2 2
nemanja

Smanjenje potrosnje?

Recommended Posts

pozdrav

Imam 1.9tdi i jedino sto me zanima je smanjenje potrosnje

auto trenutno u proseku trosi 5.2-5.3L

Pri 160km/h oko 6.2-6.4l

Kako da to smanjim?

Ne zanima me brzina veca od 160km/h ali potrosnja manja za 10-15% DA

pozdrav

Imam 1.9tdi i jedino sto me zanima je smanjenje potrosnje

auto trenutno u proseku trosi 5.2-5.3L

Pri 160km/h oko 6.2-6.4l

Kako da to smanjim?

Ne zanima me brzina veca od 160km/h ali potrosnja manja za 10-15% DA

Jel moguće da ti je i ovo previše? :rolleyes:

A da probaš tuning cipelcug... :lol2

malo je i to ali ako covjek hoce jos nize koji dec. postoji opcija

da sad ne trazim, pogledaj ovdje i vidjet ces detaljnije

www.citius.hr

Bilo bi najbolje da ga parkias, provjereno ne trosi ni deci!

Jbt sta sve necu vidit ovdje..

slazem se

ali zamisli ovu situaciju

vozis normalno, radis 25 000km god. auto ti trosi 5,85 litara recimo

nakon eco ili bilo cega imas 5,35 litara...nije puno, al kad malo sracunas ispadne nesto a zasto trositi vise ako moze trosit manje a vozis isto

znaci to nije ono, gume na 3 bara vozi u 5 toj 50 na sa+t nego vozis jednako a trosi manje

:znoj

Edited by MarioIV

cipaj ga

imas eco tuning citius, taman 10-15 niza potrosnja

evo sve ti je lipo receno :)

slazem se

ali zamisli ovu situaciju

vozis normalno, radis 25 000km god. auto ti trosi 5,85 litara recimo

nakon eco ili bilo cega imas 5,35 litara...nije puno, al kad malo sracunas ispadne nesto a zasto trositi vise ako moze trosit manje a vozis isto

znaci to nije ono, gume na 3 bara vozi u 5 toj 50 na sa+t nego vozis jednako a trosi manje

:znoj

Radim cca 50 000 km godišnje zadnjih 4-5 godina. U to vrijeme sam izmjenjao 4 auta, 1.4 benzinac koji je trošio 6-9 litara, tdi 130ks koji je trošio 5,5-7, pa 2.0 benzinac koji je trošio 6-10, i sad opet tdi 110 koji troši 4,5-6 litara i cijelo vrijeme se vrtim u otprilike istim ukupnim troškovima.

Što se tiče održavanja sam relativno savjestan, ali na takvu kilometražu tek vidiš kolike su zapravo razlike.

U prosjeku 1-2 litre manja potrošnja na tdi-u ipak se nadoknađuje u nekim drugim stvarima: ulje je malo skuplje, gume se znatno prije potroše jer je dizel teži i ima duplo, čak i više okretnog momenta u niskim okretajima, ovjes se prije razvali kod auta koji ima motor sa 310 Nm na 1850 rpm nego na 2.0 benzincu koji ima 166 Nm na 2600 rpm...itd...itd...itd...

Ne budeš se obogatio sa 2 dcl goriva. Kupi eco gume koje su katastrofalne po kiši i pri naglom kočenju, vozi na niskim okretajima pa ćeš skratiti vijek dvomasenog zamašnjaka i sl. Kako god okrenuo, negdje stisneš, drugdje izleti.

Moj troši 10l, s vremenom sam i to prihvatio :fakjea

Uf ti si dobar

Moj 1.4 Polo trosi 11,7 80% lagane voznje, znaci na 2000 okretaja u visu, a ostalih 20% negdje oko 4000 okretaja u visu, ajmo rec tako nesto otprilike

Tako da neznam zasto se zalis na 5,5 :P

vidi, prosle godine sam presao 65000 pretprosle 55000

E sad ako idem nekim razmisljanjem da ce da trosi 1L manje ili 15-20% uz malo srece, to mi je 1000L na 100.000 ili dve godine

Za 1000L koje kostaju 1300-1400eura mogu 2x na more ici ili jednom godisnje, a posto imam malo dete, i drugo na putu onda mi je svaki cent bitan

zvuci kao cepidlacenje ali na 10 godina sam ustedeo 6000eura, a u ovo vreme gde ne znas sta ce biti sutra, jako je bitno da se malo pripazi...

Teško da bi chipom skinuo još litru s ove potrošnje, ali pol litre je moguce za ocekivati, a na tvoju kilometražu je to sasvim pristojna ušteda :palacg

vidi, prosle godine sam presao 65000 pretprosle 55000

E sad ako idem nekim razmisljanjem da ce da trosi 1L manje ili 15-20% uz malo srece, to mi je 1000L na 100.000 ili dve godine

Za 1000L koje kostaju 1300-1400eura mogu 2x na more ici ili jednom godisnje, a posto imam malo dete, i drugo na putu onda mi je svaki cent bitan

zvuci kao cepidlacenje ali na 10 godina sam ustedeo 6000eura, a u ovo vreme gde ne znas sta ce biti sutra, jako je bitno da se malo pripazi...

sve je to ljepo napisano i izračunato, ali ima tu x stvari još..

ne možeš mi reči da ti je ista potrošnja zimi i ljeti (klima) jedino ako ne koristiš bosansku klim..

i nije valjda da ga non stop voziš na 2500 obrtaja.. nekad ga moraš stisnut da jeb.. rak raka..

sve se meni čini da ti pucaš na ugradnju elektrolize,al niko ti to još nije spomenuo-zasad!

Evo ja cu ti pokusat pomoc sa tom potrosnjom ..Jer i mene muci slican problem ali ja ne radim i jos se skolujem pa sam u banani s novcima .imas hho generator kako koi ovi sta ti se prodaju po njuskalu smanjuju potrosnju 30% imas tu opciju a imas i drugi predji na struju i neces puno trosit ;)

ja sam imao chipanog G4 sa 90ks prije chipanja..trosio je 6,5-7l.nakon chipa je pao na 6-6,5l al samo ak sam ga do 100kmh u 5.toj vozio i to relacija KA-PAG starom cestom....tak da zaboravi po meni na ustedu dok ne stavljas uze gume,obloga ispod autai neke druge aerodinamicke stvarcice...spustanje auta isto tak obavezno i bacaj osim prednja 2 sica sve van kaj imas...ipak je to auto od 1tkg i vise i ima klimu i ko zna kaj jos sve...uzaludni trud kad izracunas kolko moras ulozit (novcano) da se to roku 3 godine isplati

Odeš na eco tuning, voziš se uvijek sa gotovo praznim tankom, makneš desni retrovizor, staviš getribu od 130-ke.

Pobacaš sve gluposti iz auta koje ti ne trebaji, uključujuči i zadnju klupu, rezervni kotač, klimu baci van(sigurno 30kg), neke energy gume

na 3 bara, staviš OSB ploču na podnicu, montiraš gevinde pa ubiješ auto u pod.

Makneš servo sa volana, baciš alternator(pa svaku noć puniš akumulator doma u garaži).

Počupaš obloge sa vrata, krova, bunkera, ljepljivom vrpcom poljepiš pola otvora na haubi, maski, preljpiš sa trakom sve spojeve

haube, blatobrana, vrata. Šaltaš u veću na 1800 okretaja.

Ovo bi ti trebalo smanjit potrošnju za dvije litre.

A šta će ti se nakon toga događat sa autom i na šta će ličit ostaje na tebi da isprobaš.

Odeš na eco tuning, voziš se uvijek sa gotovo praznim tankom, makneš desni retrovizor, staviš getribu od 130-ke.

Pobacaš sve gluposti iz auta koje ti ne trebaji, uključujuči i zadnju klupu, rezervni kotač, klimu baci van(sigurno 30kg), neke energy gume

Makneš servo sa volana, baciš alternator(pa svaku noć puniš akumulator doma u garaži).

Počupaš obloge sa vrata, krova, bunkera, ljepljivom vrpcom poljepiš pola otvora na haubi, maski, preljpiš sa trakom sve spojeve

haube, blatobrana, vrata. Šaltaš u veću na 1800 okretaja.

Ovo bi ti trebalo smanjit potrošnju za dvije litre.

A šta će ti se nakon toga događat sa autom i na šta će ličit ostaje na tebi da isprobaš.

Ideeeeš :D

A nitko još nije predložio lož ulje ili plavi dizel :D

Uf ti si dobar

Moj 1.4 Polo trosi 11,7 80% lagane voznje, znaci na 2000 okretaja u visu, a ostalih 20% negdje oko 4000 okretaja u visu, ajmo rec tako nesto otprilike

Tako da neznam zasto se zalis na 5,5 :P

Haha sva sreća pa ja živim izvan grada i nemam potrebe toliko da se vozam po gradu :bravo

cip, duza peta brzina i tako te gluposti, potrosis vise od tog sto ces ustedjet goriva.....ja sa tdi-em 50kn=60 km nekad bude i 50 km

ja sam imao chipanog G4 sa 90ks prije chipanja..trosio je 6,5-7l.nakon chipa je pao na 6-6,5l al samo ak sam ga do 100kmh u 5.toj vozio i to relacija KA-PAG starom cestom....tak da zaboravi po meni na ustedu dok ne stavljas uze gume,obloga ispod autai neke druge aerodinamicke stvarcice...spustanje auta isto tak obavezno i bacaj osim prednja 2 sica sve van kaj imas...ipak je to auto od 1tkg i vise i ima klimu i ko zna kaj jos sve...uzaludni trud kad izracunas kolko moras ulozit (novcano) da se to roku 3 godine isplati

Pobacaš sve gluposti iz auta koje ti ne trebaji, uključujuči i zadnju klupu, rezervni kotač, , neke energy gume

Šaltaš u veću na 1800 okretaja.

Ovo mi se svidja... tako cu da uradim!

Hvala momci!

Samo ovo sa HHO generatorom, kad sam kontaktirao 3-4 prodavca i pitao da li mogu da mi daju pismenu garanciju da ce smanjiti potrosnju za 15%, ane 30# koliko oni navode rekli su mi bukvalno da oni nisu tu da daju garancije, a uredjaj u najam na 5000km ne mogu dati jer ne znaju kako ce se vratiti i u kakvom stanju.

Tako da ako nudis 30% smanjenje a neko ti trazi 15% garantovano, onda je to BULL$@%

Edited by nemanja

2 2