seva 0 Posted March 26, 2012 Trebao bih pomoć oko gewindi, tj vaše mišljenje. Imam MK3 i na njemu su raceland gewinde koje su raspuštene skoro do kraja ( ima 1 cm navoja). Problem je što je pretvrdo, tj ako ga podignem za 2-3 cm odmah se osjeti razlika u tvrdoći, odma je udobnije ali mi je previsoko pa sam si ja mislio kako bi bilo da se skrati ona šipka od amortizera na gewindama, jel bi onda bio udobniji kad bi bio skroz spušten? ili to tak ipak nebi funkcioniralo? Usput sve je čitavo, nijedna nije propišala, stare su godinu dana. Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted March 26, 2012 Jedino šta možeš dobiti time je da sletiš negdje. Share this post Link to post Share on other sites
seva 0 Posted March 26, 2012 ma znam da nije baš pametno, baš zato sam išao pitati da čujem kakav savjet, ali opet nije to neka brza vožnja, a i ako bi skračivao, skratio bi za 2-3 cm. Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted March 26, 2012 Neces nista dobiti zato jer ti auto sjedi na odbojnim gumama sto se nece promjeniti ako ti skratis svijecu amortizera. Share this post Link to post Share on other sites
audicabrio 0 Posted March 26, 2012 zato skrati i stup i teleskop amortizera... i javi koliko te koštalo Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted March 26, 2012 U biti bi pomoglo da prihvat za glavcinu prevaris koji centimetar vislje,ako ima mjesta do kinetickog/Mandjete i dobio bi malo rada. Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted March 26, 2012 da to treba biti krace vjerovatno bi to vec u tvornici napravili...nema smisla, skini gewinde ili vozi tako.... Share this post Link to post Share on other sites
seva 0 Posted March 26, 2012 ma nema skidanja, nego mi je bezveze palo napamet da li bi to tako igralo, pa reko da pitam nekog pametnijeg. Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted March 26, 2012 Mislim da ti polo ( tog godišta kao i golf 3 ) ima kraće gewinde, možda bi od njih moglo odgovarati... Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted March 26, 2012 Jedino šta možeš dobiti time je da sletiš negdje. Šta mu može biti ako se skrati teleskop? Ništa , samo će amortizer raditi u poovoljnijem položaju. Problem je što je tijelo amortizera predugačko pa se naslanja na odbojnu gumu. Isti problem imam na Corradu pa sam tu odbojnu skratio na pola. Nema nikakvih problema , ali ću svejedno skratiti teleskop tako da ne radi u krajnjem položaju Share this post Link to post Share on other sites
seva 0 Posted March 26, 2012 (edited) pa da, tak sam i ja razmišljao, logički mi je da nebi trebalo smetati, dapaće mislim da bi možda to i produžilo vijek trajanja gewindi ( low budget) jer nebi bile skroz pritsnute kad bi bio spušten, tj možda nebi tako brzo propišale Edited March 26, 2012 by seva Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted March 26, 2012 Šta mu može biti ako se skrati teleskop? Ništa , samo će amortizer raditi u poovoljnijem položaju. Problem je što je tijelo amortizera predugačko pa se naslanja na odbojnu gumu. Isti problem imam na Corradu pa sam tu odbojnu skratio na pola. Nema nikakvih problema , ali ću svejedno skratiti teleskop tako da ne radi u krajnjem položaju Na taj nacin dobije mozda 1cm hoda sto je malo,ti sigurno znas dali ima mjesta od dna kucista do manddjete da se odradi ovo sta sam gore spomenuo. Meni je to palo na pamet napraviti na biovsoj cetvorci da dobijem vise rada,samo je to kod cetvorke dosta jednostavnije samo treba spustiti amortizer dubljje u u glavcinu i malo prilagoditi onaj limic koji diktira polozaj. Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted March 26, 2012 Pa meni je bilo taman tih 1 cm , da mi guma stoji u blatobranu kako sam si zamislio , a još uvijek dovoljno da se na normalnim rupama ne nasloni na odbojnu gumu , naravno da na velikom rupama dolazi do odbojne gume. Zato ću i kratiti teleskop da mi amortizer duže traje. Nije neki problem jer amortizer ne treba rastavljati kada stane u tokarski. Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted March 27, 2012 Ja cijelo vrijeme pričam o zadnjem kraju jer je tu problem , prednji ide dolje koliko god hočeš na golfu 2 3 Share this post Link to post Share on other sites
seva 0 Posted March 28, 2012 Ja cijelo vrijeme pričam o zadnjem kraju jer je tu problem , prednji ide dolje koliko god hočeš na golfu 2 3 Ja sam mislio skratiti sva 4 teleskopa za nekih 3-4cm jer su mi i napred skroz raspustene gewinde, ima nekih 1cm navoja još, a skratio bi i odbojne gume. Share this post Link to post Share on other sites
ivan0703 0 Posted March 28, 2012 Mislim da ti polo ( tog godišta kao i golf 3 ) ima kraće gewinde, možda bi od njih moglo odgovarati... prednji kraj je ok...ali zadnji ni u ludilu.....prekratke su od pola za nazad mene zanima,mogu li ja fleksericon na oprugu na gewindi triba mi nekih 4-5 cm,da mi matica ode povise gume Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 28, 2012 pa skini malu oprugu i eto 5cm... Kad si vec sarafio znas da one rade na principu napinjanja opruge tako imas visinu al i tvrdocu... Naj udobnije su kad su spustene do mjere da neudara odbojna guma.... Share this post Link to post Share on other sites
ivan0703 0 Posted March 28, 2012 (edited) pa skini malu oprugu i eto 5cm... Kad si vec sarafio znas da one rade na principu napinjanja opruge tako imas visinu al i tvrdocu... Naj udobnije su kad su spustene do mjere da neudara odbojna guma.... jel se odnosilo na mene ili..?? ako da...skinija san malu oprugu,ali onda mi fale 2 cm Edited March 28, 2012 by ivan0703 Share this post Link to post Share on other sites
seva 0 Posted March 28, 2012 pa skini malu oprugu i eto 5cm... Kad si vec sarafio znas da one rade na principu napinjanja opruge tako imas visinu al i tvrdocu... Naj udobnije su kad su spustene do mjere da neudara odbojna guma.... meni malo fali do odbojne gume, mislim da ću je malo skratit, pa da dobijem barem malo hoda Share this post Link to post Share on other sites
seva 0 Posted March 29, 2012 riješeno, napred skračene odbojne gume i prišarafio sam gewinde za 1 cm jer je ležalo skroz na odbojnoj gumi. sad je puno bolje Share this post Link to post Share on other sites
mario84 0 Posted April 1, 2012 I kak ti se sad prednji kraj ponasa posto je odbojna guma manja? Ja sam svoju iza na pola izrezao al napred neznam dal da to radi il ne da dobijem tih jos par magicnih centimetara Share this post Link to post Share on other sites