0
Robiii

Daljinsko zakljucavanje-kvar G III

Recommended Posts

Srčao, konkretnog ni slicnog odg. u prve 4 str. nema...dakle:

-radi se o daljinskom zakljucavanju sa alarmom na G III (original), a to dalj.zakl. je prestalo sljakat neki dan/prekjucer, do sada s njime nije bilo problema, a od prekjucer jednostavno vise ne radi.

-imam dva daljinska i ne radi ni jedan, lampica se prilikom pritiska zacrveni ali ne reagira dalj. zaklucavanje

-kupio sam i nove baterije i probao ih u oba daljinca, opet nista

-prekontrolirao sam osigurac od daljinskog/centrale, opet nista

-prekontrolirao i osigurace u kutiji (iako alarm i zaklj. nedju preko njih, al opet), opet nista

-otpojio sam aku i ponovo ga spojio, opet nista

-dok je aku bio otpojen, spojio sam + i - klemu da se sponisti, nakon toga opet nista

-centralno na kljuc sljaka, lampca kod pipca u vratima daje znakove koje je davala i kada sam auto zakljucavao na dalj.

-alarm je testiran i radi (digao sam haubu, zakljucao auto kljucem, lampica u vratima je pocela treperiti, kad sam poceo prckati po onom pipcu u motronom prostoru upalio se alarm)

napominjem da sa dalj. do sada nije bilo problema nikada, nije radilo samo ako sam bio predaleko a sada je odjednom prestalo raditi bez ikakvih ranijih simptoma koji bi ukazali da bi moglo krepati

sve sam napisao u sve je jasno, ako netko imam ideju ili rijesenje mog problema neka pise, hvala

evo pic alarma i daljinca, ako kaj znaci:

20120711162451.jpg

Edited by Robiii

Pa ova kutija ispod posude vode nije procesor alarma... :mellow:

Pa ova kutija ispod posude vode nije procesor alarma... :mellow:

To je kontrola ventilatora/klime. :rotfl

To je kontrola ventilatora/klime. :rotfl

kaj mi se smijete, sad me sram :( ..ok onda, laik sam i zabrio sam, ajmo dalje! (nekak mi je blizu pipca od alarma pod haubom, pa sam zabrio)

-kaj bi moglo biti?, alarm i centralno radi, tak da to i je centrala nema veze sa osigiracem jer al. i cent. radi, ne radi daljinac, a zasto?

Jesi probao ponovno upariti daljinac sa centralom?

kak se to radi?

(dalj. mi ima samo jednu tipku/veliku, jednom zakljucas i jednom otkljucas...ima i ovo malenu, ali ona je za "trazenje" na parkingu, brijem, jer ona pali samo sva 4 zmigavca)

ED:citam sad malo po netu, pa i treba se resetirati nakon izmjene baterije, a sad je i dalje pitanje, -kako?

Edited by Robiii

Pa ono, za pocetak napisi ime daljinskog koje imas il nesto.

Pa ono, za pocetak napisi ime daljinskog koje imas il nesto.

nasao sam instrakšns u auto, al ne kuzim jesam ja retardiran ili kaj.....

lejtr, neam vise zivaca

Nekako je frekvencija poremećena..nađi kutiju od alarma/daljinskog,vjerovatno ti je negdje kraj osigurača i stupa volana.

nasao sam instrakšns od centralnog u papirima od auta, al mi nije jasan (ima za reprogramiranje novog daljinca), ali nema za reset, poslikam sutra pa pocakulamo o tome...

-pise mi da sa daljincem otkljucam (sto u pocetku ne mogu) auto, sjednem, dam kontakt i pustim obje tipke (plavu i malu sivu), a nije ni pisalo da ih stisnem, pa onda nesto 10 sec...., pa se onda on sam zakljuca, pa ga ja na novi daljinac otkljucam i to je to, ali to nije reset, to je reprogram za novi dalj., boli me glava od svega...

do sutra....

ako se netko iz ZG-VG voljan poigrati time nek se javi (brijem da je takva nebuloza da je cu se sam sebi smijati...)

morat ćeš naći kutijicu od centralnog, na njoj ima tipka za resetiranje u pravilu

jesi ti siguran da je original?

Na daljincu ništa ne piše???

na mojem je taj modul od alarma smješten iza prekidača svjetla, dakle izvadiš prekidač svjetla i tražiš ovo http://store01.prostores.com/vwparts4sale/...~_1_22240_1.JPG

sam neznam kakva je procedura dalje...

imas dalj. kao ovo moje?, probat cu pogledati iza svjetla/prekidaca..jel znas jel ima kakva tipka za reset na nj?, neam vise zivaca za to, nasao sam upute, cak ih i poslikao i mislio dici slike ovdje mozda netko pomogne jewr ja nis ne kuzim..al...ne znam ni sam...imam daljinsko a ko slembo zakljucavam auto sa kljucem, a znam da je "kvar" tako debilan d aje to strasno..

netko VG-ZG tko bi htio pogledati?

EDIT:ovo rijeseno, tj. dns skuzio da daljinsko radi bolje nego ikad (prijasnjih dana je auto vise puta spajan na dijagnostiku i testiran, a sad je li to bilo rijesenje ili ne, ne znam..nebitno)

hvala

Edited by Robiii

eto, kako je nedavno samo prosljakalo (slucajno stisnuo i vidio da radi, a 2 tjedna ga zakljucavao na zgance), od neki dan ponovo ne radi, je li moguce da je stvar u bateriji?, kupio sam obicnu bateriju iste voltaze, oblika..bla bla, u Mercatoru, za, kaj ja znam..15kn?..dakle, je li moguce da se pocicala u 20ak dana intenzivnog zakljucavanja/otkljucavanja!?, i ide li u te daljince mozda nekakva posebna baterija, ako da, gdje je kupiti i ima li kakav poseban naziv ili nesto sto bi valjalo napomenuti?

*u prvotnom je i daljinsko prestalo sljakati zato sto je baterija krepala (bar sam ja u to uvjeren), i nakon sto je zamjenjena, nije radilo, pa odjednom proradilo i sad opet ne radi..WTF!?

*i sada sa ovom trenutnom baterijom prilikom pritiskanja pali se indikator lampica, je li to sad ispravno ili neispravno ili koji k? (i prvi puta kada sam bio uvjeren da je daljinsko prestalo raditi zbog slabe bat., palila se lampica na daljincu prilikom pritiskanja...mozda ima dovoljno struje dok je baterija krepana za indikator ali ne i za poslati signal!?)

hvala

kakva ti ide baterija u taj daljinac?

ak je ona mala okrugla plosnata....onda moras paziti na neke brojeve na njoj jer sve isto izgledaju ali su valjda razlicite snage pa se to po tim brojevima gleda...jer ako uzmes krivu nece dugo raditi

eto, kako je nedavno samo prosljakalo (slucajno stisnuo i vidio da radi, a 2 tjedna ga zakljucavao na zgance), od neki dan ponovo ne radi, je li moguce da je stvar u bateriji?, kupio sam obicnu bateriju iste voltaze, oblika..bla bla, u Mercatoru, za, kaj ja znam..15kn?..dakle, je li moguce da se pocicala u 20ak dana intenzivnog zakljucavanja/otkljucavanja!?, i ide li u te daljince mozda nekakva posebna baterija, ako da, gdje je kupiti i ima li kakav poseban naziv ili nesto sto bi valjalo napomenuti?

*u prvotnom je i daljinsko prestalo sljakati zato sto je baterija krepala (bar sam ja u to uvjeren), i nakon sto je zamjenjena, nije radilo, pa odjednom proradilo i sad opet ne radi..WTF!?

*i sada sa ovom trenutnom baterijom prilikom pritiskanja pali se indikator lampica, je li to sad ispravno ili neispravno ili koji k? (i prvi puta kada sam bio uvjeren da je daljinsko prestalo raditi zbog slabe bat., palila se lampica na daljincu prilikom pritiskanja...mozda ima dovoljno struje dok je baterija krepana za indikator ali ne i za poslati signal!?)

hvala

Pogledaj kad otvoris vozaceva vrata u onoj gumici ili manzeti gdje prolaze kablovi mozda su ti ispucali pa izgubili kontakt.

kakva ti ide baterija u taj daljinac?

ak je ona mala okrugla plosnata....onda moras paziti na neke brojeve na njoj jer sve isto izgledaju ali su valjda razlicite snage pa se to po tim brojevima gleda...jer ako uzmes krivu nece dugo raditi

-da, ona mala, plosnata, okrugla.

a neam pojma vise nista sad, tipu sam dofurao bateriju u Mercator i tip mi je dao istu takvu novu, jos smo zajedno usporedivali brojeve (sad vise ni sam sebi ne vjerujem kaj sam i jesam li dobro kupio)

*konkretno, imam ovakvo orig. dalj. http://www.njuskalo.hr/sigurnost/vw-centra...e-oglas-2821111 , zvao tipa kaze da je daljinsko u stoku, mozda antena ali centrala nemre bit tam, a ispod osiguraca je ne mogu naci, ne znam gdje je, mozda ima kakav reset gumb ili koji k (kolko zivaca i jbnih problema oko nebuloznog kvara, kladim se)

-zice u onoj gumi i pinovi su vec prekontrolirani, tamo sve stima!

Edited by Robiii

-da, ona mala, plosnata, okrugla.

a neam pojma vise nista sad, tipu sam dofurao bateriju u Mercator i tip mi je dao istu takvu novu, jos smo zajedno usporedivali brojeve (sad vise ni sam sebi ne vjerujem kaj sam i jesam li dobro kupio)

*konkretno, imam ovakvo orig. dalj. http://www.njuskalo.hr/sigurnost/vw-centra...e-oglas-2821111 , zvao tipa kaze da je daljinsko u stoku, mozda antena ali centrala nemre bit tam, a ispod osiguraca je ne mogu naci, ne znam gdje je, mozda ima kakav reset gumb ili koji k (kolko zivaca i jbnih problema oko nebuloznog kvara, kladim se)

-zice u onoj gumi i pinovi su vec prekontrolirani, tamo sve stima!

Ako modul nije kod osig. kutije onda vidi kod pumpe centralnog.

Waeco MT-150, ako je to taj, vidi ovaj manual.

Ako modul nije kod osig. kutije onda vidi kod pumpe centralnog.

Waeco MT-150, ako je to taj, vidi ovaj manual.

ne kuzim kaj mi taj tvoj manual uopce govori?, ima slika vakum pumpe, no, to imam i ja..!?

nije, pretpostavljam da je ovaj kad sam u fasciklima od auta pronasao ove instrakšnse

20120925163432.jpg

ne znam ni sam, kod osiguraca nema nigdje (ili sam corav), kod pumpe takoder (ona je u svom stiroporu), eventualno da nije pod ovom plastikom gepeka naguran, ova plastika kod se otvori kepek, kaj ide od lampe do lampe....

*iako ne mislim da bi trebalo biti do centrale jer, kao sto rekoh, prestalo je raditi, promjenio sam bat., nakon par dana proradilo (to nisam ni skuzio odmah, jer u pocetku nije radilo), ponovno prestalo i sad opet ne dela....

-probat cu bat. ponovo ili sve potrgat i u PM..

*ide li mozda kakva posebna baterije, ima li sanse da sam kupio krivu (slova, brojke, oblik i sva sranja su bila identicna)

Edited by Robiii

BTW u daljinac ide CR2032, i po guuglu nema bas puno tih vrsta, sve su iste... Napon: 3.0V, Kapacitet: 220 mAh, Vrsta: Lithium..

P.S. Ironic, vidim da citas..odi sarafi, visoki je datum...

Edited by Robiii

ne kuzim kaj mi taj tvoj manual uopce govori?, ima slika vakum pumpe, no, to imam i ja..!?

nije, pretpostavljam da je ovaj kad sam u fasciklima od auta pronasao ove instrakšnse

20120925163432.jpg

ne znam ni sam, kod osiguraca nema nigdje (ili sam corav), kod pumpe takoder (ona je u svom stiroporu), eventualno da nije pod ovom plastikom gepeka naguran, ova plastika kod se otvori kepek, kaj ide od lampe do lampe....

*iako ne mislim da bi trebalo biti do centrale jer, kao sto rekoh, prestalo je raditi, promjenio sam bat., nakon par dana proradilo (to nisam ni skuzio odmah, jer u pocetku nije radilo), ponovno prestalo i sad opet ne dela....

-probat cu bat. ponovo ili sve potrgat i u PM..

*ide li mozda kakva posebna baterije, ima li sanse da sam kupio krivu (slova, brojke, oblik i sva sranja su bila identicna)

Evo gledao sam po net-u i našao pdf file od manuala waec-a za taj mt 350 model.

http://waeco.com/tmp/MT-350_EB_10s_03.pdf

Po tom manualu tebi treba baterija CR2032 3Volta..

EDIT:Prestigao si me..

Edited by Roki

pa ako su brojevi identicni onda ne bi smio bit problem u bateriji....

da ti nije daljinac sjeban pa ne primaju tipke kad stisnes...

pa ako su brojevi identicni onda ne bi smio bit problem u bateriji....

da ti nije daljinac sjeban pa ne primaju tipke kad stisnes...

prima tipke jer svijetli indikator, na OBA daljinca..ne znam kaj me zdere, zivciram vec sam sebe ovdje, znam kak je vama...ako je netko "strucan" voljan pogledati, neka se javi na PM (oni koji mi misle uzeti 300kn ili sl. za pogled i otklanjanje neke banalne greske, neka mi se ne javljaju..bar brijem da je banalna, rade cu kupit drugo daljnisko i namontirat ga...nisam điber, al ono...)

prvo bi trebao naći ovaj modul od daljinskog i otuda krenuti, naime na njemu imaš tipku da ga resetiraš i da daljinci nauče kodove ponovno

ovo što kažeš da ti svijetli lampica ništa ti ne vrijedi, evo ja sam sebi baš zbog toga mjenjao, svjetlila je lampica al jednostavno nije htio zaključati(moraso si stisnuti tipku ko sivonja iako je ona svijetlila na najmanji dodir uredno), a otključavao je normalno na taj jedan daljinski

al s obzirom da tebi neće odjednom na oba daljinca, ja ti preporučam da nađeš modul i resetiraš ga

0