0
ZIKSI

Mjenjać na GTD mk2

Recommended Posts

E ovako ljudi

Znaći na mom dizlu duji nešto se razletilo naprjed bio je već post o lupkanju u prednjem trapu.

No sada big dramaa.Sada kada kreneš s autom krene strahovito drobiti kao da je neko ubacio neki kamen u getribu i kao da nešto melje ali što je čudno auto i dalje stišći vozi šaltaj samo što ima taj gadni zvuk jel drobljenja (nije da ga vozim bilo bi suludo).I kod kolege smo ga digli na dizalicu i auto u ugašenom stanju jeli okrećeš toćkove nebitno koji lijevi ili desni karakteristićni zvik škrganja i drobljenja se ćuje u predjelu kućišta gdje se spajaju homići do mjenjaća.Ljudi vaš sud što bi to moglo biti cjela getriba u raskolu ili homići???

Pomagajte :(

E ovako ljudi

Znaći na mom dizlu duji nešto se razletilo naprjed bio je već post o lupkanju u prednjem trapu.

No sada big dramaa.Sada kada kreneš s autom krene strahovito drobiti kao da je neko ubacio neki kamen u getribu i kao da nešto melje ali što je čudno auto i dalje stišći vozi šaltaj samo što ima taj gadni zvuk jel drobljenja (nije da ga vozim bilo bi suludo).I kod kolege smo ga digli na dizalicu i auto u ugašenom stanju jeli okrećeš toćkove nebitno koji lijevi ili desni karakteristićni zvik škrganja i drobljenja se ćuje u predjelu kućišta gdje se spajaju homići do mjenjaća.Ljudi vaš sud što bi to moglo biti cjela getriba u raskolu ili homići???

Pomagajte :(

raspao ti se diferencijal ako ti se cuje tamo kod homokinetickih

raspao ti se diferencijal ako ti se cuje tamo kod homokinetickih

To sam i sumljo :-(

Oke trebam još jednom vašu pomoć koji bi svi mjenjać sada pasao na moj motor jeli da ostaje moja lamela korpa i taj ležaj jel da samo puknem drugi mjenjać???

Oke trebam još jednom vašu pomoć koji bi svi mjenjać sada pasao na moj motor jeli da ostaje moja lamela korpa i taj ležaj jel da samo puknem drugi mjenjać???

da, sve ostaje, staviš samo getribu. pašu ti sve koji imaju oznaku 4T. Oznaka ti piše na zvonu getribe s donje strane. 4T getribu je imao i 1.6 benzinac.

da, sve ostaje, staviš samo getribu. pašu ti sve koji imaju oznaku 4T. Oznaka ti piše na zvonu getribe s donje strane. 4T getribu je imao i 1.6 benzinac.

Hvala kolega

Ovako da ne pravim novi post

daj mi recite na mojoj toj dvojki jeli gdje se provjerava razina ulja u mjenjaću

i gdje se nadosipa ulje u mjenjać i koje ulje ako neko može objasniti bio bih vam zahvalan ....

evo sjetio sam se i nasao sliku

dww4eosouw3.jpg

evo sjetio sam se i nasao sliku

dww4eosouw3.jpg

znaći odšarafim i rokam unutra dok ne krene van jel smijem hipenol?

da,...a za hipenol neznam

Lakše ti je ako odšarafiš taj imbus 17 s bočne strane a ulje točiš kroz rupu kad izvadiš pinjon kilometar sata..i kad na bočnu počne curit dosta je.. :palacg

ja u svog 1.6 d dosad 3 izmjene ulja kak je auto kod mene, hipenol svaki put, nikakvih problema dosada

Lakše ti je ako odšarafiš taj imbus 17 s bočne strane a ulje točiš kroz rupu kad izvadiš pinjon kilometar sata..i kad na bočnu počne curit dosta je.. :palacg

Slažem se da je lakše, ali ne diraj lava dok spava.

I ja sam jednom nadolijevao ulje pa sam čovjeku jedva objasnio zašto mu ne radi brzinomjer.

Radije smotam metar crijeva i točim na taj čep nego kupujem novu sajlu.

Da dećki to sve stoji i ja ulja imam bit će red getribu nabavljati :-(

LOCK

problem rješen izmjenom jednog od ležaja..

misleći da mi je mjenjać zablokirao kad sam krenuo rastavljati shvatio sam da je ležaj

zamjenom ležaja nestaje tupkanje i svi problemi ....

hvala ljudi

0