AUTOFREAK 218 Posted September 5, 2012 otvori getribu od 5ice pa vidi sistem sltanja u rikverc..... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted September 5, 2012 otvori getribu od 5ice pa vidi sistem sltanja u rikverc..... Ha ha ha! Viljuška seli komplet zupčanik u zahvat, ko nekad na starom Fapu. Jesam u pravu? Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted September 5, 2012 prebaci među kretanja u rikverc. Ide? Ide. Share this post Link to post Share on other sites
svirex 0 Posted September 6, 2012 lol. vidim da za hrvatsko tržište nisu ubacivali sinhrona, jer kod nas sve petice normalno rade iz druge u prvo ili još u kretanju u rikverc. Nije to Zastava 650. Ako je to problem isto mi se desava... i zastruze ponekad kad ubacujem u rikverc a auto je pravljeno za njemacko trziste direktli iz fabrike!! Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted September 6, 2012 meni se isto dogadja to samo kad ubacujem u rikverc. prva nikad. da se saltat u prvu u voznji al rikverc zna zakrcat kad ga naglo ubacujem, a nekad ne udje u rikverc do kraja mjenjac pa ga moram cimnit malo naprijed ili pustit kocnicu pa udje (bez krcanja) Share this post Link to post Share on other sites
MladenRI 0 Posted September 6, 2012 meni se isto dogadja to samo kad ubacujem u rikverc. prva nikad. da se saltat u prvu u voznji al rikverc zna zakrcat kad ga naglo ubacujem, a nekad ne udje u rikverc do kraja mjenjac pa ga moram cimnit malo naprijed ili pustit kocnicu pa udje (bez krcanja) identicno se desava i meni.. ali navikao sam da je to tako i bok.. Share this post Link to post Share on other sites
-vrh- 0 Posted September 6, 2012 događa se i meni, ali i na drugim autima, frend vozi Ibizu 2005 godište, isto tak kod ubacivanja u rikverc nekad malo "zahrusta"... navikne se čovjek na sve pa i na to... Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted September 6, 2012 može se otvorit pitanje zašto na nekvih hrusta i na drugih ne... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted September 6, 2012 sve stvar navike i to a i likovi usaltavaju u taj rikverc ko manijaci moze se usaltat elegantno,samo se na tren rucica zadrzi prije neg upadne u rikverc i no problem Share this post Link to post Share on other sites
djoka 0 Posted September 6, 2012 kremniu svaka cast e sad ako struze prilikom saltanja u rikverc ne odvaja kuplung i tocka, getriba nema veze sa time Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted September 6, 2012 Stisneš kvačilo, kvačilo odvoji ali se zupčanici i dalje vrte neko kratko vrijeme i tu zastruže. Share this post Link to post Share on other sites
djoka 0 Posted September 6, 2012 Stisneš kvačilo, kvačilo odvoji ali se zupčanici i dalje vrte neko kratko vrijeme i tu zastruže. da je tako svima bi krcalo u rikverc a i osovina se ne vrti pola sata jos Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 6, 2012 (edited) Ha ha ha! Viljuška seli komplet zupčanik u zahvat, ko nekad na starom Fapu. Jesam u pravu? upravo to... pa eto kad netko sivonja dobro stisne gas u rikverc onda osteti taj zupčanik koji onda osteti Sve s čim je u zahvatu... dobra stara boljka kod duja trica.. četvorki Edited September 6, 2012 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted September 6, 2012 upravo to... pa eto kad netko sivonja dobro stisne gas u rikverc onda osteti taj zupčanik koji onda osteti Sve s čim je u zahvatu... dobra stara boljka kod duja trica.. četvorki Mjenjao sam nema davno na Polu 6n ležaj na pogonjenoj osovini do diferencijala. Ostao sam malo paf, kak nebi ti ležajevi odlazili kad su malo jači nego na biciklu. One Audijeve uzdužne getribe su iznutra u najmanju ruku tri puta jače dimenzionirane nego ta na Polu. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted September 7, 2012 (edited) ah taj ležaj.. to je ahilova peta tih getribica... ako si primjetio isti je kao unutarnji lager zadnjih kotača mk1,2,3... Orginalni je oko 250kn + šta treba imatz na umu šajbice za štelanje zazora jer ako se nešteluje nakon izmjene upitna je trajnost tog lagera... Edited September 7, 2012 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted September 7, 2012 audije uzdužne getribe rikneju nakon rikverca od par stotak metara, jer nemaju dovoljno mazanje Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted September 7, 2012 Ovako promijenio sam na golfu V zamasnjak i lamelu (LUK). I sada me zanima dali se može "štelati" kvacilo. Jer mi nekako cudno hvata. MIslim prije mi je ljepse hvatalo na starom setu. Kao da mi je duzi put hvatanja. Prvo sam mislio da ce to proci, ali se vozim vec 10.000km i ista je situacija ja sam danas isto promjenio komplet isto LUK i meni je skroz neobicno, nekak je lagano skroz.. cak mi je krepo kad sam kreto, full mi je drukcije, ili bar mislim jer sam prije svog auta vozio neku staru dvojku di je kvacilo bilo ajme.. Share this post Link to post Share on other sites
zayzo 0 Posted September 7, 2012 je to se i meni desilo. kada sam prvi put sjeo u auto i poceo kretati ugaio mi se:-) dosta je laganije. samo se treba naviknuti Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted September 7, 2012 ja sam danas isto promjenio komplet isto LUK i meni je skroz neobicno, nekak je lagano skroz.. cak mi je krepo kad sam kreto, full mi je drukcije, ili bar mislim jer sam prije svog auta vozio neku staru dvojku di je kvacilo bilo ajme.. Sasvim normalno bez obzira što si vozio staru dvojku Prije dva tjedna sam mjenjao set dvomasenog na mom službenom 2.5 TDI-u,ujutro krenuo rastavljat i oko podneva išao na probu i razlika je nebo i zemlja,treba se priviknut ... Pogotovo kad sjednem u svoj pa idem doma mislim da nešto nevalja koliko je drukčije. Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted September 7, 2012 sve u svemu superiška Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted September 7, 2012 Meni se neda zajebavat a i bankrot sam,jednomaseni i Sachs set cca 1000 kn,još viljuška i semering radilice i sam vremena uvatit pa sam miran opet...? Share this post Link to post Share on other sites