IVAN LPG 0 Posted April 18, 2012 Prije točno godinu dana počeli su povremeni simptomi paljenja greške p1180 i povremenog otežanog paljenja, tada je napravljeno ultrazvučno čišćenje injektora, novi filter goriva i simptomi su ostali. Problem je što bi isti nestali i na mjesec dva pa se opet vraćali. Ove zime p1180 se počeo vraćat svakih nekoliko dana, kontaktirao dojkića i jedan servis u Brežicama dobio odgovor da napamet nemogu dat dijagnozu(potpuno razumljivo) ali da je najvijerojatnije problem upravo u sondi i da bi je trebalo zamijeniti ali isto tako da bi trebalo prije svega napravit nekakav update vezan za paljenje grešaka koji nema nikakve veze sa updateom softweara koji je davnih dana rađen u dojkiću. Cijene u sloveniji su ispale otprilike ovako: update 100eura prva sonda 220eura druga sonda(koja se mora kao mijenjat u paru sa prvom) 150eura ruke nepoznato Cijene u Dojkiću: Update 300-400kn Prva sonda 1800kn Ostalo nepoznato Makon ovih cifri sam definitivno prekrižio ovlaštene jer nemam novaca za takve vrste servisiranja. Našao NGK sondu(NTK) za koju sam na nekoliko mjesta provjerio i potvrdio da je bio original dobavljać za taj motor. Dakle original sonda bez VW kutije po bitno povoljnijoj cijeni. Nakon izmijene sonde već sljedeće jutro greška se pali P1180. Automobil opet ima simptome teškog paljenja i sa puno sreće hvatam senzor temperature da mi pokazuje -40. Mijenjam senzor(davač temperature) i auto opet pali ko mina. Trenutni simptomi: Auto svakih 2,3 dana pali p1180, iako po univerzalnoj dijagnostici sa novom sondom nema apsolutno nikakvih problema. Ono što je činjenica je da će se greška upalitu prvih 10-15sekundi od paljenja automobila, ako tada ne upali ili je momentalno obrišem auto može do dubrovnika i nazad i neće vratit grešku. Uvijek to ispada sviježe nakon paljenja i to ne nakon svakog već u nepravilnim vremenskim intervalima(2,3,5dana). Auto inače radi odlično, stvarno nema nikakvih trzanja, smrada benzina na auspuh, eko test dobar(što upućuje na dobru i ispravnu sondu). Ako sad odem u ovlašteni znam odgovor u servisu: "eh nije vam to originalna sonda, treba stavit našu od 1800kn a ovu bacite u smeće". Za to love nemam, a i 99.9% sam siguran da je nova sonda potpuno ispravna, a grešku pali xyz stvar koju nemogu dokučit. Inače provjerio sam i kablažu i nema nikakvih kratkih spojeva među žicama pogotovo ne strujna na + i sonda je nova. Ima li uopće smisla ić u ovlašteni i dat 300-400kn za taj meni nepoznati update???? Heeeeeeeelp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted April 18, 2012 Sa sličnim problemom sam se ja borio pola godine da bi skuzio da je osigurač grijača sonde otišo možda glupo zvuči ali provjeri Share this post Link to post Share on other sites
IVAN LPG 0 Posted April 18, 2012 Sa sličnim problemom sam se ja borio pola godine da bi skuzio da je osigurač grijača sonde otišo možda glupo zvuči ali provjeri Ma provijerit ću ja sve osigurače lako za to, nego me buni i mući što je ponekad upali a ponekad prođe i tjedan dana bez paljenja greške... I naravno da nemože bit riječ o normalnoj sondi nego o širokopojasnoj(strujna koja radi na principu pumpanja struje).... U takvoj sam situaciji da nemogu odlučit jel bi ga nekome poklonio ili ga sjekirom rastrgo u djelove i samljeo. Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted April 18, 2012 Ma provijerit ću ja sve osigurače lako za to, nego me buni i mući što je ponekad upali a ponekad prođe i tjedan dana bez paljenja greške... I naravno da nemože bit riječ o normalnoj sondi nego o širokopojasnoj(strujna koja radi na principu pumpanja struje).... U takvoj sam situaciji da nemogu odlučit jel bi ga nekome poklonio ili ga sjekirom rastrgo u djelove i samljeo. Ista stvar kod mene Sonde krpale obje odjednom ! promejnim jednu greška i dalje pa se ugasi pa opet upali jer auto dok je hladan lambda se treba grijat da bi dobro radila, pošto grijač ne radi obično javlja gresku provjeri ako hoces daj mi oznaku motoro da ti vidim koji je osigurac Share this post Link to post Share on other sites
IVAN LPG 0 Posted April 18, 2012 2003, 1 4 16v, BBZ, sutra ću na poslu provjerit... Ako si u pravu dolazim po tebe i dok ne rešimo gajbu nema doma!! Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted April 18, 2012 SB9 fuse 9 10A a vrijedi provjerit Share this post Link to post Share on other sites
Darac 0 Posted April 18, 2012 Danas sam ujutro radio update softvera procesora motora na fabiji 2006.g. 1.4 16v BBZ motor kao i tvoj baš po pitanju te greške i postoji tvornički tip za fleširanje procesora za tu grešku. Nazovi me sutra tokom dana ako hočeš. 099/213-6664 Darko Share this post Link to post Share on other sites
IVAN LPG 0 Posted April 19, 2012 @ Petar Pregledao danas sve osigurače i sve čitavo. Ovo je jedan od onih dana kad je MIL odlučio ostat ugašen @ Darac Broj zapisao, vrlo vijerojatno ću ti se javiti kroz par dana ak ne smislim nekaj drugo ili dođe do veeelikog obrata i sve se popravi samo od sebe. Share this post Link to post Share on other sites
IVAN LPG 0 Posted December 4, 2012 Nakon puuuno živciranja i traženja i kemijanja napokon uklonio problem. Gore navedena greška se nije niti jednom pojavila otkad sam zamjenio akomulator. Naime auto je i dalje palio normalno i jedini razlog zašto sam ga išao mjenjat je činjenica da dolazi zima a ja se vozim sa akomulatorom starim 9godina i 140 000km. Zaključak: sonda mjenjana bezveze, problem je čitavo vrijeme bio u akomulatoru i niskom naponu na koji bi pao pri paljenju. Nadam se da će ovo pomoć nekome u budučnosti da ne baca novce kao ja. Share this post Link to post Share on other sites