23, 2012 Meni su rekli.... (nemoj me pljuvat)- Nivea. Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted March 23, 2012 Meni su rekli.... (nemoj me pljuvat)- Nivea. :rotfl ma svasta ljudi pricaju,vazelin,baby oil,kapi za oci,mljevena minas kava.boze sacuvaj gliptone no1 za kozu u autu Share this post Link to post Share on other sites
Ronaldo 16V 0 Posted March 23, 2012 :rotfl ma svasta ljudi pricaju,vazelin,baby oil,kapi za oci,mljevena minas kava.boze sacuvaj gliptone no1 za kozu u autu Baš tako! Probao sam sve te narodne kombinacije.. Kreme za ljudsku kožu ne izhlape na kožnim sicevima, pa isto tako ne djeluje toliko dobro kao mlijeka i kreme koji su proizvedeni za tu svrhu.. Share this post Link to post Share on other sites
Sandro_mk3 0 Posted March 23, 2012 hvala Roko! Se može ATAS kupiti u večim centrima ili isključivo se treba zvat i naručit? ja sam zadnji put kupia plak 2r od atasa u tokić autodijelovima...tako da pretpostavljan da ga imaju još iako ga je prije bilo moguće skoro svugdi kupit,po razno-raznim dućanima dosad san to kupova isključivo za mazat plastike po autu za šta je savršen ali ima nekoliko dana prilikom mazanja plastika u autu pala mi je jedna veća kap na plavi dio kože(inače riječ je o plavom color concept sicu)..nisan to odma vidia i kad san nakon nekoliko min obrisa tu kap ostanen ...na mjestu di je bila ta kap osta je savršeno čist i mekan dio kože tako san sasvim slučajno sazna da je dobar i za kožu,nisan se odma usudia proć i ostatak siceva ali ovih ću dana svakako Share this post Link to post Share on other sites
maleni 0 Posted March 23, 2012 Meni su rekli.... (nemoj me pljuvat)- Nivea. Znam Merca koji je dugo maan Niveom i dan danas se sjedala sjaje, jedina mana je masnoca kreme, treba poslije brisat Share this post Link to post Share on other sites
Sandro_mk3 0 Posted March 23, 2012 ma svasta ljudi pricaju,vazelin,baby oil,kapi za oci,mljevena minas kava.boze sacuvaj gliptone no1 za kozu u autu Di ga kupuješ ili naručivaš? Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted March 23, 2012 (edited) Znam Merca koji je dugo maan Niveom i dan danas se sjedala sjaje, jedina mana je masnoca kreme, treba poslije brisat pa koza se nebi smjela sjajit. koza koja se sjaji je vecinom stara i izlizana @sandro-ebay Edited March 23, 2012 by Mexx Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted March 23, 2012 Također još za Gliptone,duže vrijeme ga koristim,i nisam probao ništa bolje. Share this post Link to post Share on other sites
Arrow 0 Posted March 23, 2012 hvala vam ekipa, probat cu jedno od to dvoje, vidjet cu šta mi je lakše za nać od njih. Baby ulje, nivea, sonax,eagle one...svi privremena stvore zastitu i to površinsku, treba bit kvalitetno mlijeko koje prodire u kožu. Probam svakako sa ova 2, samo ih moram nać pa javim rezultate. Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted March 24, 2012 ljudii ?? pa koja mlijeka , nivee ? Pa sto vam je ?? Jeste normalni ? Pa nisu sjedala u autu isto kao i ljudska koza koja se izlaze suncu preko ljeta na moru pa udri sa kremama i mljekecima koja jos k tome mirise na jagode i vanilije ? Share this post Link to post Share on other sites
boby 1 Posted March 25, 2012 ljudii ?? pa koja mlijeka , nivee ? Pa sto vam je ?? Jeste normalni ? Pa nisu sjedala u autu isto kao i ljudska koza koja se izlaze suncu preko ljeta na moru pa udri sa kremama i mljekecima koja jos k tome mirise na jagode i vanilije ? tak dugo dok koža ima u sebi vlagu ona ne puca , kožne navlake koje ugrađujemo ti imaju od 10-15% vlage , a za to možeš koristit sve kaj u sebi sadržava glicerin a ako malo malo pročita netko sastojke nivea i to kaj kupite specijalno za kožu je razlika samo u tome da to sredstvo ima alkohol koji pomaže u bržem sušenju i kaj je najvažnije svaka koža nije ista (ako je uopče prava koža) Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted March 25, 2012 Prva i najbitnija stvar je da koza ( u automobilima ) naravno ako je prava koza a ne eko koza/skaj sto vecina autiju danas ima u ponudi , ima mat finis a nikako sjajni finis. Sjajni finis se dobije kad se ne odrzava i kad se u sicevima netko gnjezdi po 5-10 godina i onda utrlja prljavstinu i sranja i onda se koza pocne sjajiti i postane tvrda. Original prava koza je mat finis i mekana, ista takva moze biti i stara koza ako se odrzava sa pravilnim sredstvima. Share this post Link to post Share on other sites
Arrow 0 Posted March 10, 2015 pozdrav društvo! Interesira me SAMO krema za siceve koja pocrnjuje kožu, nakon nekog vremena dobili su mi onako bijele crte. Ne želim ni sjaj ni miris. Htio bi nešto da ih oživi... Share this post Link to post Share on other sites
vwtonco 0 Posted March 10, 2015 I ja imam isti problem samo sto je kod mene bez koza pa je puno crnih tankih linija Share this post Link to post Share on other sites
svirex 0 Posted March 11, 2015 Da ne otvaram novu temu, primjetio sam i sve me vise nervira da se pomalo koza na volanu i rucici pocinju guliti,samo onaj prvi sloj koze na mjesta kao da matira.Moze li se kojim srestvom povratiti ili sa necim bojiti kozua ili mi negine presvlacenje? Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted March 11, 2015 (edited) Da ne otvaram novu temu, primjetio sam i sve me vise nervira da se pomalo koza na volanu i rucici pocinju guliti,samo onaj prvi sloj koze na mjesta kao da matira.Moze li se kojim srestvom povratiti ili sa necim bojiti kozua ili mi negine presvlacenje?najbolje ti je da potrazis u nekom detailing ducanu stvari za ciscenje i odrzavanje koze.. Partes.hr ili dls.com.hr Mozda ima jos koji bolji ducan, ja sam samo sa ovih narucivao Edited March 11, 2015 by Lima Share this post Link to post Share on other sites
toni.sogoric.7 0 Posted March 11, 2015 Imam ti ja ovo: ja nemam kozu ali prijatelji koji su uzeli kazu da je super. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted March 11, 2015 Imam i ja to. Sto se skinute boje tice, treba ga prefarbati. tko radi, morat ces potraziti jer je jedan clan slao volan na farbanje i toj ebilo 250 kn Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted March 11, 2015 Mislim da partes farba jer sam vidio da su neke siceve farbali.. Kod njih na fejsu nadi fotku.. Share this post Link to post Share on other sites
svirex 0 Posted March 11, 2015 Bas ko da se postepeno skida boja... a crveni konac onda ce i njega prefarbati. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav ST 0 Posted March 15, 2015 (edited) Moja preporuka za Zagreb ako trebaš obnovu kože da odeš u Dr.Kuko Car Detailing https://www.facebook.com/Dr.KukoCarDetailing/info?tab=overview, ako ćeš u Splitu onda Kokolek Car Detailing... u najgorem slučaju ćeš morat ponovo presvuć volan u kožu a za to ti savjetujem Matuša u Zagrebu, radio mi je ručicu mjenjača na mercedesu i napravio bolju nego tvorničku... Šta se tiče održavanja kože ovo mi se najbolje pokazalo: http://www.dls.com.hr/proizvod/leatherique-kit-500ml Skupo je al jako ga se malo potroši i koža je mekana i nemasna, naročito ga preporučam za održavanje volana jer sva ostala sredstva za čišćenje kože ne mogu izvuć duboku prljavštinu pa nakon čišćenja kad se koža namaže sredstvom za zaštitu ostaje masna (jer pljavština spriječava da se sredstvo upije)... Edited March 15, 2015 by Tomislav ST Share this post Link to post Share on other sites