0
borhudin

veliki servis afn

Recommended Posts

Pozdrav svima još jednom...

Kupio sam a4 1.9 tdi,81 kw AFN motor,1997g 263 tkm

Navodno je prošli veliki servis bio na 190 tkm.

ako netko zna koji su kvalitetni zamjenski dijelovi za izmjenu zupčastog remena jer se ne snalazim najbolje sa tim ...imao sam mazdu ...

ako ima još kakva caka...bit ću zahvalan.

Borko

Pa ja uvjek koristim Continental na svim motorima,i on je u samom vrhu kvalitete.Za afn.a se može kupiti i ojačani Dayco remen i on je duplo deblji od svih ostalih remenja.Jako je kvalitetan,a samim time je skuplji.Npr. remen od dayca ti može izdržat sigurnih 150 000 km,a ostale komponente kao što su rolica zubčastog remena i natežač ne mogu nikako doseći tu kilometražu,a da ostanu u ok stanju.

Moja preporuka je :

Continental Contitech zupčasti

Ruville rolica

Ruville natezač

Ruville nije proizvođač autodjelova,on kupuje na veliko djelove od poznatih i renomiranih proizvođača i pakuje ih u svoju ambalažu.Unutra je najčešće kvalitetna INA ili Koyo.

Ruville je dosta jeftiniji neko ostali,a u biti dobiješ isto.

Ako ti još šta bude ne jasno slobodno pitaj.

Pozdrav svima još jednom...

Kupio sam a4 1.9 tdi,81 kw AFN motor,1997g 263 tkm

Navodno je prošli veliki servis bio na 190 tkm.

ako netko zna koji su kvalitetni zamjenski dijelovi za izmjenu zupčastog remena jer se ne snalazim najbolje sa tim ...imao sam mazdu ...

ako ima još kakva caka...bit ću zahvalan.

Borko

Zatvori si EGR ventil nekom limenom podloškom.

Iako nije pod zupčastim remenom zamjeni i vodenu pumpu, natezač kanalnog remena i ne bi bilo naodmet i remenicu alternatora, onda si siguran da idućih nekoliko godina ne budeš skidao branik i hladnjake.

Cijena remenice je raznolika od trgovine do trgovine, ja sam naletio na INA za 290 kuna, a gledao sam ih i po 700 kuna isto INA.

Edited by Divine

egr sam zatvorio i skinuo granu da je očistim...ali bila je skoro čista,malo čađi samo u trragovima....

0