0
bojan24

ne radi mi truba na GIV

Recommended Posts

Guest Ibiza-Ri
osigurač je ok...kaj je to bilo riknula truba?

Bit ce prije na volanu kontakti da su prdnuli...

Ljepo odi na trubu... trebala bi bit naprijed iza branika s vozaceve strane..... Pogledaj dal dobiva struju kad netko "trubi". pa idi dalje....

Ljepo odi na trubu... trebala bi bit naprijed iza branika s vozaceve strane..... Pogledaj dal dobiva struju kad netko "trubi". pa idi dalje....

Sla??em se, ako ima struje onda je "prdnula"....

:zivio

a dal ti mozda skoljcka relej??

meni skljocka relej i nekad radi, a nekad NE ;) ;) ,trebal bi pogledat tog releja .

kao prvo sorry kaj dižem staru temu ali pošto se tu priča o problemu koji i mene muči...

truba ne radi , al se čuje dole lijevo negdje iza osigurača škljocanje , znači problem je u tom releju?kak doći do njega?

kao prvo sorry kaj dižem staru temu ali pošto se tu priča o problemu koji i mene muči...

truba ne radi , al se čuje dole lijevo negdje iza osigurača škljocanje , znači problem je u tom releju?kak doći do njega?

ovako, ako relej skljoca kad pritiskas trubu na volanu znaci da on odradjiva svoju funkciju tj radi, u tom slucaju mozes na releju jedino provjerit kontakte na energetskom dijelu releja, zna se desit da u samom releju ti kontakti izgore (to provjeris ommetrom il voltmetrom-ovisi, sa ili bez napona provjeravas), neznam jesi provjerio samu trubu jeli ispravna i jesi li provjerio na onom djeku na trubi dali ti ima napona kad pritisnes na volanu...

znači nije relej , jel treba skinuti klemu sa aku kad mičem airbag?

i di je uopće smještena truba?

Edited by tomica88

znači nije relej , jel treba skinuti klemu sa aku kad mičem airbag?

vidi, nemora znacit da nije on, on moze skljocat al ne odradjivat svoju funkciju, al kazem ti to bi trebalo provjerit, bilo bi dobro izvuc kljuc iz kontakt brave ili skinut klemu ako skidas airbag, ne kosta te nista al ako relej skljoca trebalo bi znacit da su kontakti na volanu ok, probaj poci obrnuto, provjeri osigurac, probaj sirenu spojit direkt na bateriju i uvjeri se da je ona ispravna, ako je, vidi jel ti dolazi napon na jack-ove od sirene-i ako na njemu nema napona tek onda gledaj relej,

Bojan nam je fino javio sto je bio kvar..nadam se da ti neces njegovim stopama :)

Neskidaj volan ako ti relej klikce....

Sirena ti mora bit nekud naprijed s unutarnje strane branika/oplata....

e ja imam isto problem ne kuzim fakat inace sam elektronicar... ali mi nejde u glavu, vec sam je 5 puta skidao, ugl ne trubi mi ili krcka truba... buraz mi trubi ja odem probat napon sa multimetrom na trubi pise 11.70V prakticki puni napon od 12 volti, ja ono super , stavim trubu i truba sad trubi, ja ono aj dobro stavim je gore, truba trubi, vozim se taj dan i truba trubi. Sutradan truba opet ne trubi, opet skinuo provjerio napon sve ok spojio trubu truba opet trubi, stavim gore opet trubi, tresem je sutkam gledam da negdi kontakt ne glubi da nije to, i nista truba cjelo vrijeme trudi brijem da su susjeti popizditli jer sam ja pola sata trubio na dvoristu ko luđak... i ono truba radi, i sljedeci dan opet ne radi, probo sam i drugu trubu, ista stvar je bilo, valjda zgubi negdi kontakt ali nemam pojma di ni kak, al kad je ja probat idem rucno kad je skinem onda UVJEK radi... neznam

Kec ima roblema s centralom gdje su osigurači... Oni natrag jackovi tj pojedini pinovi nagore i zeza kontakt...

Pretezno za kratka svjetla.... ventilator kabine...

ok pogledat cu fala, ali kuzis nazivcira me ispitam radi, stavim radi, vozim se radi, i drugi dan neradi 5 puta ista stvar, bum pogledal, mislil sam da truba mozda prek relaja ide ali nejde jeli?

ok pogledat cu fala, ali kuzis nazivcira me ispitam radi, stavim radi, vozim se radi, i drugi dan neradi 5 puta ista stvar, bum pogledal, mislil sam da truba mozda prek relaja ide ali nejde jeli?

prijedlog, provjeri ovo sta ti je Autofreak rekao i baci oko na sam volan,ako se radi o kecu, tocnije iza volana gdje se spaja lamela od sirene (koja je na volanu) sa puskom volana, konkretno, lamela na volanu klizi po mesinganom prstenu kako se volan okrece i tako stvara kontakt prema sireni-postoji mogucnost da su se ta lamela ili prsten malko potrosili ili izlizali pa nema svugdje kontakta kako okreces volan-ipak godine okretanja ucinu svoje.

Edited by toniBW

metoda provjere ti je najbolja moze bit vise stvari, krenes od osiguraca, ako je ispravan das kontakt, stisnes sirenu i osluskivas jel relej skljoca, ako je ides dalje, ispod lijevog fara u braniku ti je truba, skines onu plastiku-resetku na braniku, provjeris jackove od trube jeli dolazi napon na njih i na kraju provjeris samu trubu-ukratko receno, redoslijed ti nemora bit ovaj provjeri ovih par stavki.

I kod mene bilo slično, nekad radi, nekad ne, samo tucka u sireni, spojio direkt urla da uši para. Pomislioo sam da dobiva premalo struje, ako rade grijači sirena mrtva. Releja nije bilo, samo sa limicem prepojeno, stavio relej i više nema problema :bravo

ako sirena samo krcka znaci da je puž volana izgubio masu i treba ju pojacati sa relejom(cest problem na mk1 i mk2)

da javim kaj je bilo , isključil sam i ponovno uključil jack na trubi i evo radi normalno već tjedan dana , valjda kontakt nije bil dobar :rolleyes:

Edited by tomica88

0