0
lithning19

ugradnja klime

Recommended Posts

evo ovako, imam golf 3 1.9 td 75 ks-a, htio bih ugraditi klimu, auto je stvarno u tip top stanju i nebi ga mijenajo, nema nikakvih nedostataka na njemu osim toga kaj nema klime, to je sve... sad me zanima kaj bi meni sve trebalo od dijelova da bi se to složilo, kolko bi me izašla ta investicija i ko bi mi to mogel sve zmontirati na auto, nekakav dobar majstor...

ja sam sebi u auto sam ugradzival, i nije bas neka nauka ako znas imalo srafat, samo si moras uzet 3-4 dana vremena jer radi kvalitetne ugradnje potrebno je iscupat motor....

imam nekih slika u mom projectu mada ja sam to radil na mk2 al to ti je vise manje sve isto....

jedino sam imao igru sa instalacijom, al uz malo truda i znanja i to se rijesi

ja sam sebi u auto sam ugradzival, i nije bas neka nauka ako znas imalo srafat, samo si moras uzet 3-4 dana vremena jer radi kvalitetne ugradnje potrebno je iscupat motor....

imam nekih slika u mom projectu mada ja sam to radil na mk2 al to ti je vise manje sve isto....

jedino sam imao igru sa instalacijom, al uz malo truda i znanja i to se rijesi

pa ali može se to sve i bez vađenja motora van... koji su ti dijelovi sve bili potrebni?

ako se radi o g3 ne treba vaditi motor van

treba ti tunel ventilacije sa komandama, prekidačima klime i instalacijom za sve to

a izvana ti treba instalacija sa relejima od klime,kiler,sva crijeva,isparivač i kompresor i cijeli dan posla,do 2 najviše

ako se radi o g3 ne treba vaditi motor van

treba ti tunel ventilacije sa komandama, prekidačima klime i instalacijom za sve to

a izvana ti treba instalacija sa relejima od klime,kiler,sva crijeva,isparivač i kompresor i cijeli dan posla,do 2 najviše

znaš koga da mi to može napraviti? ja se nebi upuštao u to jer se na razmem... kolko love bi me izašla klima otprilike?

računaj oko 2000kn KOMPLETNA + cca 600-800kn ugradnja ;)

računaj oko 2000kn KOMPLETNA + cca 600-800kn ugradnja ;)

nađi mi odmah nekoga ko to može napraviti, hehe :)

nađi mi odmah nekoga ko to može napraviti, hehe :)

Nisam ugrađivao klimu još od cca 2002 god kad se na aute s klimom cekao duze pri kupnji i kad su ljudi imali para pa su si to jos znali priustit,

onda(1998-2002) je to kostalo klima u kitu za ugradnju cca od 1400-2700 eura, a ugradnja je bila od 300-700 eura.

Proizvođači klima za naknadnu ugradnju su Diavia( talijanska) i Alex originale(izraelska), i dan danas se mogu naručit klime od njih s time da Diavia ima i automatske, a Alex samo manualne.

Polovnih klim sam ugradio par komada i najveci problem je sto se neke stvari potrgaju i pogube ili su vec bile pokvarene, pa se zna desit da klima nakon ugradnje zahtjeva popravak, pa se zna desit da to i kosta, pa je majstor kriv za to, jel ljudi ocekuju da to mora radit.

Moj radni sat je 150 kn sad u sezoni, s ugradnjom polovne klime ima vise posla nego s ugradnjom klime iz kita koja je napravljena za laksu ugradnju i sve je novo pa nema čiščenja, odvlaživanja, zamjena, popravaka i pregledavanja.

Mislim da golf trojka ima barem 30 sati posla kad se ugraduje polovna klima, plus punjenje i pojedini dijelovi koji se moraju stavit novi kao sto su ležaj remenice kompresora, semering osovine kompresora, freonski filter i ulje kompresora, bilo bi dobro i isprat sve cijevi kiler i isparivač tekučinom za to, te napravit tlačnu probu svih komponenata prije ugradnje. sve u svemu ugradnja oko 3000- 4000 tisuče kuna, novi dijelova od minimalno 1000 kn do max. ak nemas srece 7000 kn i polovna komplet klima kak se dogovoris s nekim ko ti ju prodaje.

Al brijem uz to sve da ju jos uvjek nebi polovnu isao ugradivat jer smatram da bi to mogla bit prevelika pusiona, šanse da sve radi kak treba su minimalne, a šanse da bu to jos kostalo djelova novih su velike.

Lažem :vozi ugradivao sm poslje i jos ugradujem al na bagegr, kombajne traktore, uglavnom na radne strojeve koji kostaju pa se to radi

Edited by Vanjaus

covjece netko radi cijeli dan za 100kn a ti bi da ti netko da 150kn za sat vremena. malo pretjerano.

Mislim da golf trojka ima barem 30 sati posla kad se ugraduje polovna klima, plus punjenje i pojedini dijelovi koji se moraju stavit novi kao sto su ležaj remenice kompresora, semering osovine kompresora, freonski filter i ulje kompresora, bilo bi dobro i isprat sve cijevi kiler i isparivač tekučinom za to, te napravit tlačnu probu svih komponenata prije ugradnje. sve u svemu ugradnja oko 3000- 4000 tisuče kuna, novi dijelova od minimalno 1000 kn do max. ak nemas srece 7000 kn i polovna komplet klima kak se dogovoris s nekim ko ti ju prodaje.

Malo ga pretjerujes sad. Cijene su duplo manje, a klimu, ako si odvojis par dana sloodno, mozes i sam ugraditi ako si imalo pametan (pod uvjetom da imas oem klimu skinutu sa auta).

Za 200-300 eura se nadje rucna klima, evo pero je prodavao za 100E nedavno, ugradnja, pa da je isto toliko, to je cca 4000kn plus punjenje i neke sitnice, pa ajde da je to 5000kn, opet je to puno manje od tvojih 4000kn samo za ruke.

Mislim ja to gledam sa svoje (fuserske) strane, pa eto, bez ljutnje.

Ako ti nije problem, daj mi reci za sto ti tocno treba 30 sati?

Pa ne skidas armaturu 10 sati valjda?

svatko ima neke svoje zahtjeve...

Ja ću sada reći svoj stav... a to je da bi rađe složio polovnu originalnu nego kineze, talijane, francuze ili koga već

a šta se tiče cjene.. to je balkan servis, oderi na djelovima jer se rad omalovažava..

ako se netko hoće igrati ja imam kopletnu klimu iz seat leona sa klimatronikom.. još je u autu i može se probati..

znači mam sve što nekom treba i još k tome je original :)

Edited by Beli

takoder prije originalna polovna , nego ove nove.. :)

ugradivali u oba auta naknadno, po principu nabavis takav auto s klimom i skines sve, i prebacis na ovaj auto..

nikad nikavih problema, sve uredno funkcioniralo :palacg

cca 2 dana treba ako ces sam raditi

radilo se o rucnim, znaci ne o climatronicu

uskoro planiram prebaciti jednu rucnu na climatronic, pa eto ako ima netko da je radio sta mi sve tocno treba ? ona kutija iza sa klapnama , display i struja sva . Ima jos sta ?

Edited by srki

čeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek malooooooooooooooo

30h x 150kn?????????????????????????????????????????????????

sorry, ali ja koji sam laik za sve sam mehanički dio posla ( znači sve osim struje spojio za manje od 12 RADNIH sati + kaj je frend izgubio manje od 4h za struju ) kaj smo ugurali CLIMATRONIC u mk3 i to iz gti 2.0 16v u tdi 66kw s tim da je nekim čudom sve funkcioniralo...kako? neznam, pomolio sam se 2 puta hahaha :D i popio jamnicu sensation sa pekxom :D

a ti koji si se po tome naugrađivao na desetke klima, pa da tražiš te pare zato? NHF ali meni je to totalno bedasto, ali to sam samo ja nažalost jbg

Edited by wildD

Nisam ugrađivao klimu još od cca 2002 god kad se na aute s klimom cekao duze pri kupnji i kad su ljudi imali para pa su si to jos znali priustit,

onda(1998-2002) je to kostalo klima u kitu za ugradnju cca od 1400-2700 eura, a ugradnja je bila od 300-700 eura.

Lažem :vozi ugradivao sm poslje i jos ugradujem al na bagegr, kombajne traktore, uglavnom na radne strojeve koji kostaju pa se to radi

sa tolikom cijenom sada nije ni cudo sto je nisi ugradjivao vec deset godina.... onda mozda i jesi, kad si bio povoljniji, sad mi je tesko povjerovat da bi ti netko dao tisucu eura da mu ugradis klimu u auto......... :rolleyes:

edit: ma je*ote daj procitaj ovo

sve u svemu ugradnja oko 3000- 4000 tisuče kuna, novi dijelova od minimalno 1000 kn do max. ak nemas srece 7000 kn i polovna komplet klima kak se dogovoris s nekim ko ti ju prodaje.

to po tvome izgleda ovako:

ugradnja: cca 4000 tisuce kuna

dijelovi: 1000 - 7000 (????????????????????????)

polovna komplet klima: nagadjam, 1500kn

ugrubo, kod tebe ugradnja vise kosta nego sto njegova trojka vrijedi.... :rotfl :rotfl :rotfl :rotfl

Edited by Gogi

dobro covjek je rekao svoju cijenu, ona nije mala no cijeni svoj rad, ne treba ga napadat, ...vi mozete dzabe raditi i za par godina kukat kad vrijednost posla padne na burek i jogurt

i svatko zna da na autu bilo sto da se raid moze nastat problem da nece radit kak treba tak da klimu nije mal posao sigurno ugradit

imho po mom misljenju

jedina istina u svemu tome i dajem podršku je da se zna dogodit da prilikom takve ugradnje znaju dogodit neke ne planirane stvari pa ti sad objasni stranci da to nije tvoja greška.

prije par mjeseci ugrađival u Peugeota 406 digitalnu i lik otide na punjenje klime i veli pumpa ne valja to si ti nekaj krivo zašarafil , bla, bla , milina .

da bi na svoj trošak vozil pumpu na popravak i dotični gosp. samnom u Zg. i došli do zaključka da je pumpa bila na samrti i prije nego je došla na montažu.

i sad ti budi fer i korektan , gorivo mogu zaboravit ali popravak sigurno ne i tu nastaju problemi .

želim samo reći to su čari kupovine rabljenih dijelova

jedina istina u svemu tome i dajem podršku je da se zna dogodit da prilikom takve ugradnje znaju dogodit neke ne planirane stvari pa ti sad objasni stranci da to nije tvoja greška.

prije par mjeseci ugrađival u Peugeota 406 digitalnu i lik otide na punjenje klime i veli pumpa ne valja to si ti nekaj krivo zašarafil , bla, bla , milina .

da bi na svoj trošak vozil pumpu na popravak i dotični gosp. samnom u Zg. i došli do zaključka da je pumpa bila na samrti i prije nego je došla na montažu.

i sad ti budi fer i korektan , gorivo mogu zaboravit ali popravak sigurno ne i tu nastaju problemi .

želim samo reći to su čari kupovine rabljenih dijelova

Tocno, kod mene kad slazem nema mozda ce radit mozda nece i to zahtjeva vremena.

Rastavljanje i reparatura kompresora je cca 2-3 sata, tlacno ispitivanje svih komponenti i ciscenje istih je cca 2 sata, skidanje armature popravak klapni spuzvica, raskopavanje ventilacione kutije provjera ispravnosti cca 5 sati, bušenje pregradnog lima lima antikorozivna zastita ruba rupe i spajanje instalacije cca 2 sata, montaza armature nabavak potrganih plastika i pregled lampica po armaturi cca 8 sati, montaza motornog djela cca 2 sata branik i kileri, cca 2 sata nosac kompresora bez narezivanja hrdavih navoja, izmjena remenice radilice 1 h i spajanje cijevi cca 2h,

freonski filter odvrtavanje hebenih starih aluminiskih matica cca 1 sat, vakumiranje, punjenje i proba cca 1 sat pa sad ti vidi kolko je to, a moze se i zakomplicirat na par stvari da bi najrade uzo cekic i polupao auto.

Moj sat nije meni u dep 150 kn nego mojoj firmi koja mora svaki dan zaradit 1000 kn samo da se pokriju troskovi. Al zato mogu izdat racun i mogu radit s firmama koje su platise cekas al nakraju dodu novci, a fušeri nemogu i ak ne ustede na vremenu pa te zakinu za uslugu nemogu bit konkurentni, u mom poslu su rashladne komore,aparati za sladoled, rashladi u proizvodnjama, klime na vozilima u kamenolomima sve aparati koji rade novce, ak stanu rade gubitke. Smisao mog posla je da se to posteno napravi i ne pita se za cijenu, a smisao fusera je da se to jeftino napravi i da radi dok ne ode iz radione.

Pa ko voli bira sta treba.

Ja bi zamolio bez suvisnih komentara o cijenama. Kome je skupo neka gleda neku jeftiniju opciju i bila stvar. Nemojte salijetati covjeka bezveze pa cak i da je rekao cijenu od 1000 kn sat. Ko voli nek' izvoli.

Ja bi zamolio bez suvisnih komentara o cijenama. Kome je skupo neka gleda neku jeftiniju opciju i bila stvar. Nemojte salijetati covjeka bezveze pa cak i da je rekao cijenu od 1000 kn sat. Ko voli nek' izvoli.

Ajde procitaj prvi post u temi, pa onda svoj komentar. :)

Ajde procitaj prvi post u temi, pa onda svoj komentar. :)

Jesam, i? Ne kuzim sta mi hoces reci?

po ovome ispada da je promijena motora i instalacije cca 20 000kn i 19 dana bez auta, ali tko voli nek izvoli :)

ja se u svom poslu uvijek trudim biti kunkurentan cijenom, a da usput smanjim vrijeme rada i sa time mogu biti konkurentan...ako to nisam, onda mogu jednom godišnje raditi posao za debelo love i ostalih 11mj sjediti na jajima i ne zaraditi ništa :) ,ali jel kak se veli tko voli nek izvoli,da?

Jesam, i? Ne kuzim sta mi hoces reci?

Pa covjek pita koliko bi ga ispala investicija, a mi raspravljamo o cijenama care. :)

Pa covjek pita koliko bi ga ispala investicija, a mi raspravljamo o cijenama care. :)

PEKI druze, prvo skoci pa reci HOP :)

Moj post se odnosio na reakcije na cijenu od 100 kuna po satu rada koju je stavio clan "vanjaus", vec je tema skrenula bila sa puta sa reakcijama na tu cijenu, covjek cjeni svoj rad toliko i nema se tu sta pametovati ( i opet kazem, kome je skupo neka trazi jeftinije) a sad sa ovim nasim postovima je zastranjala jos vise.

Jedno pitanje u vezi klime ako ko zne. Dal na nutrašnji isparivač od g2 paše ekspanzijski ventil od g3, il je bolje pripasati isparivač od g3 u tunel od dvojke? Ostatak instalacije bi bio od g3.

Jedno pitanje u vezi klime ako ko zne. Dal na nutrašnji isparivač od g2 paše ekspanzijski ventil od g3, il je bolje pripasati isparivač od g3 u tunel od dvojke? Ostatak instalacije bi bio od g3.

nepase ti jer je u dvice ventil i cijevi sto idu na njega na navoj a u g3 se samo nabiju cijevi i stegne sa 1 sarafom...

ja sam sebi ugradio kompresor i cijevi od g3 ali mi je paljenje klime i instalacija ostala od g2 i u autu je ko u frizderu..

0