zayzo 0 Posted August 29, 2012 Ovako promijenio sam na golfu V zamasnjak i lamelu (LUK). I sada me zanima dali se može "štelati" kvacilo. Jer mi nekako cudno hvata. MIslim prije mi je ljepse hvatalo na starom setu. Kao da mi je duzi put hvatanja. Prvo sam mislio da ce to proci, ali se vozim vec 10.000km i ista je situacija Share this post Link to post Share on other sites
MladenRI 0 Posted August 29, 2012 da li si stavio dvomaseni ili jednomaseni? ako je jednomaseni, zaboravi da ćeš imati onako fino kvačilo kao kod dvomasenog jer razlika je poprilična.. za štelanje sumnjam.. Share this post Link to post Share on other sites
Vrky ZD 0 Posted August 29, 2012 Nema stelanja,nije to mk1,mk2 pa da se na sajlu moze stelati... Share this post Link to post Share on other sites
BaGy 2 Posted August 29, 2012 odzraci sustav...vjerovatno imas lufta... Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted August 29, 2012 ok, to bi morao negdje u servis otici? Koliko to vremenski oduzme? Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted August 29, 2012 da li si stavio dvomaseni ili jednomaseni? ako je jednomaseni, zaboravi da ćeš imati onako fino kvačilo kao kod dvomasenog jer razlika je poprilična.. za štelanje sumnjam.. Nebi se sa ovime složio stavio sam jednomaseni Valeo kit i razlike nema u vožnji Share this post Link to post Share on other sites
MladenRI 0 Posted August 29, 2012 Na passatu 2.0TDi 2006 godište mijenjan je zamašnjak i umjesto dvomasenog stavljan jednomaseni.. puno "grublje" kvačilo, kretanje itd.. u svakom slučaju jako dobra informacija jer i sam ću morati mijenjati zamašnjak, a dvoumim se između jednomasenih i dvomasenih.. :// Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted August 29, 2012 ja sam evo isto u nabavki zamašnjaka, pred smst mi je hitno ga moram rješiti.. ja planiram dvomaseni staviti, i naravno ocekuem da bude auto košto je i bilo.. jel ima nekih caka ili nest sto trba znati da izbjegnem npr taj "problem" s kvacilom? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 29, 2012 Nebi se sa ovime složio stavio sam jednomaseni Valeo kit i razlike nema u vožnji sad kremni van den bosch da vidi bi ti objasnio da je to nemoguce Share this post Link to post Share on other sites
Ivan VW 0 Posted August 29, 2012 Nebi se sa ovime složio stavio sam jednomaseni Valeo kit i razlike nema u vožnji upravo tako malo je samo grublje kretanje ali osjetno malo i meni je bilo kvacilo nisko ali sam zamjenio u cilindar na getribi od kvacila i milina se je za vozit uzivam :vozi Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted August 29, 2012 (edited) Evo dobio sam mail od servisa. Trazio sam cijenu za odzracivanje sustava getribe i dobio ovaj odg "Na vozilu ima kontrola ulja u mjenjaču. Kontrola traje cca 1h,a 1 radni sat je 289,00+pdv" P.S. to sam imao od ranih dana na njemu probelm. Zna se desiti da mi kada prebacujem u rikverc "zagrebe". Sada nije da ne stisnem do kraja kvacilo Edited August 29, 2012 by zayzo Share this post Link to post Share on other sites
Ivan VW 0 Posted August 29, 2012 Evo dobio sam mail od servisa. Trazio sam cijenu za odzracivanje sustava getribe i dobio ovaj odg "Na vozilu ima kontrola ulja u mjenjaču. Kontrola traje cca 1h,a 1 radni sat je 289,00+pdv" P.S. to sam imao od ranih dana na njemu probelm. Zna se desiti da mi kada prebacujem u rikverc "zagrebe". Sada nije da ne stisnem do kraja kvacilo ljepa je ta njihova zarada Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted August 29, 2012 samo nek ti ozrače i sve ce bit 5.inace kod nekog majstora se za to uzima 50ak kn. samo uzmi litru ulja u ovlastenom za kocnice. oko 60kn dode. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan VW 0 Posted August 29, 2012 samo nek ti ozrače i sve ce bit 5.inace kod nekog majstora se za to uzima 50ak kn. samo uzmi litru ulja u ovlastenom za kocnice. oko 60kn dode. :palacg Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted August 29, 2012 malo je samo grublje kretanje ali osjetno malo i meni je bilo kvacilo nisko ali sam zamjenio u cilindar na getribi od kvacila i milina se je za vozit uzivam :vozi Kod mene sve radi odlično krećem bez gasa bez problema tko želi može probati u sub na Billi Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 29, 2012 Kontrola ulja u mjenjaču.. Jebg nije to ta stavka.... tebi treba odzračivanje sustava spojke.... Postojiu norma po kojoj naplacuju ako se drže službenog sistema naplate.. a s obzirom da si valjda kod njih m jenjao set onda bi to u mene u firmi bilo gratis a vjerujem da bi tako trebali i oni reagirat.... Ebeš uru vremena.. zadovoljna stranka je bitnija... Ulje trebaš mada neznam kako je do kojeg servisa al neki ulje vec imaju u aparaticu za odzračivanje sistema pa tako da tih 2 deca koje je potrebno ispustit i nebi trebali naplatiti... Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted August 29, 2012 kada se mijenja zamasnjak i lamela dali se mijenja i ulje? Share this post Link to post Share on other sites
BaGy 2 Posted August 29, 2012 kada se mijenja zamasnjak i lamela dali se mijenja i ulje? to ulje je inace kociono ulje...i ne mijenja se(osim ako je tocka vrelista preniska)...samo se treba odzdracit... ako sam nesto krivo napisao neka me se ispravi... Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted August 29, 2012 a dali se moze desiti da je bilo dobro ozraceno, ali da sa vremenom treba jos jednom? jer mi je cudno da covjek nije dobro ozracio, posto se dobro znamo (privatno). mislim i sada bi otisao do njega samo je par stotina km udaljen:-) i jos nesto zasto mi nekada zna zastrugati kada stavljam u rikverc? to se i prije desavalo sa starom lamelom. Nije da ne stisnem do kraja Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted August 30, 2012 Rikverc i prva nemaju sinkrone pa zato zna zastrugat kod ubacivanja ili je ubacivanje teže. Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted August 30, 2012 nekada ide lagano pa zagrebe , a nekada je bas tesko pa npr moram prebaciti u prvu pa u rikverc Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted August 30, 2012 To je tak tehnički izvedeno jer to su brzine s kojima se kreće iz mjesta, vidio sam to na dosta auta, vw, opel, citroen... Sad jel ima kakvo rješenje, sumnjam, al nek se javi neko ko malo više zna u getribe. Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted September 5, 2012 (edited) Evo dogovren je danas termin u zubaku oko 100 kn dode. A sada da pitam jedno pitanje koliko bi realno mogao dobiti za svoj golf? Pšto sedmica izlazi :-) Auto je 2005. godina 1.9 TDI seriski 105KS (sada 136), ima 210.000KM. na na 195.000 je promijen zupcasti + kanalni u ovlastenom, na 200.000 km je stavljena nova lamela i zamašnjak. Gore je k&n panel filter i OCT chip. Zaboravio napomenuti da je nova turbina stavljena na 175.000 km Edited September 5, 2012 by zayzo Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted September 5, 2012 lol. vidim da za hrvatsko tržište nisu ubacivali sinhrona, jer kod nas sve petice normalno rade iz druge u prvo ili još u kretanju u rikverc. Nije to Zastava 650. Share this post Link to post Share on other sites