0
ucenjak

1.6d federi lamele?

Recommended Posts

Rijec je o golf II 1.6d, prije 2 dana mi je tesko poceo ulaziti u rikverc i prvu, a povremeno i u druge brzine, a sve je pratio zvuk lupanja, trzanja i nekog struganja iz podrucja getribe. Od danas odlicno ulazi u brzine i normalno se ponasa ali se cesto cuje neko zveckanje iz getribe neovisno o brzini (i na leru). Pretpostavljam da je pukla opruga na lameli...? Inace je sachs komplet promijenjen prije 150000 km - iskreno to mi se cini malo prerano da pukne feder (jos nisam 100% siguran). Ako je pukao feder, pretpostavljam da je ostatak seta ok, pa me zanima da li zamijeniti samo lamelu ili ipak kupiti cijeli set...? Napomena je da ne placam ruke.

Hvala

Edited by ucenjak

Set je nekih 600 kuna, nije cifra da se ideš vješat. A da moraš dva puta skidat getribu e to je već za stavit štrik oko vrata.

Pa i sam sam skloniji toj soluciji jer sam cuo da bi i na promijenjenim novim lamelama znala ubrzo poci opruga... Samo je problem je li trebam na sto drugo sumnjati osim na tu oprugu?

Set je nekih 600 kuna, nije cifra da se ideš vješat. A da moraš dva puta skidat getribu e to je već za stavit štrik oko vrata.

ako kuplung nije pretvrd ond ajd ako nažeš rasparenu lamelu mos pokusat metnut.... Jel mjenjan i limeni "šešir" ?

sve je mijenjano. Izgleda da je problem nestao :mellow:

E sada su u pitanju teorije, ali vjerujem da je to imalo veze sa velikom kisom koja je tada padala pa je mozda voda usla negdje gdje ne treba - iako jos ne znam kako. Pada mi na pamet da anaser nije vratio...

Stvar je u tome, da se lijepo salta, ubrzava i bez ikakvih zvukova... Hvala na pomoci

0