r4zoRbl4d3!* 0 Posted June 16, 2012 Pozdrav Zanima me dali je netko radio ovaj mod na dizelu i kakva su iskustva? http://www.vwdiesel.net/forum/index.php?topic=24323.0 Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted June 16, 2012 Baš i mene to jako zanima. Nadam se da će se nači neko tko bi mogao objasnit o tome ukratko Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted June 16, 2012 http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=22051 http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=41220 Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted June 16, 2012 Srki, ovdje gore u slikama je nešto o boscg pumpi. Podmetanje nekakvih platna. A ovo sto si dao link to je rasprava o otvaranju na bosch pumpi, turbini i stavljanje intecolera. Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted June 17, 2012 A šta je ovo? http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=31935&hl= Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted June 17, 2012 Jedini korektan odgovor si ti dao tamo znači stavljanje tih platana, dizel ima više okretaja o/min motora ? Pa ovo i ne izgleda prekomplicirano za napravit u DIY varijanti,usput i zamjenit piksnu osovinice gasa, znam da postoji jedna TD pumpa za koju nigdje nisam mogao nać tu piksnu,u tom slučaju dat tokaru da je napravi po mogućnosti od fosforne bronze. Samo da baš želim čud dizela @ 6.5 krpm, i ne baš Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted June 17, 2012 Ja sam napravio governor mod na jetti 1.6td. Ima malo zahebancije oko rastavljanja i sastavljanja pumpe ali se isplati. Auto prije u petoj nije mogao preko nekih 4400o/min a sad dođe do 5000o/min kao od sale i mogao bi jos. Ja sam podbacio jednu maticu 4 ili 5 mm i jednu podlosku. Neznam kolko je to ispalo debelo. Sta vas jos tocno zanima slobodno pitajte. Share this post Link to post Share on other sites
rajkec 8 Posted June 17, 2012 Imaš koju sliku možda? Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted June 17, 2012 sliku gotovog proizvoda nemam. A kako se radi taj mod vam je objasnjeno na linku u prvom postu. po tom DIY-u sam ja radio sebi. Dobro zabiljezite i zapamtite gdje vam je stajala poluga od gasa. Na njoj imate 3 crtice uz maticu. Jedna od tih crtica bi se trebala poklapat sa crticom na vrhu osovine od gasa. Jedina razlika moze bit u ovoj polugici za steljanje lera. Na linku se vidi prorez kroz koji se iscupa ta polugica na stranu a toga kod mene nije bilo pa sam morao odsarafit taj mehanizam za ler i čok sa poklopca gore. Kod mene to ovako izgleda... znaci nema tog proreza Kad odsarafite tu maticu i odmaknete taj mehanizam vratite maticu gore da vam ta osovinica u poklopcu neispadne u pumpu unutra. To je dosta zeznuto i za vratit nazad jer stalno oce upast unutra i jos vam gumica smeta. Naravno i prostor je ogranicen jer je pumpa na autu a ne na stolu. Ja sam si tu osovinicu pridrzavo sa spicangama dok sam ciljo nazad taj mehanizam gore. On ima zarezano kud ide pa se nemorate brinut da ce te promasit pri vracanju. Kad odvojite poklopac nemoje ga natezat previše prema gore kao ja jer ce te rastegnut feder od lera i onda ce te imat biznis lagano ga podignut i otkopcat feder. Share this post Link to post Share on other sites
rajkec 8 Posted June 17, 2012 Hvala Napisao si samo za petu brzinu, kakva je stvar s ostalim brzinama i općenito kako si zadovoljan s mašinom nakon ovog "igranja" Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted June 17, 2012 Tooo Gođoo Znam da kao tražim milijun kuna, jel imaš kakav video kako pila ide ? Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted June 17, 2012 ova psovka na sredini videa ide majstoru koji mi je kreno u skare Auto bi sad trebao ic jos malo bolje od ovog videa. Sad je podignut pritisak na dizama sa 150bar na 160bar i stavljena je druga membrana u LDA. Naravno nije bitna membrana nego ona kosina dolje koja otvara gorivo kad turbo krene. U svakoj brzini je bolje. Napiso sam za petu jer u njoj stvarno nije mogao preko tih okretaja a sad se igra s njima. Opcenito sam prezadovoljan sad kako auto ide i kako se ponasa. Gore je T3 turbina kojoj treba okretaja da bi krenula... nekih 3000o/min. I bez governor moda auto ide od 3000 do 4000o/min. A to je katastrofa. Sad ide bez problema preko 4000 i ima vise snage nego prije na tim okretajima jer mu nema sta ogranicit gorivo. Naravno kad napravite governor mod budite pazljivi s gasom i bilo bi dobro da imate obrtaljku jer se auto stvarno vrti preko 6000 bez problema. Dva puta sam na mjestu stisno gas tako da je kazaljka stala na 5500o/min a motor se jos vise razvrtio. Ako vas jos sta zanima samo pucajte... otvaro sam pumpu 4 ili 5 puta pa sam vec sve savlado kud sta i kak Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted June 17, 2012 :fakjea Kako lijepo ide. Dizel rula. Probat ću i ja takvo šta kod sebe. Sličan slučaj kao i kod tebe. Preko 3,500 okretaja u 5 nikako ne ide. Dojde do 155 km/h i stane. Stavio sam mu blokadu. :lol2 Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted July 7, 2012 Dali je jos netko napravio governor mod?? pa nemoguce da sam ja jedini kreten koji se upustio u tu avanturu. Zanima me koliko je debelo ubaceno podloski i kako ide u usporedbi recimo sa ovim mojim filmicem. Snimio sam novi filmic i usporedio ga sa starim.... ide auto sad jos malo bolje Share this post Link to post Share on other sites
Typ 53 0 Posted August 3, 2012 Dali je jos netko napravio governor mod?? pa nemoguce da sam ja jedini kreten koji se upustio u tu avanturu. Zanima me koliko je debelo ubaceno podloski i kako ide u usporedbi recimo sa ovim mojim filmicem. Snimio sam novi filmic i usporedio ga sa starim.... ide auto sad jos malo bolje Napravit ćemo to kod Zrinedina pa se javimo... Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted August 18, 2012 Dali je jos netko napravio governor mod?? pa nemoguce da sam ja jedini kreten koji se upustio u tu avanturu. Zanima me koliko je debelo ubaceno podloski i kako ide u usporedbi recimo sa ovim mojim filmicem. Snimio sam novi filmic i usporedio ga sa starim.... ide auto sad jos malo bolje E Gođo, evo za početak bez vezni video. http://www.youtube.com/watch?v=ETG8cG5UmGI...eature=youtu.be Morat ću jednom snimit malo bolji video. Samo smo govern mod napravili. Stavili jednu maticu od 5 mm. Sad sam nabavio turbinu k24 pa čekam ugradnju, nadam se da bude išlo malo bolje. Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted August 20, 2012 E Gođo, evo za početak bez vezni video. http://www.youtube.com/watch?v=ETG8cG5UmGI...eature=youtu.be Morat ću jednom snimit malo bolji video. Samo smo govern mod napravili. Stavili jednu maticu od 5 mm. Sad sam nabavio turbinu k24 pa čekam ugradnju, nadam se da bude išlo malo bolje. ja ti tu nevidim nista na ovom svom monitoru starom 12 godina daj hitno neki bolji video Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted August 20, 2012 E Gođo, evo za početak bez vezni video. http://www.youtube.com/watch?v=ETG8cG5UmGI...eature=youtu.be Morat ću jednom snimit malo bolji video. Samo smo govern mod napravili. Stavili jednu maticu od 5 mm. Sad sam nabavio turbinu k24 pa čekam ugradnju, nadam se da bude išlo malo bolje. Kakva je razlika u potrošnji goriva? Jel bi imao volje meni to napraviti jer ne želim sam prčkat da ne sjebem nešta. Naravno uz naknadu Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted August 20, 2012 ja ti tu nevidim nista na ovom svom monitoru starom 12 godina daj hitno neki bolji video Menjaj monitora. Jbg moram po mraku, jer je hladnije a neam intecoler. Nisam još našao neki prikladni za povoljnu cijenu. Kakva je razlika u potrošnji goriva? Jel bi imao volje meni to napraviti jer ne želim sam prčkat da ne sjebem nešta. Naravno uz naknadu Pa šta ja znam. Nisam primjetio potrošnju. Ne gledam ti ja tako puno na potrošnju. Morao bih pitati Typ 53 jel zainteresiran. To smo nas dvojica radili, zapravo ja sam terao komarce. Evo malo bolji video. http://www.youtube.com/watch?v=9j5uxA5qikg...eature=youtu.be Share this post Link to post Share on other sites
king_tomo 0 Posted August 20, 2012 na 30 si vec 2. salta? :S Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted August 20, 2012 Jbg, počeli su točkovi proklizavati pa nije imalo smisla da ga teram do kraja. Raspast će mi se. Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted August 20, 2012 cini mi se da 1.6 s tim modom ide puno puno bolje nego 1.9... bar gođina jetta je isla puno bolje nego ovaj 1.9 Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted August 20, 2012 (edited) Ide bolje, nerado priznajem. Al on ima veću turbinu, na više bara piri. Dok moja piri na 0,8 bar i manja je. još nisam stavio k24. Samo neznam jel gođo ima intecoler. Ja ju nemam i zato ide lošije. Taj mod se više pokazao kod njega nego kod mene. Edited August 20, 2012 by Zrinedin Share this post Link to post Share on other sites
Gođo 0 Posted August 20, 2012 na jetti je ic. usporedio sam tvoj filmic sa zadnjim izdanjem jette i dok ti dodjes od 60km/h do 120km/h jetta je na 140km/h. Jesi li okrenuo membranu na LDA za 180° ? Dok nestavis veci turbo na ovom svom zatvori wastegate. Share this post Link to post Share on other sites
Zrinedin 0 Posted August 20, 2012 Vjeruj mi kako taj ic puno znači, vidim po svojemu koja je muka po hladnom i po vrućem temperaturi tiskati. Ovaj wastegate je do kraja zatvorena. A membranu na LDA nismo ništa dirali, vratili smo kako jest bila. Share this post Link to post Share on other sites