vyex 0 Posted August 31, 2012 (edited) Pozdrav, nadam se da nije bed ako postam svoj kvar ovdje jer nije VW nego se radi o Škodi Feliciji... Uglavnom, čišćena je zaklopka snage, ali nije ju moguće podesiti preko dijagnostike...majstor je spojio onu zelenu dijagnostiku (ne znam koja je to točno,ali veli da ima sve updateano i da je jedna od novijih-dao je 17 000 kn za nju navodno...) i napravio postupak podešavanja klapne, ali neuspješno, odnosno kao uspješno je završeno, ali svejedno prilikom paljenja motora ler gas je na cca 1200 okretaja i počne divljati od 1200 do 2500 i nakon par tih oscilacija se smiri, ali opet na 1200-1300 okretaja i kad klikne na onaj upitnik o stanju motora tamo mu piše "*povišen ler gas, pritisnuta papučica gasa"...ali papučica naravno nije pritisnuta, niti je išta ikad petljano oko sajle gasa, probao je obrisati postavke klapne i napraviti prilagodbu ponovno i tako par puta i svejedno neuspješno...dali itko zna o čem se radi, dali neki senzor daje krive vrijednosti ili nešto? (dijagnostika ne očitava nikakve greške...) P.S. Auto je bio na radnoj temperaturi i akumulator je bio na punjaču da se postigne odgovarajuća voltaža potrebna za prilagodbu... Razlog zašto postam na ovaj forum je taj jer ekipa na škodinom forumu manje-više nema pojma kolko sam primjetio jer tamo nikad ne dobijem neki pametan odnosno koristan odgovor, a tu sam par puta pitao i manje-više sam svaki put nešto uspio riješiti...hvala unaprijed i lijepi pozdrav! Edited August 31, 2012 by vyex Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted August 31, 2012 Koja je oznaka motora,odnosno kw ?Pogledam ti u autodata-i. Share this post Link to post Share on other sites
vyex 0 Posted August 31, 2012 To je 1.3 Mpi iz 1998., sa 50 kW... Share this post Link to post Share on other sites
zoki 2 0 Posted September 1, 2012 To je 1.3 Mpi iz 1998., sa 50 kW... Evo probaj ovako Share this post Link to post Share on other sites
vyex 0 Posted September 2, 2012 Riješeno...zaklopka je dobro resetirana i podešena, ali je probila brtva usisne grane pa je motor vukao falš zrak i sad sam to zamijenio i motor radi ko urica...hvala na trudu Share this post Link to post Share on other sites