0
mzg

Polo 1.2 TSI zacukava

Recommended Posts

Dakle, perem se ja danas po autoputu, i u 5-oj i u 6-toj brzini je na 180 za čas, nakon malo vremena navuče na 195, 196 i ni makac dalje, i kad postigne tu brzinu na ful gasu lagano zacukava. Nizbrdo navuče skoro 200 , ful gas, opet lagano zacukava. Napominjem da je na autu odrađena servisna akcija na turbini, podmetali su negdje na turbinu neku "šajbicu" jer navodno turbina bez toga ne postiže potreban tlak . Ali dok ubrzava ništ ne zacukava :bravo

Mozda nekakva vrsta blokade za brzinu ???? :bravo

Da sigurno su stavili blokadu na 200kmh da vlasnik nebi slucajno potega taj 1.2 do 280kmh :P

Lakse malo sa gason, nevozimo pile! Tvoj ima kubika koliko i stojadin,a moj nema niti 100ks :lol2

Neznan zasto cuka, al ako ga nastavis tako vozit odcukat ce on tebi brzo :rolleyes:

podloška i prilagođavanje waste gate-a se pokazala kao manje trajnim riješenjem.... Ugl od 3-4 takva rada 2su ipak rjesena izmjenom kompl turbine...

Odi natrag u servis i nek to rjese... mada je tu rjec o velikoj brzini koju oni nemogu provjeriti al boli te tuki reci da auto ide lose i gubi snagu na visokim okretajima....

I ja sam na turbinu posumnjao, reklamirat ću na prvom servisu. A na punom gasu u 6-toj brzini motor se vrti oko 4800 okr . Sumnjam da mu to smeta. Više mu smeta penzinerska vožnja, guši ga. Ipak je to TSI :D

A pri tolikoj brzini mozda mu jke teuraza otisla u crveno pa zbog toga reagrira,neka na mjestu digne turazu do crvenog pa ce mu blokirati isto tako sigurno i u voznji.

Doduse ja toliko nisam ni vozio ali znam da turaza ima blokadu kad dodje u crveno.

Ako sam pogresio samo slobodno ispravite

A pri tolikoj brzini mozda mu jke teuraza otisla u crveno pa zbog toga reagrira,neka na mjestu digne turazu do crvenog pa ce mu blokirati isto tako sigurno i u voznji.

Doduse ja toliko nisam ni vozio ali znam da turaza ima blokadu kad dodje u crveno.

Da se odzrači jel,u crvenoooooo jeah!

U šestoj pri 190 na satu su okretaji malo iznad 4k, a to nije ni blizu crvenog :palacg

U šestoj pri 190 na satu su okretaji malo iznad 4k, a to nije ni blizu crvenog :palacg

Moze stari ti znas gdje je kazaljka ja sam mislio ako je dosla u crveno ,ali to onda nije u tvom slucaju

Mozda si samo vozio presporo za sestu brzinu :rotfl:palci

Edited by 207zebra

na mjestu nema zakucavanja u okretaje..... mislim da moze negdje do 3000 max

ako mu j prije isao bolje sad losije valjda on zna najbolje....

bolje to odma reklamirat nego kad prođe garancija il dost vremena od popravka...

Na mjestu ga ne možeš zavrtit više od 4000 okr, blokada je na tim okretajima. A Crveno mu počinje na 6000 okr, tak da ga na 4800 okr možeš voziti odavde do Splita npr. :D . Na koliko je blokada, ne znam, ja sam ga samo do crvenog vrtio.

Lako je moguce da ti je problem u turbini, jer sam ja svoju isto mjenjao nakon 12000km i isto sam imao problema s njom, ne s cukanjem ali s nekakvom strujom na njoj, i isto tako su bili te neke plocice stavljali i tako, uglavnom moras biti uporan na servisu i vjerovatno ce to rezultirati novom turbinom na kraju, a sto se blokade i okretaja tice, vozio sam relaciju rijeka-zagreb i max brzina je 195-196km/h i okretaji oko 4000, mislim da je blokada stavljena na toj granici

0