lithning19 0 Posted April 9, 2012 e ovako, imam priliku kupit tricu gti tdi, 96 god, climatronic bla bla bla.... za ne tako puno novca, 1.9 tdi je motor, ima 110 ks-a, ali ima i 325000 km, al zasad sve adi super, probao se voziti, auto ide sve normalno, ne baca ulje ni na čep ni na mjerač, uglađeno radi... neznam dal da to uzmem ili ne, muči me ta velika kilometraža... koja bi bila cijena da recimo izmjenim uljne karike(dal bi to pomoglo i kolko), napravim veliki servis, zupčasti remen, vodena pumpa itd... i da, dosad vozio benzinca i to hondu pa se baš i ne razumijem u te dizel motore... Hvala Share this post Link to post Share on other sites
vw GoGO 0 Posted April 9, 2012 Toliko ima svaki, samo šta nakon određe radnje niču sa 190kkm .... neka te ne zabrinjava ako je ok, ne dimi, lipo ide... ako je cifra normalna uzmi Share this post Link to post Share on other sites
lithning19 0 Posted April 9, 2012 stvarno ide super, ne dimi, vuče sve normalno... znači kilometri nisu problem? trebao bi ići još dosta vremena? Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted April 9, 2012 Da, svaki ima toliko... O polugeneralci ne razmišljaj ako nije potrebno, a ak je onda ti ona neće ništa pomoć..već generalka recimo.. A ić će još dosta, al ak ga misliš svaki dan ganjat u crvenom(kao što to vole vozači hondi ) onda neće dugo.... Obavezno taj malo veći servis napravi jer to nije skupo... Share this post Link to post Share on other sites
lithning19 0 Posted April 9, 2012 (edited) hehe, honde treba ganjat u crveno inaće nejdu hahahahahah... a kolko me otprilike ispadne servis, znači zupčasti remen, španeri, vodena pumpa, i još k tome ulje, svi filteri itd itd... Edited April 9, 2012 by lithning19 Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted April 9, 2012 Mislim da je mene izašlo oko 3500 kn, ne znam točno, ali to je bilo bez servisa kočnica, one su došle skoro dva soma. Kad nađem račun bumt i točno napisao i rekao sve stavke šta je točno mjenjano. Share this post Link to post Share on other sites
lithning19 0 Posted April 9, 2012 Mislim da je mene izašlo oko 3500 kn, ne znam točno, ali to je bilo bez servisa kočnica, one su došle skoro dva soma. Kad nađem račun bumt i točno napisao i rekao sve stavke šta je točno mjenjano. e odlično! staviš kad stigneš Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted April 9, 2012 Sve zavisi koliko je to 'ne puno novaca' ako je jeftin šta se misliš Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted April 9, 2012 Za TDI ulje, svi filtri, remen, španeri i vodena mene izašlo 2800 kn. Moj je 90 ks, al isti vrag. Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted April 9, 2012 (edited) Znači ovako: Set kvačila sa poslom 2200,00 kn. Kočnice prednje i zadnje (diskovi i pločice) 1640,00 kn sa 20 % popusta. ATF 220 l - iit 52,00 Kočiono ulje DOT 4 - lit. 72,00 Selen blok stabil. - 1 kom. 43,00 Ležaj -1 kom.- 226,00 Antifriz Mobil Advanced - 1 kom. - 39,50 Ulje 10w40 Mobil Super S-- 1 lit. 71,00 Zup. remen - 172,86 Klin. remen - 29,85 Filt. ulja - 55,00 Ležaj nat. rem.-274,00 Ležaj nat. rem.-211,00 Brtva kartera - 145,00 Mobil Super S diesel - 4 lit.- 272,00 Crijevo goriva 3.2 mm - 1m-16,95 Crijevo goriva 1,8 mm - 1m-25,25 Mic. remen - 87,00 Filt. goriva. - 90,00 Znači sve ukupno sa popustom nekih 1900,00 kn. Spona 140,03 Selen vilice + piksa - 1 kom.-48.80 Selen zad. mosta - 1 kom. - 103,70 Fale mi neki računi, ovaj mi je bi najbliži pri ruci, ali nadam se da će bit od koristi. Evo i slike djela tog špeceraja. Ovdje fale još neke sitnice, npr termostat, pumpa vode, filter kabine itd, ali neku orijentaciju imaš. Moram napomenuti da su ovo cijena sa popustom i da u svim trgovinama nisu iste. Na nekim stvarima zna bit fina razlika u cijeni. Edited April 9, 2012 by VEDRAN_vw_bj Share this post Link to post Share on other sites
lithning19 0 Posted April 10, 2012 Znači ovako: Set kvačila sa poslom 2200,00 kn. Kočnice prednje i zadnje (diskovi i pločice) 1640,00 kn sa 20 % popusta. ATF 220 l - iit 52,00 Kočiono ulje DOT 4 - lit. 72,00 Selen blok stabil. - 1 kom. 43,00 Ležaj -1 kom.- 226,00 Antifriz Mobil Advanced - 1 kom. - 39,50 Ulje 10w40 Mobil Super S-- 1 lit. 71,00 Zup. remen - 172,86 Klin. remen - 29,85 Filt. ulja - 55,00 Ležaj nat. rem.-274,00 Ležaj nat. rem.-211,00 Brtva kartera - 145,00 Mobil Super S diesel - 4 lit.- 272,00 Crijevo goriva 3.2 mm - 1m-16,95 Crijevo goriva 1,8 mm - 1m-25,25 Mic. remen - 87,00 Filt. goriva. - 90,00 Znači sve ukupno sa popustom nekih 1900,00 kn. Spona 140,03 Selen vilice + piksa - 1 kom.-48.80 Selen zad. mosta - 1 kom. - 103,70 Fale mi neki računi, ovaj mi je bi najbliži pri ruci, ali nadam se da će bit od koristi. Evo i slike djela tog špeceraja. Ovdje fale još neke sitnice, npr termostat, pumpa vode, filter kabine itd, ali neku orijentaciju imaš. Moram napomenuti da su ovo cijena sa popustom i da u svim trgovinama nisu iste. Na nekim stvarima zna bit fina razlika u cijeni. al ovo kaj si ti nabrojio ti si mijenjao i one stvari koje ajmo reći i nisu bile potrebne neke... mislim meni nebi bile potrebne, kao npr kvačilo jer je mijenjano komplet prije 10000 km, seleni su super, ova crijeva su vjerovatno isto dobra... ležaj itd... ja imam u jednom dućanu u vž-u 35 % posto popusta pa bi me vjerovatno dijelovi malo jeftinije ispali, a i frend mi je mehaničar tako da bi tu još uštedio nešto novaca, isto kao i za ulje, imam helix hx7 ako ko treba pakovanje 5 litara 225 kn mi se čini... Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted April 10, 2012 Znači u svako slučaju se isplati i nije pretjerano. Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted April 10, 2012 A kolika je cijena te trice? Svaka ima puno kilometara samo je negdje skidano a negdje nije, ako je auto ok uzmi ga. Auto i sa 100 000 km moze bit mrtav a sa pola milijuna ako je napravljena generalka moze bit super.... Share this post Link to post Share on other sites
VEDRAN_vw_bj 1 Posted April 10, 2012 Potpis na ovo. Kilometri opće nisu neko mjerilo stanja vozila. Share this post Link to post Share on other sites
fijo 0 Posted April 10, 2012 konkretno pitaš za motor i to su ti već odgovorili, nisi spomenul limariju, ak nisi obrati pozornost malo bolje na nju jer to im je slaba točka (rubnjaci, pragovi, pod-oko onih čepova, mulde prednje) otprilike to su najbolnije točke.. Share this post Link to post Share on other sites
lithning19 0 Posted April 11, 2012 A kolika je cijena te trice? Svaka ima puno kilometara samo je negdje skidano a negdje nije, ako je auto ok uzmi ga. Auto i sa 100 000 km moze bit mrtav a sa pola milijuna ako je napravljena generalka moze bit super.... išla bi za 2900 eura ja mislim... Share this post Link to post Share on other sites
lithning19 0 Posted April 11, 2012 konkretno pitaš za motor i to su ti već odgovorili, nisi spomenul limariju, ak nisi obrati pozornost malo bolje na nju jer to im je slaba točka (rubnjaci, pragovi, pod-oko onih čepova, mulde prednje) otprilike to su najbolnije točke.. ma limarija je u dobrom stanju, pregledao sam ga komplet, tu i tamo ima koje udubljenje lagano alnišra strašno, nema hrđe ni ništa, rubnjaci su zdravi... opet nemožeš očekivati za auto star 16 god da je u savršenom stanju... Share this post Link to post Share on other sites
SHILTAC 0 Posted April 11, 2012 e ovako, imam priliku kupit tricu gti tdi, 96 god, climatronic bla bla bla.... za ne tako puno novca, 1.9 tdi je motor, ima 110 ks-a, ali ima i 325000 km, al zasad sve adi super, probao se voziti, auto ide sve normalno, ne baca ulje ni na čep ni na mjerač, uglađeno radi... neznam dal da to uzmem ili ne, muči me ta velika kilometraža... koja bi bila cijena da recimo izmjenim uljne karike(dal bi to pomoglo i kolko), napravim veliki servis, zupčasti remen, vodena pumpa itd... i da, dosad vozio benzinca i to hondu pa se baš i ne razumijem u te dizel motore... Hvala Od starog trica karavan tdi 110 ks ima 328 tkm i ide bez ikakvog problema! Share this post Link to post Share on other sites
lithning19 0 Posted April 11, 2012 Od starog trica karavan tdi 110 ks ima 328 tkm i ide bez ikakvog problema! to je to, znači kilometri nisu problem, hehehe Share this post Link to post Share on other sites
akyvw 0 Posted April 18, 2012 (edited) evo pogledaj ovaj video,prema njemu mogo bi jo toliko Edited April 18, 2012 by akyvw Share this post Link to post Share on other sites
akyvw 0 Posted April 18, 2012 evo pogledaj ovaj video,prema njemu mogo bi jo toliko Share this post Link to post Share on other sites