0
Damir

Čudan problem sa optikom

Recommended Posts

PozdraVW

Trebam jedan savjet/iskustva s navedenim problemom. Već se duže vrijeme mučim sa jednim pomalo bizarnim/čudnim tehnički nemogućim problemom na MK3. Dakle, dok se vozim sam u autu, auto ravno ide, ne vuče nigdje, volan centriran. Netko mi sjedne na suvozačko mjesto/zadnju klupi, auto mi počne vuči u desno i normalno, kolko volana mi više nije centrirano. Pregledao sam podvozje, seleni čitavi, letva volana bez mrvice lufta, spone ok, jedna kugla se čuje, ali zanemarivo. Optika je rađena 2 puta (na različitim uređajima).

Da li itko ima kakav prijedlog/iskustvo s takvim nečim?

ništa čudno, zato kad sma god radio optiku čovjek me pita koliko se ljudi najčešće vozi u autu pa prema tome rihta sve ;)

ništa čudno, zato kad sma god radio optiku čovjek me pita koliko se ljudi najčešće vozi u autu pa prema tome rihta sve ;)

jel ovo mos malo pojasnit?

prvi put cujem za ovo

jel ovo mos malo pojasnit?

prvi put cujem za ovo

Pa koliko tereta je raspoređeno po autu uglavnom po tome i rikta..Ako voziš non stop nešto teško u nekom kombiju odozada kad ideš na optiku tako treba biti nakrcan.. To Antunović u Makarskoj isto uvijek pita kod optike..

Tlak u gumama je ravnomjeran :)

Ja isto do sad nisam čuo za podešavanje raspodjele mase po točkama vozila. Mislim da mase ne igra ulogu jer koliko god da je auto opterećen. Neznam, ponestajem bez ideje :D

covjek kod nas radi najbolji spur, vecinu autiju za rally sprema pa valjda zna,ja sam za to isto pred mjesec i pol dana prvi put cuo,ali prilikom rihtanja je on sjeo na vozacevo,a kad sam jos ja sjeo na suvozacevo mjesto vidlo se na monitoru kak su se vrijednosti promijenile

na golfu 1,2,3 i 4 (osim 4motion) mjere koje su zadane za podesavanje optike su zadane za prazan auto tj bez putnika.

golf 4 4motion i golf 5 imaju zadane visine na kojima se radi optika (mjeri se od sredine felge pa do ruba blatobrana i na golfu 5 std je to cca 380 naprid i 385 nazad)

kombiji su prica za se.....

a kakvi su ti amortizeri i federi da nisu losi pa te zato vuce u stranu kad netko sjedne

a kakvi su ti amortizeri i federi da nisu losi pa te zato vuce u stranu kad netko sjedne

To sam isto posumljao pa sam išao mijenjati amortizere, stavio sam stare plinske jer sam sumnjao u prednji desni da blokira, ali nije riješilo problem. Opruge mi se čine ok, auto ne visi ni na jednu stranu, a sad ako su omekšale, to nemogu vidit.

Tako i ovaj kod kojega ja idem na optiku radi dok ja sjedim u autu i po tome rikta jer se najcesce sam vozim u autu

0