HgsDodo 0 Posted June 24, 2012 pali mi se lampica od abs-a cim postignem nekih 25-30kmh i nemrem nac sta je.. vag mi bas ne pomaze..g3 je 93g i imam ona 2x2 diag. jack.. izbacuje mi exesive comm errors samo za abs. Svi senzori su dobri (izmjerio otpore i ocistio) svi Prsteni-krune il kak vec su ok zadnji pocisceni. pregledo sve osigurace i releje. Ima li tko kakav prijedlog? zahvaljujem. Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted June 24, 2012 Probat piknut drugi komp? Share this post Link to post Share on other sites
HgsDodo 0 Posted June 24, 2012 Nemam..... svaki prijedlog dobrodosao Share this post Link to post Share on other sites
Zvone_ri 0 Posted June 24, 2012 Dali ti se cuje prilikom kretanja onaj el motor il sta je vec na samom abs-u. Kao krenes i cuje se grrr klik. i nakon par sekundi upali se lampica od abs-a Share this post Link to post Share on other sites
HgsDodo 0 Posted June 25, 2012 Da cuje se grr klik al se lampica ne pali dok ne postignem 20 30kmh Share this post Link to post Share on other sites
Zvone_ri 0 Posted June 26, 2012 Znao sam :) to je i kod mene bilo izraci cjeli sistem kocnica znaci prvo otpusti dizne za izracivanje prednjih kotaca svaki kotac ispurgaj 10 puta da ti dodje novu ulje u sistem kad si to napravio izraci zadnje korace isto ponovi postupak 10 puta i zatvori ventile nakontoga ti se vise nece palit abs jer iz nekog razloga neznam odkuda se stvorio zrak u abs-u. Eto tako sam ja to rijesio nebih ni je to znao da mi nisu rekli u ovlastenom servisu da tako napravim. Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted July 14, 2012 pozdrav meštri, evo i mene muči slican problem pa me zanima dali je dodo uspio riješit kvar na taj način? samo meni nekada svijetli a nekada ne svijetli pa mi nije jasno :S Share this post Link to post Share on other sites
TROJKA 2 Posted July 14, 2012 pozdrav meštri, evo i mene muči slican problem pa me zanima dali je dodo uspio riješit kvar na taj način? samo meni nekada svijetli a nekada ne svijetli pa mi nije jasno :S Tebe jebu senzori kao i mene,spoji na dijagnostiku i reci ce ti koji su u prekidu ili kvaru Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted July 14, 2012 thx gordane, danas sam probao sve te đekove oćistit s wd-om pa cu se strpit par dana, ako se ne popravi stanje idemo se konektovat Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted July 14, 2012 (edited) thx gordane, danas sam probao sve te đekove oćistit s wd-om pa cu se strpit par dana, ako se ne popravi stanje idemo se konektovat jeftinije i jednostavnije je staviti auto na dizalicu i porastavljati sve senzore(konektore) ici cistiti, pa ih možda i oštetiti, nego spojiti na diag. utvrditi koji senzor ili koji je kvar pa rješiti.. a to da će se samo od sebe popraviti, vjeruj mi neće, možeš samo prolongirati vrijeme rada do sljedećeg kvara, ali da to su kočnice pa nema veze, bitno da netroši puno ovo je brod koji polako tone... Edited July 14, 2012 by Beli Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted July 20, 2012 bok decki, kasnim s odogovarnjem na topic, ali ugl. rijesio sam problem, prednji ljevi senzor je stekao, utvrdeno na diagnostici, isti dan sam ga i zamijenio, sada je sve super opet to beli, ne stedim ni kune na autu, a kamoli na nekim stvarima koje su presudne za sigurnost na cesti, tako da to sto sam htio prvo sam provjeriti neke banalne stvari nemoj odmah krivo shvacat, na sto si tocno mislio da je brod koji tone? pozz Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted July 20, 2012 bok decki, kasnim s odogovarnjem na topic, ali ugl. rijesio sam problem, prednji ljevi senzor je stekao, utvrdeno na diagnostici, isti dan sam ga i zamijenio, sada je sve super opet to beli, ne stedim ni kune na autu, a kamoli na nekim stvarima koje su presudne za sigurnost na cesti, tako da to sto sam htio prvo sam provjeriti neke banalne stvari nemoj odmah krivo shvacat, na sto si tocno mislio da je brod koji tone? pozz brod koji tone je stanje vw scene.. nisam te ja krivo shvatio, nego je apsurdno da se rastavi "cjeli" auto nepotrebno.. a mnogi to naprave tako.. diagnostika je u mnogim slučajevima uveliko od pomoći.. Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted July 20, 2012 a jbg moramo shvatit da se nalazimo u teskom stanju u drzavi, pate i puno vaznije stvari od nasih djecackih snova i zadovoljstava, mislim financijskih, tako da to nije nista zacuđujuce, samo se nadam da ce to sve proci sto prije i da cete(cemo) vw scenu vratit gdje je nekada bila malo je OT ali nebitno sada bitno da smo se razumijeli Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted June 12, 2013 opet dizem ovaj topic iz mrtvih, problem od gore se vratio s dolaskom toplijeg vremena, pa da nebi ispalo da sam ljen, otisao sam kod autoelektricara da mi spoji auto na dijagnostiku. Na moje razocarenje dijagnostika nije pokazala nikakvu gresku jer uopce nije uspostavila vezu s ecu-om od abs (ili kak se to vec zove) i sada sam na cudu, pokusao je na vise modela vozila i abs povezat se s ecu-om ali čorak :S simptomi su sljedeci, u voznji mi se nedavno pocelo dogadati da mi auto pri jacem kocenju, iako nije sklisko niti nista poceo mi se paliti abs, i u tom trenutku bi mi se upalila lampica od abs-a i ugasila. Naposlijetku sada stalno gori i nema abs uopce, a koliko sam shvatio motoric abs-a radi jer uredno napravi škljoc nakon paljenja auta (ako se tako moze ustanovit) samo lapica i dalje svijetli. Dijagnostika je brainbee ak se ne varam i spajanje je preko onih starijih modela kablova s dvije zice po dva pina. Dali je netko imao slican slucaj? Share this post Link to post Share on other sites
ivan0703 0 Posted June 14, 2013 iman i ja problem s abs-om dijagnostika je izbacila gresku 01276,ABS pumpa primjetija san da se prednje ddesno kolo malo teze vrti,ne puno ali se osjeti u odnosu na prednje livo...kad malo razmaknem plocice,vrti se normalno,sta znaci da celjust dovoljno nepopusti moze li zbog toga javljat gresku pumpe? Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted June 14, 2013 iman i ja problem s abs-om dijagnostika je izbacila gresku 01276,ABS pumpa primjetija san da se prednje ddesno kolo malo teze vrti,ne puno ali se osjeti u odnosu na prednje livo...kad malo razmaknem plocice,vrti se normalno,sta znaci da celjust dovoljno nepopusti moze li zbog toga javljat gresku pumpe? Koja godin? Teves 04 ili 20 ? Share this post Link to post Share on other sites
ivan0703 0 Posted June 15, 2013 Koja godin? Teves 04 ili 20 ? golf 3 96. god neznan ovo drugo Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted June 15, 2013 golf 3 96. god neznan ovo drugo Skinit elektroniku pumpe i prelemit sve kontakte..negdje je hladan lem. Share this post Link to post Share on other sites
ScarFace_vk 0 Posted July 5, 2013 Imam i ja na passatu isti problem. Stalno mi svijetli lampica od abs-a, i kad se okrene kontakt, čuje se gore navedeni zvuk. Mjenjao sam senzor, dijagnostika ne pokazuje problem, senzori promjenuti, i prekidač sam promijenio, ozračivanje mu nije pomoglo.. Share this post Link to post Share on other sites