Hari_kocka 0 Posted October 25, 2012 POzz ekipa, evo moj problem vw golf 4 1.9 tdi, veceras poslije jace malo voznje stvorio se neki novi zvuk, zvuk je napred (cini mi se na lijevoj strani vise) zvuk je kratkotrajan 1-2 sec zvuk se cuje samo pri ''jacem'' ubrzanju, a pod jace mislim sve iznad penzionerskog zvuk je poput hrzanja/struganje, kao da elastican komad plastike ubacite u felgu bicikla pa ima onaj grubi zvuk Mene zanima sta bi moglo biti, jer majstori mi nisu dostupni iducih 4 dana a auto mi je potrebno Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted October 29, 2012 (edited) Danas bio kod jednog majstora, nista cudno nije vidio, pretpostavlja da je unutarnji kineticki, zvuk se cuje samo kad auto ide NAPRED i to pod jacim gasom, u rikvercu zvuka nema Ispravka, zvuk nije kratkotrajan vec u 1-2 brzini se cuje kroz cijele obrtaje a 3-4 skroz manje Edited October 29, 2012 by Hari_kocka Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 2, 2012 Evo i zvuka http://www.youtube.com/watch?v=v7PdGhqbVHU...eature=youtu.be Share this post Link to post Share on other sites
Pantic 0 Posted November 2, 2012 ti se čuje taj zvuk kad ti auto ubrzava bez gasa na nizbrdici? pitam pošto imam sličan problem Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 2, 2012 ti se čuje taj zvuk kad ti auto ubrzava bez gasa na nizbrdici? pitam pošto imam sličan problem nisam probao ali mislim da ne, jer bas kad je motor pod naporom velikim to se cuje Share this post Link to post Share on other sites
Pantic 0 Posted November 2, 2012 (edited) znači isto kao i meni... samo kod mene se to čuje u 3, 4 i 5 brzini čim mu malo dajem gasa (ali ne odmah, nego kada prođem otprilike oko jedno 40 km se to počne čuti u 4 i 5-oj, pa nešto kasnije i u 3 brzini) tako da ja uglavnom sumjam na mjenjač kod sebe, jer da je otišao kinetički zglob ja mislim da bi se trebalo čuti i kada auto ubrzava bez gasa (nizbrdica) ako se ne varam, ali nisam siguran jer se baš i ne kužim u te stvari nažalost. edit: malo sam search-ao i priča se da može biti čak i potisna ploča spojke ili ležaj na diferencijalu tako da je najbolje dati auto majstoru koji se kuži u to i neka pogleda Edited November 2, 2012 by Pantic Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 2, 2012 Sutra ujtru on ide, ovo je bilo samo da vidim ima li ko ideju ili slican slucaj da vidim sta je, kod mene je obratno samo 1-2-3 brzina i kad je gas jaci Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 3, 2012 Ipak je nosac motora bio u pitanju, sreca jos pod garancijom bio pa sam to zamjenio Share this post Link to post Share on other sites
GTI-VR6-R32 38 Posted April 3, 2019 Evo da ne otvaram novu temu,imam problem sa autom, golf 4 66kw naime kada se upali na leru i ne cuje se toliko taj zvuk,nekad se javi zavisi da li je auto u strani ili nije,kada idem u rikverc cuje se,ili kada krecem na uzbrdici,ali kada idem po ravni ili nizbrdo nista se ne cuje,sve remenice sam zamjenio,uradjen veliki servis prosle godine,taj zvuk dopire negdje iz donjeg djela motora,sumnjam na nosac mjenjaca,ima bas neobican zvuk ne znam kako bih opisao to,kao da nesto zvecka. Share this post Link to post Share on other sites
GTI-VR6-R32 38 Posted April 4, 2019 Da li je moguce da je zamajac? Jer kada pustim ili drzim kvacilo nema nikakvih promjena u zvuku. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav Kt 5 Posted April 4, 2019 Baš po tom bih ja rekao da nije zamašnjak.Sent from my TA-1012 using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
GTI-VR6-R32 38 Posted April 4, 2019 Da li bi mogao da bude nosac mjenjaca?Bas ima zvuk zveckanja,ima gumeni zvuk. Share this post Link to post Share on other sites