0
napalhame

Street race Mostar 15 i 16.09.2012

Recommended Posts

Ne ganjam ni ja,nego kažem činjenice koje stoje,prije 7 godina kada je Nidal vozio 13 sekundi to je bio veliki uspjeh a danas ni 10 sekundi nije toliko zanimljivo.

O tome ti ja govorim,vrijeme prolazi ,ja sam 1997 imao golfa g60 o kome

su govorili da je "neispravan" jer je skidao sve vr6 i bmw-325 itd.,a danas

je to stara kanta.

Slažem se sa svime što si napisao osim to da 10 sec nije zanimljivo. Možda je problem u meni jer su meni jednako zanimljivi i auti u 16 i u 10 sec.

A onaj tko misli da je bilo koja klasa iznad 10 sec nezanimljiva (ili možda spora) neka složi brži auto pa neka vozi ispod.

Jer to je kao i boks, dok gledamo braću Kličko na televiziji čine nam se spori i neatraktivni no nitko ih još do sada nije nalupao. I većina gledatelja misli da je lako odraditi 5-6 ili 12 rundi, tko nije trenirao ne zna što je to, tako je i u raceu. Vrijeme je prošlo i sve je napredovalo, danas dizeli (TDI,CTDI i ostale inačice) imaju 220-350 ks i idu sa svim svojim kilama oko 14 sec no Davor je jednog takvog od 380 ks lijepo namazao.Standardnom sa 313 ks je vrijeme 14.40 s sa 2.5 tone. Da nebi netko počeo debatu o kilama...

Slažem se da treba ići dalje no moraš priznati da je fora kada neki stari tip motora ovako dobro ide. :palacg

opet onaj zeleni elfeeer auhhhhh :( šta propustih...

neg jel ono mozda esso_sa bio (kec ABFT??? ) Jel vozio il? Vrijeme?

opet onaj zeleni elfeeer auhhhhh :( šta propustih...

neg jel ono mozda esso_sa bio (kec ABFT??? ) Jel vozio il? Vrijeme?

13.5 vrijeme auta , sa reakcijom 13.8 ( na slikovima i olakšan )

Bez uvrede essi gledao sam golfa uzivo cijenim njegov rad,a i motor radi ko sat bas sam ga osluskivao...ali nekako mi to malo slabo vrijeme za cca260KS u kecu ili je imao nekih problema?

Slažem se sa svime što si napisao osim to da 10 sec nije zanimljivo. Možda je problem u meni jer su meni jednako zanimljivi i auti u 16 i u 10 sec.

A onaj tko misli da je bilo koja klasa iznad 10 sec nezanimljiva (ili možda spora) neka složi brži auto pa neka vozi ispod.

Jer to je kao i boks, dok gledamo braću Kličko na televiziji čine nam se spori i neatraktivni no nitko ih još do sada nije nalupao. I većina gledatelja misli da je lako odraditi 5-6 ili 12 rundi, tko nije trenirao ne zna što je to, tako je i u raceu. Vrijeme je prošlo i sve je napredovalo, danas dizeli (TDI,CTDI i ostale inačice) imaju 220-350 ks i idu sa svim svojim kilama oko 14 sec no Davor je jednog takvog od 380 ks lijepo namazao.Standardnom sa 313 ks je vrijeme 14.40 s sa 2.5 tone. Da nebi netko počeo debatu o kilama...

Slažem se da treba ići dalje no moraš priznati da je fora kada neki stari tip motora ovako dobro ide. :palacg

Ameri su 70-ih godina sa bubama lupali 11-12 sec sa zračno hlađenim bokserima . Tako da Europa još jako kasni...

Po meni je strašna stvar onaj Vampir 16V koji vozi 8 sec. Taj je otišao najdalje od svih i podigao letvicu koja će se jako teško prijeći.

Sve ovo šta mi radimo je već netko davno isprobao sve je to manje ili više uspješno kopiranje nečijih ideja i probanih stvari

Ameri su 70-ih godina sa bubama lupali 11-12 sec sa zračno hlađenim bokserima . Tako da Europa još jako kasni...

Po meni je strašna stvar onaj Vampir 16V koji vozi 8 sec. Taj je otišao najdalje od svih i podigao letvicu koja će se jako teško prijeći.

Sve ovo šta mi radimo je već netko davno isprobao sve je to manje ili više uspješno kopiranje nečijih ideja i probanih stvari

:respekt

Bez uvrede essi gledao sam golfa uzivo cijenim njegov rad,a i motor radi ko sat bas sam ga osluskivao...ali nekako mi to malo slabo vrijeme za cca260KS u kecu ili je imao nekih problema?

Esso ima problema sa prenosom snage na cest jer mu auto i na sliku bas dosta vrti.

Koliko bi trebao ici auto sa 260hp?u 13 klasi ti treba 50hp za poboljsat vrijeme od 0.2-0.3

Jos nesto impreca sti od 350hp sa sva 4 slika 13.3

kec je strijela a neznam dali je metrnuo šperu... mislim da je nest govorio da to mora rjesit jer slajdra i u 5oj...

Esso ima problema sa prenosom snage na cest jer mu auto i na sliku bas dosta vrti.

Koliko bi trebao ici auto sa 260hp?u 13 klasi ti treba 50hp za poboljsat vrijeme od 0.2-0.3

Jos nesto impreca sti od 350hp sa sva 4 slika 13.3

To sam i mislio da je problem jer sam ga gledao i vidio da bas vrti slikove...

A neznam ipak je kec dosta lagan,a koliko mi se cini da je Miki jedne godine sa kecom ABF vozio isto oko 13.xxx zato sam pitao....Adobro u svakom slucaju 13.8xx je :respekt

Nemoze kec sa abf to vozit meni je to vrijeme dosta dobro sada kako kome.

Nema speru prico sam sa njim

Nemoze kec sa abf to vozit meni je to vrijeme dosta dobro sada kako kome.

Nema speru prico sam sa njim

cini mi se da sam tako procitao i to bas ovdje negdje na forumu i to mislim da je bila neka zesca rasprava...mozda i grijesim,neka me netko ispravi....

QUOTE (kimi1.8t @ Aug 15 2009, 07:15 AM)

Ljudi ocito neznaju za taj auto pa cu ja malo pojasniti.

Daleko najbrzi kec u Zg ( vrijedi za atmosferce ) - primam sve oklade!

Izmjereno 183 KS i 216 NM.

Vozio 13,8 402m, a bivsi vlasnik (ja) vjeruje da bi isao i brze s drugim gumama, a mozda i samo vozacem.

Auto je slozen za jurnjavu a ne za sminku

:palacg

Taj auto je bio oguljen do kraja i pripremljen isključivo za race , čisto sumljam da bi na našoj sazi bio konkurentan u 14 klasi tako da ti to nemože biti referenca ..

abf u kecu ide 15 sec.

esin auto ide jako fino i to vrijeme kmoje je napravio nije uopće loše

G-unit..

danas je corrado g60 na grobniku napravio podosta krugova.. :vozi

i odmah sam se sjetio tebe.. :lol:

sada malo zafrkancije--- skoro sam išao reći vlasniku da neforsira jer neće moći sa G-om nazad u Trst, a Nik je ionako rekao da će ga on otpeljati kući ako se šta razleti..

Edited by Beli

Taj auto je bio oguljen do kraja i pripremljen isključivo za race , čisto sumljam da bi na našoj sazi bio konkurentan u 14 klasi tako da ti to nemože biti referenca ..

abf u kecu ide 15 sec.

esin auto ide jako fino i to vrijeme kmoje je napravio nije uopće loše

Bez obzira na sve ipak je vozio sa atmosfercom 13.8...neki kazu da nemoze ipak moze...a to jeli bio olaksanili sta vec je sasvim ok i mislim da je dozvoljeno na raceu,nitko nikome ne brani da poskida ama bas sve radi boljeg vremena :palacg

Nisam rekao da je essino vrijeme lose samo sam mislio da moze bolje to je sve.

Vidi se da je repo kocio da ne probije klasu.

hahahahahahah vidi se da je kocio ali jako malo pred cilj

Davore, to je vrijeme sa treninga. Kasnije sam u prvoj voznji klase 14, protiv narandzaste Ibize vozio 13.4 sec vrijeme auta (13,7 ukupno)

I grijesis sa izjavom da sam bio olaksan jer to nije bio slucaj.... Vozio sam sa skoro punim rezervoarom goriva, u gepeku kofer sa alatom, rezervni tocak, dizalica i ostala obavezna oprema, nisam vadio ni suvozacevo sjediste.

Znaci, imao sam najmanje cca 60-70 kg tereta u autu koji se mogao izvaditi a sa kojim sam ipak vozio :palacg

Sto se tice slickova, kao sto znas, vozim na nekadasnjim Repinim slickovima koji su DOT 2008 i mogu reci da nisu ni blizu gripa kakav obicno imas sa "svjezim" slickovima.

Generalno, 2 godine nisam vozio nikakav SR a dosta sam na autu promjenio i Mostar mi je sluzio za test a to se moze vidjeti po vremenima. Svaku sljedecu voznju sam vozio brze i konacno vrijeme bi bilo mozda i bolje da nisam prilicno brzo ispao i tako izgubio priliku za dalje popravljanje

Vremena auta su inace bila (koga zanima) :

Trening 1 : 13,9 sec

Trening 2 : 13,5 sec

Klasa 14 : 13,4 sec

Kasnije sam ispao u prvoj voznji u klasi 13 gdje sam zbog problema sa boost kontrolerom imao vrijeme : 13,8 sec (14,2 sec ukupno). Posto sam vozio protiv Kadetta 4,2, ispao bi kako god:) ali mi je zao sto mi je taj kvar pokvario jos jednu priliku da eventualno jos popravim vrijeme. Jednostavno mi, zbog problema sa slajdranjem, treba treniranja i navikavanja kako na novi semafor i pravila tako i na auto a to u Mostaru bas i nisam imao....

Nebi se bas slozio. Neki normalan auto sa istom snagom (npr Mazda MPS) ide oko 14,5 sec na 402m. Ja sa istom snagom idem sekundu brze. Kec jeste lagan ali nije toliko lagan da bi sad trebao ici npr 12 sec....

Moj problem je sto jednostavno ne mogu da prenesem snagu na cestu.... Kod starta mi vrti samo desni tocak dok lijevi bukvalno stoji, zbog pretjeranog slajdranja nemam prve 2 brzine (vozim ih u blokadi dok bar malo ubrzam da mogu usaltati u 3. brzinu). Tek u 3. brzini se slajdranje smanji i konacno pocnem ubrzavati.

Nemam speru, jos vozim na fabrickom diferencijalu a pitanje je hocu li je ikada i imati posto iziskuje prilicno veliku investiciju. Auto je ipak pravljeno za gust i svakodnevno vozanje a ne za race i ne daje mi se 800 EUR za speru sa kojom bi skinuo nekih 0,3-0,4 sec na 402m trci koju ionako vozim svake prijestupne godine :)

Da je za race, auto bi bio potpuno oguljen, drugacije slozen i na trku bi dolazio na slepi a ja sam se na trku u Mostaru ipak normalno dovezao, trkao se i onda uredno odvezao nazad u Sarajevo

Moras priznati da bas i nema puno auta koja voze 13,xx vremena i koja na trku dolaze na svojim tockovima a ne na slepama ;)

Ono sto znam a i osjetim je da auto stvarno ima snage i sa sperom bi islo sigurnih 13.000 sec, mozda i nize. Ako mi izleti neka spera povoljno mozda i to isprobamo

Za kraj, evo vam jedna lijepa slicica a ima i dima (sa desne strane samo :) )

http://postimage.org/image/vzgh0xpwh

Edited by esso_sa

esso- kada sam rekao olakšan , mislio sam bez zadnjih sjedišta , nisam mislio na sve detalje, i nisam znao za vrijeme na utrci ( 13.4 vrijeme auta ) ali bez obzira na sve , svatko tko se imalo kuži zant ce da ti auto ide super i ta vremena su respektabilna..

to što si spomenuo šperu , da ti je auto za sr, to bi ti bio prioritet za napravit i sa tim bi tvoj auto bio u njamanju ruku jako mkonkurentan u 13 sec..

Tvoj auto je jedan od rijetkih na našem području koji je složen po mom ukusu :respekt

esso- kada sam rekao olakšan , mislio sam bez zadnjih sjedišta , nisam mislio na sve detalje, i nisam znao za vrijeme na utrci ( 13.4 vrijeme auta ) ali bez obzira na sve , svatko tko se imalo kuži zant ce da ti auto ide super i ta vremena su respektabilna..

to što si spomenuo šperu , da ti je auto za sr, to bi ti bio prioritet za napravit i sa tim bi tvoj auto bio u njamanju ruku jako mkonkurentan u 13 sec..

Tvoj auto je jedan od rijetkih na našem području koji je složen po mom ukusu :respekt

A ja sam ti olaksan stalno sto se tice tih zadnjih sjedista al eto, na trci je bilo jos dosta stvarcica u autu. Mozda bi sve i povadio da zivim blize ili da sam imao gdje da ih ostavim ali ovako.... zbog puta sam morao da teglim sve sa sobom

Sto se vremena tice, prije par dana sam od organizatora dobio print vremena svih svojih voznji i ugodno sam se iznenadio kad sam vidio da sam protiv Ibize vozio 13,4 vrijeme auta. Valjda me strah gubitka ponosa ukoliko izgubim od dizela natjerao da se malo vise potrudim na toj voznji a upravo zbog toga sam i svjesno probio klasu :lol2

A sto se tice auta, ho's mijenjat kljuc za kljuc ? :lol2

Edited by esso_sa

0