0
alen

Golf IV katalizator

Recommended Posts

posto nisam nasao na searchu ama bas nista...mozda i postoji ali ne izbacuje nista...

dakle jel se dobiva skidanjem katalizatora nesto snage...zvuka?

jucer sam ga mislio skinuti al sam odustao jer nisam imao cijevi da napravimo prijelaz jer nisu u ravnini cijevi...kako ste vi to rijesili...ovaj je katalizator jos dobar i ne bi ga rezao po pola i sve cupao van...kako ste vi rijesili koji ste ga skinuli dole?

i još blokiraj EGR,kad skineš katalizator.

zvuk i snaga nisam primjetil da se mjenjaju,al mi se čini da lakše zavrti.

ako ti je čist onda nediraj nista.....

zna riknut turbina kad se metne preotvoreni auspuh il eto iskidani kat.. navodno se zna prevrtit jer nema vise toliko kontra otpora.....

posto nisam nasao na searchu ama bas nista...mozda i postoji ali ne izbacuje nista...

dakle jel se dobiva skidanjem katalizatora nesto snage...zvuka?

jucer sam ga mislio skinuti al sam odustao jer nisam imao cijevi da napravimo prijelaz jer nisu u ravnini cijevi...kako ste vi to rijesili...ovaj je katalizator jos dobar i ne bi ga rezao po pola i sve cupao van...kako ste vi rijesili koji ste ga skinuli dole?

Naravno da da, sve što poboljšaš na ispuhu je jedan korak naprijed, a prvo je skidanje katalizatora. Najbolje bi ti bilo cijeli ispuh staviti širi ili bar staviti sve protočne lonce i napravio si posao.

Katalizator čuvaj, a umjesto njega stavi cijev od inoxa, možeš i na flanđe sa šarafima pa ga možeš vratiti nazad kad hoćeš, tako ja imam na svom riješeno. Iako kažu da TDI prolazi eko test i bez katalizatora.

I dalje neznamo koji je motor,66 kw je dolazio u verzijama s WG i VNT turbinom,ako je WG slobodno poskidaj sve a ako je VNT onda savjetujem oprez pošto imaš i remap pa se nadovezujem što je autofreak rekao,zna se prevrtit i prdnut a s time riskiraš jebačko oštećenje motora,mala 15-ca voli malo zadrške na ispuhu.

Ako ti je do zvuka skini lonac i stavi neku cijev,bićeš zadovoljan...

A šta to znači da jedan TDI ne smije imati otvoreni ispuh? :huh:

Čisto sumnjam, kako bi ljudi izvlačili snagu iz tih motora bez pravog ispuha?

koji god auto da sam imao katalizator je odma dolje isao :palacg

i nista lose nisam primjetio u tome

Topic nije o TDI-u općenito nego o njegovom specifično znači ALH od 66kw s Garett Gt1749v turbinom.

Original ispuh na tom motoru nepravi veću restrikciju do cca 160 ks i da dobro ga je otvorit kao podršku ako se mjenja nešto od hardwarea tipa veće dizne i turbina.

A koliko mi je poznato ako nisam nešto pobrkao kolega Alen si sam flasha neke mape u ECU,zato i savjetujem da neskida,može probat ako želi i to može super šljakat a može bit i sranje,sreća pa auto nema puno kilometara ...

također imam taki motor u svojoj četvorki sa remapom.. skinuo sam katalizator.. turbina ti se malo jače čuje ( onak lepo fučka) ali da neš bolje ide, pa i nejde.. ostalo isto.. za sada je turbina oke..

također imam taki motor u svojoj četvorki sa remapom.. skinuo sam katalizator.. turbina ti se malo jače čuje ( onak lepo fučka) ali da neš bolje ide, pa i nejde.. ostalo isto.. za sada je turbina oke..

ide auto na pravi remap...cico kad mogu probat auto??? svaki dan sam u ka skoro

ja sam skinuo kat nedavno i nema baš neke razlike velike, sad neznam dal mi se čini ili kao da malo prije prima gas.. doduše 1.4tdi je u pitanju a ne 1.9... zvuk je ostao isti, što kaže CICO turbina se malo bolje čuje al isto ništa drastično, tko nije svaki dan u autu ni ne primjeti....

Ovo je najbliza tema o katalizatorima koju sam uspio naci, pa eto na svojoj 4-ki AJM imam katalizator pa barem duplo veci od standardnih koje sam vidio na TDI-jevima. Auto nema sanse da bi bacio i malo crnog dima bez obzira kolko ga tiskao. Također gore na katalizatoru je oznaka DPF pa me zanima ako je to neka preteca ovih modernih DPF-ova i jel takav ispuh samo za neka posebna trzista, te malo vise info opcenito??

slikaj pa da vidimo... Dal ima kakve sonde cjevčice i slično? Jer na nekim trzistima je bilo motora s čišćim ispuhom pa je bilo varijacija s dpf-ovima a usput u etki i postoji kit za eto 4orku i ugradnju f.za krute čestice. S obzirom da je oko 12/13tkn čisto sumljam da je to nesto kao sadasnji dpf-ovi ,znači vjerovatno neide nikakva elektija cijevčice dovod goriva i sl..... neg čisto veći aktivniji kat...

Jel možda auto iz uvoza?

Pitam jer mi je bratić stavljao naknadno DPF na Octaviu da bi mogao dobit bolju plaketu ulaza bliže centru grada,naravno ne kod nas u balkan vukojebinama :rolleyes:

Budem poslikao pa okacim slike, a auto inace je iz Njemačke uveden, a koliko sam ja gledao nema oko njega nikakvih zica, cjevcica....

Budem poslikao pa okacim slike, a auto inace je iz Njemačke uveden, a koliko sam ja gledao nema oko njega nikakvih zica, cjevcica....

To je onda možda to,taj se stavlja tj samo bubne na mjesto OEM katalizatora... biber cijena je i kod njih ali se isplati brzo jer dobiju dosta povoljnije stvari tipa: cijena rege, ili osiguranja i bla bla sad bubam napamet,nisam zapamtio šta je naveo,znam samo da je cicija i da nebi stavljao bez veze.

Evo pikčerz od katalizatora, nisam prije imao slobodnu grabu da dodjem od ispod, sad kad sam posliko i plocicu kat. broj jasno govori da se radi o nekoj vrsti DPF-a, jedino neznam dal se i tvornički ugradivalo ili je samo naknadno stavljeno. Uz to ispuh ima samo jos zadnji lonac i to je to, auto uopce nije glasan, a opet kazem dima nema.

dscn0089j.jpg

dscn0090up.jpg

dscn0091p.jpg

dscn0093p.jpg

dscn0098q.jpg

Edited by Denis_TDI

mk4 tdi pd serijski nama srednji lonac, samo zadnji, ovo je naknadno ugrađeno zbog eko normi

0