0
Kublach

Motorno ulje, lampica ulja...

Recommended Posts

Nadao sam se da stvarno neću dugo pisati u ovaj podforum, al eto mene ponovo. Ja kao da radim za servis, mogu me početi plaćati bonovima za servis (studentski poslić, tak da plaća je mini, al bolje i takva nego nikakva).

Htjedoh reći, jučer idem na autocestu i opičim 160, auto poteže ko od šale, ali problem je nastao kad sam prikočio al ne jako nego ono, normalna vožnja. Blicnula mi je lampica od ulja. Kažem sam sebi, slučajnost, vozim dalje kad za dva km evo lampice ponovo i ne gasi se. Stanem sastrane, dižem haubu, izvučem šipčicu za kontrolu ulja, ulja ima ALI na šipčici su bili mini balončići (kao u mineralnoj). Upalim auto i nastavim dalje bez ikakvih problema.

Dakle, zanima me, što bi moglo biti uzrok balončićima i paljenju lampice (netko mi je rekao da je to auto kao povukao zraka i da je to OK, jel to točno)?

Sve u svemu, imao sam isti problem prošlo ljeto al se lampica palila isto nakon autoceste al sam jače prikočio i nakon toga se palila dost često, odvezao sam ga u VW servis i rekli su da je tlak dobar, al da su senzori oksidirali, zamjenili senzore i baš sam se nadao da sam to riješio.

Niko, a?

Reko mi je jedan majstor da to može biti do nekvalitetnog ulja, da ulje može zakuhat, jel to točno? Il da ne slušam te kvazi majstore?

Niko, a?

Reko mi je jedan majstor da to može biti do nekvalitetnog ulja, da ulje može zakuhat, jel to točno? Il da ne slušam te kvazi majstore?

Skini kontakt sa uljnog senzora pa vidi dali ce ti onda blinkati stalno,mozda ti je on otisao.

Moras izmjeriti pritisak u ulju,jer moze biti i uljna pumpa a i mogu otici i lezajevi na radilici imao sam jedan slucaj gdje su lageri otisli na radilici ali to se sigurno dulje desavalo samo sto vlasnik nije mario pa je na kraju mjenjao motor jer je i radilicu ostetilo,a imao sam i slucaja gdje je samo senzor od ulja.

Nemoj da te to uplasi tebi je u pocetnoj fazi ako si tek primjetio.

Zato kod majstora neka ti lijepo sve pregleda od pritiska ulja,senzora, itd

Mi mozemo nagadjati ali to treba pregledati sve.

Skini kontakt sa uljnog senzora pa vidi dali ce ti onda blinkati stalno,mozda ti je on otisao.

Moras izmjeriti pritisak u ulju,jer moze biti i uljna pumpa a i mogu otici i lezajevi na radilici imao sam jedan slucaj gdje su lageri otisli na radilici ali to se sigurno dulje desavalo samo sto vlasnik nije mario pa je na kraju mjenjao motor jer je i radilicu ostetilo,a imao sam i slucaja gdje je samo senzor od ulja.

Nemoj da te to uplasi tebi je u pocetnoj fazi ako si tek primjetio.

Zato kod majstora neka ti lijepo sve pregleda od pritiska ulja,senzora, itd

Mi mozemo nagadjati ali to treba pregledati sve.

Prošlo ljeto je bila ista stvar i:

odvezao sam ga u VW servis i rekli su da je tlak dobar, al da su senzori oksidirali, zamjenili senzore

Mene zanima odakle su se pojavili mjehurići u ulju.

Edited by Kublach

Prošlo ljeto je bila ista stvar i:

odvezao sam ga u VW servis i rekli su da je tlak dobar, al da su senzori oksidirali, zamjenili senzore

Mene zanima odakle su se pojavili mjehurići u ulju.

Dali su u ulju ili na mjeracu,zna biti od kondenzacije,ako je puno moze biti ako ti pusta vodu na hladnjaku kod uljnog filtera,to ti je ona kocka gdje zatezes uljni filter.

Nemora ti to biti,dali ti vode fali ??? ako fali vode onda bi trebao imati viska ulja ili vode u ulju,sve zavisi.

To su samo predlozi a sta je kod tebe ja nemogu reci tocno jer se sve to mora ispitati i provjeriti gdje je greska.

Zna ti biti i cjev zacepita na odusku ili puknuta pa se puno skuplja kondeziranih kapljica,provjeri sve redom pa vagni sta je tocno.

Edited by 207zebra

0