ZEUS 0 Posted June 5, 2012 Ima jedna druga ideja koja uključuje nekoga tko vozi cisternu / bager/ nešto treće na eurodizel Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted June 5, 2012 kupi malog pola 3 cilindra dizlo i vozi se eza 3,5-4 litre na sto. i ustedio si. moj je 1.9tdi s mojim tempom voznje i prometnicama moja potrosnja ide od 6,5-7 na otvorenom i do 9,5 u gradu. iznimno na duze ture kad idem u zg i tako onda pada ispod 6 litara ali to su rijetkosti. Share this post Link to post Share on other sites
Sioux 0 Posted June 5, 2012 (edited) kupi malog pola 3 cilindra dizlo i vozi se eza 3,5-4 litre na sto. i ustedio si. moj je 1.9tdi s mojim tempom voznje i prometnicama moja potrosnja ide od 6,5-7 na otvorenom i do 9,5 u gradu. iznimno na duze ture kad idem u zg i tako onda pada ispod 6 litara ali to su rijetkosti. ako kupi pola, odmah je u startu u minusu 3000eura, ako uzmemo u obzir da ce prodati svoj auto i kupiti pola. tak da ce upravo za nekih 4 godine poceti stedjeti. Edited June 5, 2012 by Sioux Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted June 5, 2012 Ovo mi se svidja... tako cu da uradim! Hvala momci! Samo ovo sa HHO generatorom, kad sam kontaktirao 3-4 prodavca i pitao da li mogu da mi daju pismenu garanciju da ce smanjiti potrosnju za 15%, ane 30# koliko oni navode rekli su mi bukvalno da oni nisu tu da daju garancije, a uredjaj u najam na 5000km ne mogu dati jer ne znaju kako ce se vratiti i u kakvom stanju. Tako da ako nudis 30% smanjenje a neko ti trazi 15% garantovano, onda je to BULL$@% bez uvrede...al da postignes smanjenje potrosnje za tih 2-3dl imas trosak vise nego kaj ti auto vrijedi...chiptuning cca 300eur,ovjes cca 500eur,eco gume cca 600eur,oplate podnice-cijena nepoznata. veseli se kaj imas takvu potrosnju i izmisljaj toplu vodu nepotrebno jer je uzaludni trud i bacen novac.ne vraca se ni nakon 5 godina,kamoli nakon 2. i btw HHO generator je zabranjen...tak da ti jos i kazna prijeti,novi tehnicki pregled vozila,ponovna registracije itd itd Share this post Link to post Share on other sites
marinkicgti 0 Posted June 5, 2012 bez uvrede...al da postignes smanjenje potrosnje za tih 2-3dl imas trosak vise nego kaj ti auto vrijedi...chiptuning cca 300eur,ovjes cca 500eur,eco gume cca 600eur,oplate podnice-cijena nepoznata. veseli se kaj imas takvu potrosnju i izmisljaj toplu vodu nepotrebno jer je uzaludni trud i bacen novac.ne vraca se ni nakon 5 godina,kamoli nakon 2. i btw HHO generator je zabranjen...tak da ti jos i kazna prijeti,novi tehnicki pregled vozila,ponovna registracije itd itd Od kad ej hho generator zabranjen????? i zasto ??? zato ocito sto funkcionira i starh ih je da bi mogli gobit na gorivu =)) Share this post Link to post Share on other sites
neno_vt 0 Posted June 5, 2012 Odeš na eco tuning, voziš se uvijek sa gotovo praznim tankom, makneš desni retrovizor, staviš getribu od 130-ke. Pobacaš sve gluposti iz auta koje ti ne trebaji, uključujuči i zadnju klupu, rezervni kotač, klimu baci van(sigurno 30kg), neke energy gume na 3 bara, staviš OSB ploču na podnicu, montiraš gevinde pa ubiješ auto u pod. Makneš servo sa volana, baciš alternator(pa svaku noć puniš akumulator doma u garaži). Počupaš obloge sa vrata, krova, bunkera, ljepljivom vrpcom poljepiš pola otvora na haubi, maski, preljpiš sa trakom sve spojeve haube, blatobrana, vrata. Šaltaš u veću na 1800 okretaja. Ovo bi ti trebalo smanjit potrošnju za dvije litre. A šta će ti se nakon toga događat sa autom i na šta će ličit ostaje na tebi da isprobaš. Ovo samo ima u Top Gear -u..... Share this post Link to post Share on other sites
CitiuS 0 Posted June 5, 2012 Od kad ej hho generator zabranjen????? i zasto ??? zato ocito sto funkcionira i starh ih je da bi mogli gobit na gorivu =)) Nije dozvoljena ugradnja tog sustava u automobile. U cijeloj EU je tako. Informiraj se, najbolje u stanici za tehnicki pregled vozila, pa ces cuti na svoje usi. Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted June 5, 2012 (edited) Nije dozvoljena ugradnja tog sustava u automobile. U cijeloj EU je tako. Informiraj se, najbolje u stanici za tehnicki pregled vozila, pa ces cuti na svoje usi. Bez obzira na uštedu ne ulijeva vodik sa narodnim imenom "praskavac" neko povjerenje. Nije baš bez vraga to narodno ime.. Stoga jasno da nije dopušteno.. Edited June 5, 2012 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
nemanja 0 Posted June 6, 2012 mislim da je OSB ploca ok, za aerobinamiku Amortizere cu metnuti kad mi ovi budu pred kraj, a to je otprlike ove godine, tako da cu na prolece sledece godine imat nove. Gume menjam jednom godisnje, tako da nije toliko da moraju biti ECO vec cu staviti 20mm uze gume, koje imaju bolju ocenu ekonomicnosti od dodatnih stvari nema nista, mislim ne vozim neke teske terete, stavim manji akumulator i to je to... ovo sa lepljenjem spojeva zbog otpora vazduha je odlicna ideja, samo nije bas jako estetska... Share this post Link to post Share on other sites
woodoo 0 Posted June 6, 2012 Neznam kak vi al ja se u leru vozim več godinu dana i potrošnja 4L (nema mi druge)... Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted June 6, 2012 (edited) vidi, prosle godine sam presao 65000 pretprosle 55000 E sad ako idem nekim razmisljanjem da ce da trosi 1L manje ili 15-20% uz malo srece, to mi je 1000L na 100.000 ili dve godine Za 1000L koje kostaju 1300-1400eura mogu 2x na more ici ili jednom godisnje, a posto imam malo dete, i drugo na putu onda mi je svaki cent bitan zvuci kao cepidlacenje ali na 10 godina sam ustedeo 6000eura, a u ovo vreme gde ne znas sta ce biti sutra, jako je bitno da se malo pripazi... Ovo što ti pišeš ima smisla ako ne piješ i ne pušiš, ne jedeš vani nego samo kući, koristiš štedne žarulje, imaš grijanje i struju na solarne ploče itd itd... Jer ako uštediš na gorivu a potrošiš na cugu i cigarete ili nešto drugo gdje je smisao te štednje na autu? A tih 0.5 do 1 L ćeš uštedjeti ako se ne voziš preko 90 km/h a vidim da si napisao da se voziš na autoputu i 160 pa očigledno to ne uzimaš kao opciju jer bi se ipak vozio a ne vukao po cesti. Vozi se kao kolega woodoo pa ćeš uštedjeti ...Jbg ne idu i ovce i novci zajedno Edited June 6, 2012 by Kenny Share this post Link to post Share on other sites
Guest dyskolia Posted June 6, 2012 Kenny ti je dobro rekao, ne moras ga peglet 160 jer to ti nosi najvecu potrosnju i podize prosjek, osim toga, na autocesti niti ne smijes 160 vec max 130 iako te ni za 150 nece kazniti. Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted June 6, 2012 Ja se već godinu dana razvlačim po cesti ... evo mog škodilaka http://www.google.hr/url?url=http://www.yo...kgg&cad=rja Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted June 6, 2012 zasto smanjiti potrosnju? moj 1.6dizel u kecu trosi 8litara tuning by OPEN BOSCH pumpa Manje se vozajte,manje ce vam auto trosit...ili poslusajte zvonu Share this post Link to post Share on other sites
marinkicgti 0 Posted June 6, 2012 Naj bolje rjesenje ti je otic zicat ispred resorana staro ulje i toci ne platis nista vozis se kolko hoces jos si ljudima uslusu ucnio Share this post Link to post Share on other sites
marinkicgti 0 Posted June 6, 2012 Naj bolje rjesenje ti je otic zicat ispred resorana staro ulje i toci ne platis nista vozis se kolko hoces jos si ljudima uslusu ucnio DA se ispravim vidim da sam nepismen USLUGU UCINIO* Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted June 6, 2012 @ marin-82 Board computer je simpatična napravica no ne pokazuje realno stanje, meni je GTI 1.8 8v 112 ks po njemu trošio 5.6 l na 90 @ markinicgti To što čovjek pokušava uštedjeti je po meni sasvim u redu i ne znam što misliš postići sprdanjem na tu temu, on vozi auto a ne fritezu a ako znaš neki auto da ide na jestivo ulje i da malo troši kupi si ga pa nam se pohvali sa dometom jednog tanka Share this post Link to post Share on other sites
marinkicgti 0 Posted June 6, 2012 Ja znam covjeka koi je u splitu imao dogovor da odvozi staro ulje od restorana on ga nije odvozio nego se vozio na njega.Mozda ce ih i neko znat iz splita starija ekipa to su Braca Mini , sto su radili mini morise svasta nesto ,a i znam jos jednu osubu jel me osobono pitala da jel imam gdje slucajno nabavit staro ulje da bi on sebi u kobia uljevao i to sve normalno funkcionira , to gorovio dodje nesto slicno kao bio dizel tako sam ja cuo i znam jednog tipa sa 2007 plus godiste seat ibiza isa i on je isla u staro ulje =)) zato sto nema onaj homo rejl .........to je ovo sto ja znam koliko u ovome ima istine za prvo dvoje sam siguran 100 radi a za drugog neznam bas Share this post Link to post Share on other sites
marin-82 0 Posted June 6, 2012 @ marin-82 Board computer je simpatična napravica no ne pokazuje realno stanje, meni je GTI 1.8 8v 112 ks po njemu trošio 5.6 l na 90 @ markinicgti To što čovjek pokušava uštedjeti je po meni sasvim u redu i ne znam što misliš postići sprdanjem na tu temu, on vozi auto a ne fritezu a ako znaš neki auto da ide na jestivo ulje i da malo troši kupi si ga pa nam se pohvali sa dometom jednog tanka Ma znam ja da laže al nema šanse da laže za 100%, Laže 5-30% ovisno o vožnji... Vodim si ja evidenciju za svaku utočenu litru i prijeđeni kilometar i trenutno stanje za zadnjih 30 000km je 5,13l/100km.... Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted June 6, 2012 Ma znam ja da laže al nema šanse da laže za 100%, Laže 5-30% ovisno o vožnji... Vodim si ja evidenciju za svaku utočenu litru i prijeđeni kilometar i trenutno stanje za zadnjih 30 000km je 5,13l/100km.... Za toliki auto (mislim na težinu) ova potrošnja je jako dobra, moj golf 3 1.9TD 75 ks troši 7 gradske (6.5 mu je tvornička pa nisam nezadovoljan) a onaj GTI mi je trošio 6.8 otvorene s tim da nisam nigdje išao preko 150, sa jednim rezervoarom sam napravio 830 km,ako se razumno vozi potrošnja se može dosta smanjiti čak i kod nekih benzinaca gdje nikada nebi ni pomislio da može manje trošiti. Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted June 6, 2012 Naj bolje rjesenje ti je otic zicat ispred resorana staro ulje i toci ne platis nista vozis se kolko hoces jos si ljudima uslusu ucnio fail staro ulje iz restorana otkupljuju 1,50 kn po litri i kao obrt si dužan propisno deponirat staro ulje,nema bacanja inspekcije ekologija eu haccp ........ ukratko ne isplati se riskirat a još ti i plate da ga odvezu Share this post Link to post Share on other sites
nemanja 0 Posted June 6, 2012 pa i 130-140km/h ce smanjiti to Ili metnem 4 gume invalida pa da vidimo koliko trosi - al nikako preko 80kmh Share this post Link to post Share on other sites
-Jelko- 0 Posted June 6, 2012 Neznam kako se vi to vozite,al svaki tdi koji sam vozio ispod 6 mi nije trosio nikako,a benzinac bio 1.0 ili više ispod 9 grada nikako,istina dosta divljam al da spustim tdi u gradu na 5 litara onda radije idem biciklom il javnim prijevozom jer cu doc isto vremenski Share this post Link to post Share on other sites
tomo g2 0 Posted June 6, 2012 Po autocesti vozi iza kamiona Share this post Link to post Share on other sites
nemanja 0 Posted June 7, 2012 vozim 1.9tdi u nekoj aerodinamickoj sasiji Share this post Link to post Share on other sites