1 1
wildD

TDI PD motori u passatu b5?

Recommended Posts

znači uzeo sam 3bg-a karavana 131ks.6brz i ugodno sam iznenađen, jer sam prvi dan šparao maksimalno do posla i potrošnja je nakon 60km po putnom računalu iznosil 5,2l/100km što je po meni izvrsno,a neke normalne vožnje u prosjeku bi trošio cca 6l što je i dalje impresivno za 1500kg i 130ks motor

e sad imam još par pitanjaca, čini mi se da auto do 2500okr relativno živahan, pa onda na moment mrtav pa opet malo oživi na cca 3200okr i onda opet umre, jel to normalno ili ne?

koje ulje sipati unutra i koliko često ga mjenjati? na što paziti posebno?

e sad imam još par pitanjaca, čini mi se da auto do 2500okr relativno živahan, pa onda na moment mrtav pa opet malo oživi na cca 3200okr i onda opet umre, jel to normalno ili ne?

normalno totalno....

Malo iritira ta tromost nakon 3000 zar ne? Po drugoj strani više od 2500 mu niti netreba, na 2500 ima preko 100ks...

užasno iritira,ali ono na 2000 kad mu dam gas u bilo kojoj samo obilazim aute kao da stoje :D

vrlo sam zadovoljan kupnjom,jedino vidim da imaju boljku da im se odljepi onaj tapecirung na oplatama vratiju i da im krepavaju pikseli na putnom kompu

užasno iritira,ali ono na 2000 kad mu dam gas u bilo kojoj samo obilazim aute kao da stoje :D

vrlo sam zadovoljan kupnjom,jedino vidim da imaju boljku da im se odljepi onaj tapecirung na oplatama vratiju i da im krepavaju pikseli na putnom kompu

neodljepi se tapicirung nego spužva između platna i oplate propadne i onda platno visi

a za board kupi novi ekran.. jedno rješenje

oplate moram na otpadu naći,a ekran, gdje ima toga za kupiti a da ne košta ko novi sat? :D

ne desi se to samo

nego kad kemijsko rade nestrucne osobe onda se desi to odljepljivanje oplate

znaci nije im mana, nego svaka šuša danas radi kemijsko

ekran mozes reparirati u electronik alarm ili kak se vec pise, potrazi na google

Edited by MarioIV

Ili b5.5 ili A4 B6 oba u karavan izvedbi sa 130KS je i moj san! :D

Sogy ima passat karavan b5 110KS, ali to meni neide nista puno bolje od mog audija B5 90 KS 1Z

Passat je samo 100kg tezi (skoro nista, prakticki razlika pun-prazan tank)

Al zato b5.5 sa 130 KS mi se cini ko da duplo bolje ide od bilo kojeg starog tdi-a.

Probao sam ga sa 6 brzina, zadovoljan! :)

Jedino cujem da svima skoro oko 7, cak i 8 popije po gradu...?

ne desi se to samo

ekran mozes reparirati u electronik alarm ili kak se vec pise, potrazi na google

600-800kn traže za servis,za to ću rađe naručiti sa ebaya ispravnu čuku sa full FIS putnim kompom i svoju prodati :D

imam doma tdi pd 100 u golfu i pd 130 u passatu i troše isto otprilike, čak zna i pd 100 potrošit nekad i više jer je slabiji pa ga treba više vrtit. gradske normalne vožnje nisu prelazili preko 7 litara i po ovim velikim gužvama u zagrebu. znaju popit i 8, ali za to treba malo teža noga. inače kombinirana (otvorena, autoput, grad) uvijek ispod 6 litara u prosjeku i jedan i drugi. tdi :wub:

pa ja neznam onda kak moj troši neke kombinirane vožnje na 3000 km 7,9 8,0 mora da mi rezervar curi :rotfl

tebi više troši jer se voziš na malenim felgama i uskim gumama

meni je golf trošio skoro litru dizela više na 19 u odnosu na 16cola

osim kaj si na 19" i malo teža noga na gasu bez beda ;)

ja sam po ovoj gužvi od citiy centra pa do žitnjaka otpeljal 6,1l po putnom kompu,dal je realno tak ja neznam ali tak piše :) ,R32 jel imaš ti problema sa displejom putnog kompa?

pa ja neznam onda kak moj troši neke kombinirane vožnje na 3000 km 7,9 8,0 mora da mi rezervar curi :rotfl

možda si samo realan :palacg

kaj god, ako putni komp laže onda mi ne laže računica da sam sa 30l goriva napravio 494km?

Edited by wildD

nemam nikakvih problema , je da na 19" troši litru više ali još uvijek to nisu ove cifre što vi navodite mada mogu i ja spustit ga na 5,2 sa 19" stara cesta npr zgb-plitvice ali to je doslovce lizanje gasa

sve ovisi od vozaca do vozaca i navici voznje. :)

kod mene je 7- 7.5 kad se bas normalno vozis bez razmisljanja o potrosnji,nikakvo saltanje na niskim okretajima i sl. ... cist normalna voznja...

Edited by VecTDI

na pd130 kod mene je bilo oko 6l, 97%otvorena cesta, bez prevelike brige o potrošnji , normalna vožnja, ako se malo pripazilo bilo je ispod 6 a ak se malo potjeralo onda oko 6.5...

Nemožeš taj motor ni tjerat nešt posebno pogotovo van grada jer ćeš svako malo dobit neku čestitku...

ne desi se to samo

Moji tapecirunzi nikad vidjeli kemijsko pa se vozacki i suvozacki odljepili. :)

Jeli netko blokirao egr na tom passatu sa 1.9 tdi 74kw?

Kako se auto ponasa nakon bolkiranja?

Jeli netko blokirao egr na tom passatu sa 1.9 tdi 74kw?

Kako se auto ponasa nakon bolkiranja?

Ono što ćeš prvo primjetiti je malo glasnija turbina do nekih 1800rpm i po zimi mi je sporije podizao radnu temp., te naravno manje ti čadi usisnu granu i glavu motora prije samih ventila. Na taj potez sam se odlučio nakon što se zaprljao mehanizam turbine, ali je blokiranje samo privremeno odgodilo čišćenje jer je već bilo kasno.

blokirao puno puta neki su čak nakon toga živnuli, neki su prestali dimiti al svakako bi ti preporučio zbog čađenja usisne grane pa tako i dosjeda ventila

Ma najvise mi je zbog toga sto se sve začadi... tako je bilo i na proslom passatu samo na motoru sa 66kw... sve se začadilo i onda sranje...

Pošto to tata vozi lagano i na malim okretajima brzo će se začaditi...

Znači može i na ovom motoru bez problema...

moj je 74kw modelska 2005 i izbacuje gresku kad se zacepi, i sa rupicom isto samo nakon 2 dana npr. inace auto mi se cinio zivlji malo, pogotovo na niskim okretajima.

tak da sam ja maknuo to jer nisam uspio to zacepiti, a nemogu bas naci nekog sposobnog u mom gradu da ga smanji preko kompa.

moj je 74kw modelska 2005 i izbacuje gresku kad se zacepi, i sa rupicom isto samo nakon 2 dana npr. inace auto mi se cinio zivlji malo, pogotovo na niskim okretajima.

tak da sam ja maknuo to jer nisam uspio to zacepiti, a nemogu bas naci nekog sposobnog u mom gradu da ga smanji preko kompa.

začepi samo onaj vakum šlafić koji ide uegr ako hoćeš blokirat i problem riješen. Nebi smio prikazivat grešku.....

Edited by marin-82

probat cu ovih dana kad stignem pa cemo vidjet sta ce rec

1 1