0
zvonac

Zagreb – Brzi i žestoki

Recommended Posts

Bio danas (nedjelja) i bio je stvarno spektakl,toliko bogat sadrzaj,da mi tijekom cijelog dana nijedne sekunde nije bilo dosadno

Svaka cast Dariu i deckima na organizaciji :respekt

6.30h, Lučko:

IMAG0149.jpg

IMAG0150.jpg

IMAG0154.jpg

IMAG0160.jpg

Zalutala raketa među igračke:

IMAG0161.jpg

IMAG0163.jpg

Billa afterparty:

IMAG0167.jpg

Nakon što su se slegli dojmovi:

Idemo prvo sa natjecateljske strane:

1. JAKO me zasmetalo i smatram to krajnje neprofesionalnim (ma, napisao bih šupčinskim, ali neću :P) da automobil prođe tehničku komisiju ujutro u 7h, a onda u ~11h tom istom zabrane da se utrkuje, premda je auto kompletno serijski.

Slažem se da ako je pravilo da auto sa šprungiranom šajbom ne smije na stazu, da mu zabrane natjecanje, ALI - to onda neka učini ta tzv. "tehnička komisija" odmah ujutro pa da zna/znamo na čemu smo, a ne da sve pripremimo u boksu, krene(mo) na trening, a njega vrate.

A da ne pričam o tome kakve krame poput one bijele/sive Calibre i Civica su vozile. BTW: crnom Kadettu koji radi ~10/11s je na cilju OTPAO prednji lip. Ali to, vjerojatno, nije toliko opasno kod auta sa izlaznom od 190-200km/h kao što je šprungirana šajba na autu od 15s/150kmh.

2. RAZGLAS - katastrofa, mi koji smo bili na kraju parka vozača niti smo išta čuli niti nas je itko obavijestio o razgovoru sa vozačima, koje klase voze...itd.

3. WC - na kraju parka vozača nije bilo WCa uopće, tek je najbliži bio na pola parka vozača a idući 10m od njega prema startu (dakle, tamo su bili na "pravilnim" razmacima).

4. TRENING (AKA jedna vožnja i tko vas jebe) - dakle, od 9-xxh 99% ekipe je uspjelo odvoziti 1 (slovima: jedan) trening. Za razliku od Grobnika gdje se stalno rundalo. FAIL.

5. TIME SLIPS - totalno cool, i svaka čast dečkima što su ih čak naknadno printali i stavljali pod brisače vozačim. :thumbsup:

6. PRO STREET semafor - meni nikako neodgovara, ali to je čisto na meni. Smatram da je dobra ideja šta se vozi na njega, samo meni treba treninga.

Sa aspekta gledatelja:

1. VIDEO ZID - fenomenalna stvar, puno bolje odrađeno od prošle godine, bilo je barem 3 kamere i uspio se vidjeti cijeli run od početka do kraja. :thumbsup:

Zamjerka - staviti ili 2 videozida ili ga nekako pozicionirati makar znatno više tako da i oni koji su dali 40kn za kartu (VIP) vide videozid.

2. SEMAFOR SA VREMENIMA - totalni hebeni F.A.I.L. - ne mogu razumijeti da već 2 god zaredom rade iste pogreške - gotovo ga se uopće ne vidi od ekipe.

Da ga niste mogli staviti gore na videozid kad ste već imali metalnu visoku konstrukciju?!

Semafor u bržim klasama je radio valjda 40%, ostalo nije prikazivao. FAIL.

3. LIVE TIMING - ne mogu shvatiti da tako nešto niste u stanju odraditi, posebice kada to odrađuje HR firma kao što je Adriatic timing/Grabar sport? Bilo bi puno lakše/praktičnije pratiti rezultate, kako natjecateljima tako i publici.

4. ANIMIRANJE PUBLIKE - mislim da je bilo odlično, premda je kiša padala, Lana je posao odradila na razini, a one plesačice gore iznad starta su bile jako...hmmh..."za starije od 18" :D

Bilo je za popiti, za pojesti...WCa napretek, čak i za pranje ruku. Odlično.

5. Style/DB Drag - čini mi se da je bilo više ekipe nego prošli put - super.

6. GUŽVA - užasna gužva na izlasku sa staze, izgubili cca 45min, ali bolje da je gužva i ljudi nego da nema pesa...jbga...

Uglavnom, vikend je bio OK, organizacija je bila solidna 3,5/5.

A sada o vožnjama/vozačima:

Konopek - strašan auto, auto s kojim dođeš, uzmeš 11 na dobar dan i otiđeš poslije u kazalište sa ženom. :notworthy:

Debeli - uopće mi je više blesavo trošiti tastaturu na to da pišem kako je dominantan u 12tici.

Bilo do auta ili do vozača, činjenica je da je konstantan. I hvala mu na šatoru.

Marin - jako mi je žao dečka koji je skroz na mjestu, a nije u stanju završiti utrku. Calibra djeluje totalno "bolesno" (u negativnom smislu), lik kad kreće/vozi imam osjećaj da će svaki tren nešto puknut, a da ne pričam o tome kak praktički sa zadnjim branikom struže po stazi - WTF?

Na stranu sve, želim mu sreću i da konačno privede kraju koji event, a onda razmišljati o rekordima. Ako ne bankrotira prije. :)

Fight između njega i Konopeka je izgledao kao: štemer vs gospodin u odijelu kad pogledam aute.

EDO - ne znam, ali meni je već blesavo gledati kako mu treba 2x zaletavanja naprijed/nazad,paljenja guma da bi bio sporiji od dečki koji rade bolja vremena. Da me se ne bi krivo razumijelo - to izgleda atraktivno, samo mi je žao da i rezultati ne prate to (hebote, auto je kao dragster a vozi 10).

MarioS3 - također kao i Konopek - auto za svaki dan, izgleda fenomenalno i juri odlično.

Uroš - rutinerski uzeo 14 sa bekijem. Klasika.

Petar001 - strašan Polo, kasnije je bilo nabijanje kompleksa na obilaznici...:notworthy:

Tcode - žao mi je kaj nije pokazao kako taj auto može ići, više sreće drugi put. Ali to je tako kad vozi(š) kramu, znam. :P:D

Starnet - hvala mu na rezervaciji startnih brojeva i vezicama (nadam se da vam je ostalo za doma još...S&M...:P).

Mirac - puši kitu, Prez je radio "vatru", a Marek kupio roštilj kojeg smo 45min sastavljali. :D

Luky - došao sa svojom bandom štemera, majku ti, kad ih vidiš, već novčanik vadiš. :D

Dario (PugGTI) & Damira (Saxo) - odlično provedeno vrijeme, dečki odvozili solidno, Damir se prekočio i popušio od Clia. :lol:

I ja - odvozio katastrofalno, reakcije 1s, 60ft 3.1 konstantno. ET 15.181, TT 15.713 najbolje taj dan. Totalni kreten koji roštilja cijelu prvu...:doh: Ali neka, ionako sam znao da pušim u prvoj rundi, standardno, samo me bilo sram vremena (cijeli dan TT 15.9xx i reakcije 1s, a 60ft 3.0 & 3.1).

Uglavnom, ekipa za 5. :thumbsup:

bilo je fakat do jaja...

rene, marek, starnet, pekxs, prez, villa, luky, ma do jaja...

sta rec, koju posluku porat :D

Evo moj jedan On board video

trka za ulazak u finale a ja malo pustio gas i zamre mi auto ;)

pošto dihtung pušta treba duže da turbo zavrti kak treba a i nemoze ga do kraja zavrtit ;)

Edited by Petar 001

Petre daj nastavi slike projekta, želim vidjeti kako je složeno....

Petre daj nastavi slike projekta, želim vidjeti kako je složeno....

salji mi mail ili nesto na pm pa cu ti poslat koju sliku ;)

Evo moj jedan On board video

trka za ulazak u finale a ja malo pustio gas i zamre mi auto ;)

pošto dihtung pušta treba duže da turbo zavrti kak treba a i nemoze ga do kraja zavrtit ;)

Da si slušao ono što sam ti rekao, nebi imao problema sa tim sranjima,nego ti slušaš

neke ćunere koji samo baljezgaju bezveze :bleh E da ne zaboravim dužan si mi piće jer sam ti

našao čovjeka sa fleksericom :lol2

Da si slušao ono što sam ti rekao, nebi imao problema sa tim sranjima,nego ti slušaš

neke ćunere koji samo baljezgaju bezveze :bleh E da ne zaboravim dužan si mi piće jer sam ti

našao čovjeka sa fleksericom :lol2

a gle nebi izgorio da se nije odšarafilo ;)

za piće nema problema uvijek !

makar nisam nist s tim dobio hahah

sta reci.. jeben vikend :palci

ide onaj crveni polo Bj table.. ko nevrijeme

sta reci.. jeben vikend :palci

ide onaj crveni polo Bj table.. ko nevrijeme

Ovo si dobro reko ;9

u ned taman kad je klasa 14 bila gotovo kiša je počela ;)

a gle nebi izgorio da se nije odšarafilo ;)

za piće nema problema uvijek !

makar nisam nist s tim dobio hahah

Zakreni onaj centralni dio turba kako sam ti rekao,napravi jedan nosč da ti drži Dp i

turbo i baci dihtung između turba i grane i onda će to biti ok :palacg

Još jedan naporan vikend iza nas...vozio sam oba dana i u subotu mi se sreća osmijehnula i osvojio klasu 15 :D

finale protiv Integre sa nitrom

1338206806picsay1338206.jpg

u ned prva vožnja protiv Alfe 75 koju sam u sub izgurao u klasu 14 pa sam ga želio i ovaj puta riješiti i malo se požurio pa napravio RL na PRO semaforima :doh::doh::doh::doh::doh::doh::doh:

sve u svemu super bilo jedino štata što nije bilo prilike za više vožnji/treninga ali ipak bilo je i jako puno auta tako da :thumbsup:

Edited by exfreerider

ak zna neko više o crnom coradu 1.8t, vozio mislim u klasi 13, nek napiše neki info, bila i duja crna sa 1.8 8v turbom od lancie na k-jetu

dscf7520y9czb.jpg

Ma kak si ulovio ovo a ja skrivam cijelo vrijeme

evo marine sad mozes vidjet ;)

Vidim samo 1.8t te zanima aheheh

A so se tice corrada nemam neki info ali je iz 14 probio u 13 i malo srece i doso je do polufinala ;)

nisam siguran ali mislim da ima nitro neznam

Edited by Petar 001

Ma kak si ulovio ovo a ja skrivam cijelo vrijeme

evo marine sad mozes vidjet ;)

Vidim samo 1.8t te zanima aheheh

A so se tice corrada nemam neki info ali je iz 14 probio u 13 i malo srece i doso je do polufinala ;)

nisam siguran ali mislim da ima nitro neznam

ne kužim čemu skrivanje, em ti je auto bomba, em ide ko bomba, em je motor bomba :respekt, valjda ne zamjeraš kaj sam stavil sliku?

Edited by renner3

ne kužim čemu skrivanje, em ti je auto bomba, em ide ko bomba, em je motor bomba :respekt, valjda ne zamjeraš kaj sam stavil sliku?

ma salim se za skrivanje pa dignuta je hauba bila kad god je netko doso pogledat ;)

kazes tolka bomba samo što ne eksplodira ;) heheh

nije to još kak bi ja htio pod haubom, ima nekih detalja i sitnica za posložit da bude to kak treba !

a i ne ide još kak treba radi dihtunga i radi šugavih Federal semi slickova koji ne drze nista

to riješit i napadamo 13 sec

ak zna neko više o crnom coradu 1.8t, vozio mislim u klasi 13, nek napiše neki info, bila i duja crna sa 1.8 8v turbom od lancie na k-jetu

ako se dobro sjećam, corrado vozi na g60 struji

evo od mene koja slika i par videa

B4UrN.jpg

XTu4C.jpg

A0PxM.jpg

20QKO.jpg

tmIa0.jpg

9IfL3.jpg

DW4lz.jpg

HjZ9t.jpg

SQnV4.jpg

pGdY.jpg

Edited by tomica88

bio sam u subotu u Gorici bilo je extra,da malo dodam par informacija o corradu,to je od bratićevog frenda auto decko se zove Kristijan Vidanec,ubaćen je motor iz passata 1.8T 20v sa Megasquirt II. strujom,turbinu mu je posudio bratić novu novcatu Garett A/R 70 ogromna je i vecina ekipe vozi na nju,auto je brzinski slozen sa tim svim i ide fino jako,moram naglasit da je u subotu na treningu pukla poluosovina kraca ali je do trke uspio slozit i vozio je nekakvu 14 klasu cini mi se pa je kasnije probio...uglavnom tolko o njemu kolko sam ja cuo od svojih!! pozz

DA se i ja malo javim :)

U subotu je malo timing zezao pa smo usli u noc sto nikako nisam zelio al eto i to se dogodilo i sto je najvaznije prezivjeli smo i to :) (ne ponovilo se)

U nedjelju je bio brutalan dan i mislim da bih svaki organizator potpisao za takve dane ..

Cestitke svim sudionicima a posebno pobjednicima..

Hvala svima koji su na bilo koji nacin uvelicali ovaj event i nadam se da ce slijedeci bit jos za stepenicu bolji..

Zao mi sto camaro nije uspio odvest bar 200m i ispalit padobran da vidimo kako to izgleda al eto..

Rekao je da opet kod nas dolazi pod obavezno :))

0