0
master

VAG COM - login code

Recommended Posts

ovako pokušavam kalibrirati sezor kuta upravljanja na passatu 3bg i uvijek mi odbija login sa kodom 40168. Sve odradi i ukuca se kod, i na kraju baci pogrešno kodiranje da nije izvršeno

greška je senzor kuta upravaljanja g85, i daje krivi položaj za 175 stupnjeva, poravnam sve i idem ga kalibrirati i neda nikako sa ovim kodom

pa me zanima dal zna netko koji bi drugi kod mogao biti, tražim po netu i ross tech wiki i samo ovaj gore kod nalazim

Dali napravis ispravno ovo

Kalibracija senzora ugla upravljača (G85)

 SELECT,odaberi.

 03 – ABS Brakes,ABS kočnice.

 Okreni upravljač najmanje 30° u lijevo a zatim ga ispravite.

 SECURITY ACCESS - 16,sigurnosni pristup.

 Unesi kod 40168.

 DO IT !,primijeni.

 BASIC SETTINGS – 04,osnovna podešavanja.

 Otvori grupu 1.

 GO !,kreni.

 Aktivirajte osnovna podešavanja pritiskom na dugme ON/OFF/Next,ako ima takve mogućnosti.

Nakon uspješne primjene osnovnih podešavanja u polju 3 bi trebao da bude natpis OK.

 DONE,GO BACK,završeno,vrati se.

 Fault Codes-02,kodovi kvarova.

Svi kodovi kvarova sada bi trebalo da su nestali.

 CLOSE CONTROLLER, GO BACK – 06,zatvori modul,vrati se.

Vidi ovo

Podešavanje ugla senzora za upravljač (ESP)

Ovo je procedura podešavanja nulte pozicije ugla senzora za upravljač (G85) u mnogim VW/Audi

vozilima koji imaju u opremi ESP (ESP-Electronic Stability Program),program za elektronsku

stabilizaciju.Procedura se primjenjuje ako je neka od sledećih komponenti zamijenjena:

• ABS/EDL/ASR/ESP kontrolna jedinica,modul (J104).

• Senzor ugla upravljača (G85).

• Upravljački stub.

Prije nego što uradite ovo podešavanje morate izvršiti sledeće procedure:

1. Uključite vozilo.

2. Okrenite upravljač (volan) jedan krug u desno i jedan krug u lijevo.

3. Pokrenite vozilo na kratkom rastojanju i istom nivou,brzinom ne većom od 20 km/h.

4. Ako je upravljač ostao pravo,zaustavite vozilo i ostavite točkove ispravljene.

5. Uvjerite se da se upravljač neće i ne može pomjerati.

6. Ostavite vozilo da radi u praznom hodu.

Procedura kalibracije nulte pozicije za senzor ugla upravljača (G85)

(procedura je primjenljiva za modele VW Golf,GTI,Jetta i Audi TT)

 SELECT,odaberi.

 03 – ABS BRAKES,ABS kočnice.

 LOGIN – 11,pristup.

 Unesite kod 40168.

 DO IT !,primijeni.

 Otvori grupu 060.

 GO !,kreni.

Ova će procedura zapisati nulu (centrirano) na upravljaču.Na ekranu bi trebalo da se pojavi poruka

:″Steer.Angle sender compens OK″,što znači da je posao dobro urađen.Ako dobijete poruku sa

greškom to znači da ste pogrešno unijeli kod za pristup,odnosno da nijeste pravilno pristupili sa

šifrom.U takvom slučaju ponovite tačke od 1-6 a zatim i proceduru.

(procedura je primjenljiva za modele VW Passat,Audi A4/S4,A6/S6 i A8/S8)

Procedura je identična kao prethodna,razlika je samo što je za ovu proceduru potrebno promijeniti

grupu 060 u 001.

Dali napravis ispravno ovo

Kalibracija senzora ugla upravljača (G85)

 SELECT,odaberi.

 03 – ABS Brakes,ABS kočnice.

 Okreni upravljač najmanje 30° u lijevo a zatim ga ispravite.

 SECURITY ACCESS - 16,sigurnosni pristup.

 Unesi kod 40168.

 DO IT !,primijeni.

 Otvori grupu 1.

 GO !,kreni.

 Aktivirajte osnovna podešavanja pritiskom na dugme ON/OFF/Next,ako ima takve mogućnosti.

Nakon uspješne primjene osnovnih podešavanja u polju 3 bi trebao da bude natpis OK.

 Fault Codes-02,kodovi kvarova.

Svi kodovi kvarova sada bi trebalo da su nestali.

Vidi ovo

Podešavanje ugla senzora za upravljač (ESP)

Ovo je procedura podešavanja nulte pozicije ugla senzora za upravljač (G85) u mnogim VW/Audi

vozilima koji imaju u opremi ESP (ESP-Electronic Stability Program),program za elektronsku

stabilizaciju.Procedura se primjenjuje ako je neka od sledećih komponenti zamijenjena:

• ABS/EDL/ASR/ESP kontrolna jedinica,modul (J104).

• Senzor ugla upravljača (G85).

• Upravljački stub.

Prije nego što uradite ovo podešavanje morate izvršiti sledeće procedure:

1. Uključite vozilo.

2. Okrenite upravljač (volan) jedan krug u desno i jedan krug u lijevo.

3. Pokrenite vozilo na kratkom rastojanju i istom nivou,brzinom ne većom od 20 km/h.

4. Ako je upravljač ostao pravo,zaustavite vozilo i ostavite točkove ispravljene.

5. Uvjerite se da se upravljač neće i ne može pomjerati.

6. Ostavite vozilo da radi u praznom hodu.

(procedura je primjenljiva za modele VW Golf,GTI,Jetta i Audi TT)

 SELECT,odaberi.

 03 – ABS BRAKES,ABS kočnice.

 LOGIN – 11,pristup.

 Unesite kod 40168.

 DO IT !,primijeni.

 Otvori grupu 060.

 GO !,kreni.

Ova će procedura zapisati nulu (centrirano) na upravljaču.Na ekranu bi trebalo da se pojavi poruka

:″Steer.Angle sender compens OK″,što znači da je posao dobro urađen.Ako dobijete poruku sa

greškom to znači da ste pogrešno unijeli kod za pristup,odnosno da nijeste pravilno pristupili sa

šifrom.U takvom slučaju ponovite tačke od 1-6 a zatim i proceduru.

(procedura je primjenljiva za modele VW Passat,Audi A4/S4,A6/S6 i A8/S8)

Procedura je identična kao prethodna,razlika je samo što je za ovu proceduru potrebno promijeniti

grupu 060 u 001.

evo ovo crveno, uvijek tu baca grešku

možda je stvarno neispravan i nema druge nego mu zamjena pomaže samo pa zato ne dozvoljava. Nije jeftin i teško ga je naći pa zato pokušavam na bilo koji način da pokušam da proradi, al ne znam dal mu ima pomoći, a strah me polovnog jer ne znam tko će mi garantirati da radi i da je ispravan, a u ovlaštenom košta puuuno

abs, esp svijetli i nakon vožnje počne i ručna blicati

Edited by master

to je sve povezano jedno sa drugim i kad ne valja taj senzor ne radi ni abs ni esp,

abs sam testiro preko vag coma i sve radi, sve ok, nema greške, ali zbog toga senzora ne radi ni jedno onda i oboje svijetle i kasnije ručna počne blicati

jedina je greška senzor kuta upravljanja g85

to je sve povezano jedno sa drugim i kad ne valja taj senzor ne radi ni abs ni esp,

abs sam testiro preko vag coma i sve radi, sve ok, nema greške, ali zbog toga senzora ne radi ni jedno onda i oboje svijetle i kasnije ručna počne blicati

jedina je greška senzor kuta upravljanja g85

De pogledaj da nema kakav osigurac ako je cijel izvadi ga van i stavi drugi pa probaj ponovo

A moze biti da ti je i otiso senzor jer ja sam imao takav slucaj isto na pasatu i probavo svasta ali na kraju sam ga morao promjeniti jer je greska stvarno bila u njemu.On je dosta skup i nalazi ti se na volanu

Dali promjenis ovo zadnje 060 u 001

Edited by 207zebra

De pogledaj da nema kakav osigurac ako je cijel izvadi ga van i stavi drugi pa probaj ponovo

A moze biti da ti je i otiso senzor jer ja sam imao takav slucaj isto na pasatu i probavo svasta ali na kraju sam ga morao promjeniti jer je greska stvarno bila u njemu.On je dosta skup i nalazi ti se na volanu

Dali promjenis ovo zadnje 060 u 001

ma svi osigurači su cijeli, probao sam, ali i da nije ispravan osigurač bacilo bi grešku da nema napona

ma znam gdje se nalazi, skidao sam, rastavljao, mislio da se nije šta unutra pomaknulo, al ne pomaže, sve mi se čini da mora drugi, a u ovlaštenom je komplet cca 2500kn. A polovni i ako nađem ne znam tko će garantirati da je ispravan

sad se ne mogu sjetiti jesam prebacivao 060 u 001, al mislim da jesam jer sam baš i naletio na ovu proceduru i na netu isto pa isprobavao sve živo, i kaže pogrešno kodiranje, zato i mislim da možda treba umjesto 40168 drugi kod, jer to mi je i potvrdio neki čovjek koji se bavi dijagnostikom da lako moguće da treba za taj auto drugi kod. A koji bi to bio nemam pojma. Još ću probati ovih dana kod jednoga šta je u ovlaštenom dal on može kod isčitati kako, rekao je da će probati

ma svi osigurači su cijeli, probao sam, ali i da nije ispravan osigurač bacilo bi grešku da nema napona

ma znam gdje se nalazi, skidao sam, rastavljao, mislio da se nije šta unutra pomaknulo, al ne pomaže, sve mi se čini da mora drugi, a u ovlaštenom je komplet cca 2500kn. A polovni i ako nađem ne znam tko će garantirati da je ispravan

sad se ne mogu sjetiti jesam prebacivao 060 u 001, al mislim da jesam jer sam baš i naletio na ovu proceduru i na netu isto pa isprobavao sve živo, i kaže pogrešno kodiranje, zato i mislim da možda treba umjesto 40168 drugi kod, jer to mi je i potvrdio neki čovjek koji se bavi dijagnostikom da lako moguće da treba za taj auto drugi kod. A koji bi to bio nemam pojma. Još ću probati ovih dana kod jednoga šta je u ovlaštenom dal on može kod isčitati kako, rekao je da će probati

Probaj vidjeti ovaj video na dnu stranice pa po tome radit

http://translate.google.no/translate?hl=no...FP0507%2F001287

Pa vidi dali ti moze pomoci???

Edited by 207zebra

0