0
smoki

1.8T APX problem

Recommended Posts

Danas sam na audiju išao promijeniti račvu vode i da bi došao do nje morao sam skinuti plastiku i kućište filtera zraka, račvu promijenim, stavim kućište, sve posložim i upalim auto, on radi na 3 cilindra. Ponovno sve raskopam i provjerim i opet isti problem, do tada je auto lijepo uredno radio pa ne kužim u čemu bi mogao biti problem, ništa drugo nisam iskapčao, samo maf.

Motor je APX 165kW, na netu sam našao da na AGU motorima ode ignition amplifier koji je ukopčan u kutiju zraka, ali ja imam samo neko rebrasto crijevo ukopčano u kućište filtera, provjerio sam ga i sve je ok.

Help please! :palacg

spoji ga na diagnostiku, a ako je bobina vidjet ćeš na koji cyl.

apx je noviji tip i drugi tip struje za razliku od AGU

A ono crijevo koje ide u filter ti nema veze sa paljenjem, to je ionako za hladan start i ekologiju

Edited by Beli

Nisam imao vagcom na laptopu pa nisam spajao, budem sutra instalirao pa probao..

Jeli moguće da je baš umrla kada sam to radio, da nije do nečeg drugog?

Nisam imao vagcom na laptopu pa nisam spajao, budem sutra instalirao pa probao..

Jeli moguće da je baš umrla kada sam to radio, da nije do nečeg drugog?

tak je i meni samo od jednom prestala radit

nista cudno za 1.8t motore ;)

kad imas taj motor uvijek moras imati rezervnu bombinu u gepeku normalna pojava ;)

kad imas taj motor uvijek moras imati rezervnu bombinu u gepeku normalna pojava ;)

:)

ja sam stavio od s3 i kupio još 4 rezerve od s3 i imam još 4 rezerve koje su bile original na motoru... jeli to dovoljno rezerve?

ali nepregaraju sve.. jer ima jedan tip koje imaju tu manu pregaranja.. čak ni s3 nisu sve iste, već sam uzeo one made in japan.. i te se šarafe na glavu

Edited by Beli

Baš sam to htio napisat :D

Na Mk5 R32 ista stvar , samo šta su u servisima preventivno mijenjali sa malo drugačijima

koliko sam ih morao uništit pod tom akcijom srce me umalo prekinilo...

pocevsi od 2.0fsi motora pa 3.0 3.2 v6... pa do v10.... a jos kad su onako sexy crvene boje uhhh :(

Ček...jesu onda u njega one sta se zavidaju il? Imah sličan problem trokiranja na 4ici 1.8t i tad je uzrok bio onaj modul na kućištu filtra zraka... (stariji tip 1.8t)

Moje se sarafe u glavu. Jel se moraju uzet sve 4 iste ili moze na komad? I to ima samo u ovlastenom ili ima neki aftermarket?

Btw na poklopcu ventila imam jedan mali kondenzator zasarafljen na jednu bobinu, s njega je zica pukla, tak je bilo kad sam kupio..za sta je to? Thx

Moje se sarafe u glavu. Jel se moraju uzet sve 4 iste ili moze na komad? I to ima samo u ovlastenom ili ima neki aftermarket?

Btw na poklopcu ventila imam jedan mali kondenzator zasarafljen na jednu bobinu, s njega je zica pukla, tak je bilo kad sam kupio..za sta je to? Thx

napiši koje bobine imaš.. tj kataloški i stavi sliku

može se uzimati na komad..

a na bobinama nema nikakvih kondenzatra...

koliko sam ih morao uništit pod tom akcijom srce me umalo prekinilo...

pocevsi od 2.0fsi motora pa 3.0 3.2 v6... pa do v10.... a jos kad su onako sexy crvene boje uhhh :(

Ček...jesu onda u njega one sta se zavidaju il? Imah sličan problem trokiranja na 4ici 1.8t i tad je uzrok bio onaj modul na kućištu filtra zraka... (stariji tip 1.8t)

stari tip je isključivo koje se zavidavaju i u airboxu se nalazi modul paljenja sa hladnjakom.. iti tzv stari tip

ali nemora značiti da je modul jer i na starom rikavaju bobine

ivo ako ti reba imam viška i tih bobina

A problem Bobina je opće poznat problem jer su imali nekoliko proizvođača.

20121010121008.jpg20121010120944.jpg20121010120916.jpg

Prva slika - kataloški broj dizni

Druga slika - kondenzator

Treća slika - di se nalazi kondenzator

Taj kondenzator je "noise suppression for radio" dakle totalno nebitna stvar za moj problem.

Kak nemrem nikak uspjet stavit vagcom 409.1 na win7 onda sam oldschool metodom išao vidjeti da li je bobina. Skužio sam da kad otpojim bobinu br.3 auto radi isto, dakle na 3cyl, a sve druge su ok, onda sam zamjenio 2 bobine sa 3. i 4. cyl i opet kad otpojim bobinu 3 auto i dalje radi isto, dakle problem je u 3.cyl ali nije bobina jer na 4.cyl ta bobina radi, vadio sam i svjećicu da vidim jeli u njoj problem ali je suha.

Btw svjećice su ngk pfr6q

Meni bila ista stvar na AEB motoru al meni je to bilo na drugom cilindru .... Na kraju mi je otisao modul paljenja 1400 kn ...

A meni je to jasno ali želim biti 100% siguran da je to - TO, jer sam imao problem na passatu da je hladan znao trokirat, pa onda i topao i problemi na 1.cyl i svi kažu to ti je dizna, košta 4200 kn, pa se javi dečko koji kaže da je strujna letvica i uzmem novu original, 1050kn, promijenim i zbilja eto, u tome je bio problem, da bi na kraju došao jedan majstor i reko pa ti si lud, to ti je zbog lošeg ulja, trebo si kontakte našpricat wd-om. I bio je u pravu jer sam na staroj letvici probao i sve bilo ok. Dakle kvar sa 4200kn došao na 20-30kn koliko dođe wd

Instaliram vagcom, spojim i očita mi procesor, sve ok, odem pod fault codes i izbaci da nema grešaka ili je problem s kablom (konekcijom), probam opet pod engine i vagcom više ne želi radit, neka greška, mogu ga samo ugasit. I to je to.. :rolleyes:

Izvadi rampu sa injektorima tako da injektori ostanu gore i zavrglaj auto.

Odmah češ vidjeti ako taj injektor ne radi.

Imaš dva šarafa za odvidat

Meni bila ista stvar na AEB motoru al meni je to bilo na drugom cilindru .... Na kraju mi je otisao modul paljenja 1400 kn ...

Jel ti čitaš da je ovo APX , noviji motor , koji NEMA modul

neznam meni u tri i pol godine nije jos nijednom riknula,doduse nisu na zavijanje samo se nabiju odozgo,ali poucen tudjim iskustvima ipak imam jednu novu u gepeku za nedaj boze :D

Izvadi rampu sa injektorima tako da injektori ostanu gore i zavrglaj auto.

Odmah češ vidjeti ako taj injektor ne radi.

Imaš dva šarafa za odvidat

Pero hvala ti od srca :zivio

Izvadio sam rail i injektor na 3.cyl ne baca, zamijenio ga sa injektorom na 4.cyl i opet isti ne baca, dakle sigurno je on problem. Još sam i sumnjao na njega jer 3.cyl ne radi a svjećica je suha, dakle ne dobiva gorivo..hvala ti puno

Još mi reci samo imaš li za prodati i ak ne di da ga uzmem čim prije čim povoljnije?

Injektor je plavi, 06A 906 031 J

Jel ti čitaš da je ovo APX , noviji motor , koji NEMA modul

petre sve ti je to 1.8T :lol2

nekima ti je to sve isto

Izivinjavam se cuneri rsr i vr6 pero

čovjek je ljepo napisao kod motora, napisao podatke i ti izvališ nešto bezveze.. tako da bolje nemoj ništa pisati nego neprovjerene informacije..

isto je kao da tip kaže da mu trokira 1.9TD i ti mu napišeš da mu je maf crknuo jer ga ti na 1.9tdi imaš...

Tekve kao ti ja nazivam internet tjuneri ili kao što ti kažeš cuneri, jer puno čitaju pizdarije i onda se smatraju majstorima...

a da želiš doista pomoći čovjeku onda bi zavirio malo u sheme i vidio razlike u shemama struje i vidio da on nema modul paljenja i da ima bobine novijeg tipa sa modulom u sebi...

Baj d vej ak nekome može pomoći, ovih 2 dana sam prešao tt forum uzduž i popreko pa sam našao da bi uzrok moga kvara također mogla biti instalacija, odnosno dio instalacije sa konektorima za bobine, budući da je taj dio neposredno na glavi motora pa zbog visokih temp. izolacija ispuca na žicama i ode inst. u krasnu kitu. Meni je to isto bio problem ali je netko prije mene već dobro izolirao žice, tako da su popucale naknadno samo na pregibima kod konektora, to sam izolirao.

Zbog dobronamjernih savjeta sam naručio i 4 nove bobine, nek se nađe za svaki slučaj..nadam se da će problemima sad doći kraj :palacg

@Beli i Petar - Trebam li posebno paziti na još nešto kod tog motora, nov sam u tome? :palacg

btw

ove bobine (Hitachi) koje ti imaš najduže izdrže.. i takve sam uzeo 8 komada...

btw

ove bobine (Hitachi) koje ti imaš najduže izdrže.. i takve sam uzeo 8 komada...

Naručio sam 4 iste nove pa nek budu za nedaj Bože... :rolleyes:

0