0
Ice Man

2.0 16v ABF i 1.8 G60

Recommended Posts

Zanima me koje su mane i prednosti 2.0 16v ABF i 1.8 g60 motora? Koji je jednostavniji za održavanje, cijene dijelova, potrošnja ulja i sl. Koliko košta reparacija G-ladera? Ono ukratko da mi velite. I na kraju krajeva kakva je potrošnja jednog i drugog motora seriskog?

Zanima me koje su mane i prednosti 2.0 16v ABF i 1.8 g60 motora? Koji je jednostavniji za održavanje, cijene dijelova, potrošnja ulja i sl. Koliko košta reparacija G-ladera? Ono ukratko da mi velite. I na kraju krajeva kakva je potrošnja jednog i drugog motora seriskog?

ABF-prednost -puno veselja za malo novaca.Pouzdan,zahvalan motor,jeftin za održavanje ako je u urednom stanju.

Potrošnja goriva ovisi o vozaču i automobilu u kojem je ABF,neznam u čemu bi ga vozio.

U kec-u može ići ispod 7l penzionerske vožnje otvorene ceste,nikad preko 10l divljanja.U trojki(tj. težem autu) će bit nešto žedniji.

Mane-nemožeš izvući iz njega ozbiljniju konjažu sa malim ulogom jer je ipak to atmosferac.

Samo čip ga lijepo "otvori" i da mu da diše ali ne treba očekivat čuda..Jako dobar omjer-Uloženo dobiveno.

G 60-prednost-još više veselja od ABF-a,lako podići konjažu uz manju remenicu,čip,puno momenta-u kecu se ponaša kao diesel na niskim okretajima.

Mane-jaaako teško naći solidan primjerak motora i G-ladera,zahtijeva puno više pažnje oko izbora ulja,ne stiskanja kad je motor hladan zbog trakica na Gladeru koje su osjetljive itd.....Ali kad je sve tip-top nema većeg gušta kad G zapjeva.. :fakjea

Ima reparacija i "reparacija" pa treba paziti kome dati,tu ćeš dobiti dobronamjerne savjete GDJE.

Potrošnja slična ABF-u,naravno ovisi o "preradi" koju napraviš na njemu.

Uglavnom G 60 ne bi trebao biti everyday auto,preskupo je održavanje ako ćeš ga uspoređivati sa ABF-om.

Ovisi za što bi koristio auto u kojem bi bio jedan ili drugi motor.

Ako je auto za vikend guštanje onda je izbor tvoj,ako je auto za svaki dan trljat neku kilometražu onda Abf.

cim pitas za potrosnju,odrzavanje,jeli skupla litra 20kn ili 50kn zaboravi iti jednoga uzmi si dobar dizel.

cim pitas za potrosnju,odrzavanje,jeli skupla litra 20kn ili 50kn zaboravi iti jednoga uzmi si dobar dizel.

Pitam jer bi to bilo za svaki dan, a ak je potrošnja 20 litara i potrošni dijelovi koštaju ko svetog petra kajgana onda niš od tog motora. I za potrošnju me prvenstveno zanimalo za g60 jer imam spoznaju koliko cca. ABF troši u trojci. Pošto o G60 motoru neznam previše zanimalo.

@Roki

Hvala na konkretnom odgovoru

Pitam jer bi to bilo za svaki dan, a ak je potrošnja 20 litara i potrošni dijelovi koštaju ko svetog petra kajgana onda niš od tog motora. I za potrošnju me prvenstveno zanimalo za g60 jer imam spoznaju koliko cca. ABF troši u trojci. Pošto o G60 motoru neznam previše zanimalo.

@Roki

Hvala na konkretnom odgovoru

Nema frke, baš imam iskustva s oba motora u jedinici.

Nisi rekao koja ti je kombinacija,ubacivat u neku karoseriju ili je trojka u pitanju?

Nema frke, baš imam iskustva s oba motora u jedinici.

Nisi rekao koja ti je kombinacija,ubacivat u neku karoseriju ili je trojka u pitanju?

Za Golfa MK1, al su to jos vise ideje i zamisli u glavi nego konkretne stvari u realizaciji.

Vjerujem i da je s ABF-om kec išao ko blesav s obzirom da je vraški lagan.

Bolje onda ABF. Jer G60 traži malo više pažnje, a i teško je naći dobrog.

Za Golfa MK1, al su to jos vise ideje i zamisli u glavi nego konkretne stvari u realizaciji.

Vjerujem i da je s ABF-om kec išao ko blesav s obzirom da je vraški lagan.

U kec-u ABF veseli..G60 udvostručuje veselje..

ABF se još nađe da je dobar,G60 zahtijeva poprilično ulaganje..

Sa abf-om u jedinici možeš poprilično guštati za manje novaca.. :zivio

U kec-u ABF veseli..G60 udvostručuje veselje..

ABF se još nađe da je dobar,G60 zahtijeva poprilično ulaganje..

Sa abf-om u jedinici možeš poprilično guštati za manje novaca.. :zivio

Ajde več kad si tu da te pitam, koje se sve preinake moraju napravit da ABF svira u MK1? Motor, getriba i struja mi je jasno, a ostale stvari? A i koliko navedeno vrijedi, odnosno koliko traže za ABF-a u dobrom stanju?

Od ova dva motora bih radije ABF iz jednostavnog razloga što je atmosferac i što pruža više zadovoljstva i kontrole u zavojima radi bržeg odziva gasa.

Na stranu održavanje, potrošnju i predrasude da je jedan jeftiniji a drugi skuplji jer su to doslovno zanemarive stvari pogotovo u automobilu koji slažeš sebi za gušt i ulaziš svjestan da slažeš motor star 15-20 godina u auto koji je možda još 10 stariji. Možda sam u krivu ali sam ipak uvjerenja da se bilokoji od navedenih motora složi kako treba u auto ipak treba 10ak tisuća kuna da bi to na nešto ličilo. Tvrdnje "ima ABF za 500€" ili "u oglasniku sam vidio G60 za 4000Kn" odmah padaju u vodu čim se digne auto i krene sa ozbiljnijim radom od listanja oglasnika i kalkulacija koliko što košta.

G60 je definitivno kultni motor koji ima svoje zaljubljenike, ali realno 1.8T se lakše nađe u super stanju i ima visok potencijal.

Edited by Divine

Ajde več kad si tu da te pitam, koje se sve preinake moraju napravit da ABF svira u MK1? Motor, getriba i struja mi je jasno, a ostale stvari? A i koliko navedeno vrijedi, odnosno koliko traže za ABF-a u dobrom stanju?

A čuj toga ima,od igranja sa strujom ovisno o tome da li imaš original instalaciju od ABF-a ili kemijaš od postojeće,ne zaboravimo kočnice koje je najbolje staviti 280mm i diskove odostraga,treba složit ispuh,koju getribu bi stavljao-original od ABF-a, ili nešto kraćih omjera?

A cijene,ima raznih cifri...Naravno ovisno o stanju..Recimo ja tražim ovoliko: http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....showtopic=55853

Nema getribe ali ona se nađe sa nekog 1.8 8v i odlična je za ABF-a za svaki dan..Do 200E getriba bi ti bila..

Ali ako ne radiš sam već plaćaš majstora onda to poduplaš u cifri...I tako..Nije jeftin sport..

Od ova dva motora bih radije ABF iz jednostavnog razloga što je atmosferac i što pruža više zadovoljstva i kontrole u zavojima radi bržeg odziva gasa.

Na stranu održavanje, potrošnju i predrasude da je jedan jeftiniji a drugi skuplji jer su to doslovno zanemarive stvari pogotovo u automobilu koji slažeš sebi za gušt i ulaziš svjestan da slažeš motor star 15-20 godina u auto koji je možda još 10 stariji. Možda sam u krivu ali sam ipak uvjerenja da se bilokoji od navedenih motora složi kako treba u auto ipak treba 10ak tisuća kuna da bi to na nešto ličilo. Tvrdnje "ima ABF za 500€" ili "u oglasniku sam vidio G60 za 4000Kn" odmah padaju u vodu čim se digne auto i krene sa ozbiljnijim radom od listanja oglasnika i kalkulacija koliko što košta.

G60 je definitivno kultni motor koji ima svoje zaljubljenike, ali realno 1.8T se lakše nađe u super stanju i ima visok potencijal.

ovdje je covjek rekao sve mislim da se nema tu vise sta :palacg svaki trazi para ako to radis od starog auta upustas se u rupu bez dna... oni koji nisu pokusali taj jad nece ni znak dok to neosjete na sebi

Edited by VWlaho

meni auto nije rupa bez dna :)

ja mogu reći da uživam slagajući :)

A Divine je sve to lijepo rekao...i mogu reći da kad kupite motor, da vam je to samo min 1/5 odrađenog posla

meni auto nije rupa bez dna :)

ja mogu reći da uživam slagajući :)

A Divine je sve to lijepo rekao...i mogu reći da kad kupite motor, da vam je to samo min 1/5 odrađenog posla

:zivio

Uvijek postoji opcija turbine na ABF-a kad se zasitiš atmosferca.

mene zanima koja bi getriba najbolje odgovarala za ABF motor u jedinici ( jer ja imam od dvojke 8v stavio sam novu lamelu i spržio ju u 100km ). Znači šta i koji mjenjač bi mi trebao da to lijepo radi,a da nema puno mudrolija..ili ako ima koje su to? te okvirno neka cijena za odgovarajući mjenjač..??

Najbolje bi ti bilo stavit mjenjač od 1.8 8V dvojke ili 2.0 8V trojke da ti ostanu poluge, jer ako ide mjenjač od ABF-a moraš stavljat sajle, nemoj zaboravit da tu ide i hidraulično kvačilo uz tu igranku sa sajlama... ostali su ti sve rekli lijepo, imao sam 2 trojke ABF... potrošnja ti je 10 - 12 L žive vožnje u trojci, 7L otvorene vožnje, 14 L ako imaš velika muda...

Stvarno zahvalan motor, bolji odabir nego G60, ako te ne puca neki kult ;)

evo TAS i tebi sam odgovorio gore...

već i je mjenjač od dvojke 1.8 8v,al eto..dva tri puta sam naglije krenuo,i to ništa extra zadimio se i zasmrdio,a unutra nova komplet LUK lamela 200mm..

već i je mjenjač od dvojke 1.8 8v,al eto..dva tri puta sam naglije krenuo,i to ništa extra zadimio se i zasmrdio,a unutra nova komplet LUK lamela 200mm..

stavi 210 kuplung od duje 16v

Ako si spreman uložiti nešto novaca u G60 i pridržavati se određenih pravila , abf-u treba dobar turbo da bi bio brži. to ti može potvrditi roki, jer je njegov rođak imao odličnog ABF-a u kacu a sada se vozi sa naturpijanim G60. po zavojima je daleko bolji G60 ( zbog načina na koiji isporučuje snagu i što je daleko jači i ima veći moment ) i po ravnom dijelu je neuporedvio brži, douše abf je bio stock a G60 ima cca 210 ks

Kolega,na jedinici je bila na abf-u 210mm lamela,ne 200mm..Ta od 200mm je čini se za manji i slabiji motor.....Stavi 210mm i nećeš imat problema.. :zivio

EDIT ...Ta lamela je i sad na G60 i piči bez beda...

Edited by Roki

nas abf vamo vec je dosta skurio 210mm lamele u godini dana,sigurno nije zaludu na g60 ili abf isao mjenjac na sajle i duplo veca lamela ;)

ja navijam za abf u ovoj utakmici,tko ima love i viska para za kult g60 i jos u jedinicu nema boljeg motora po meni

remx: Nemora slagati hidraulično kvačilo na 02a mjenjače. ali mora kupiti-napraviti nosače mjenjača imag0006.jpg

i znam ABF koji se vozio sa 210 lamelom, tj zamašnjakom sa 9 šarafa u nije klizala lamela..

Edited by Beli

0