pero2e 0 Posted October 28, 2012 Molim pomoć Probat ću objasniti najbolje šta mogu, dakle jučer prvo prilikom davanja kontakta normalno čekam grijače da odrade svoje i kad su se oni ugasili ostane mi blinkati lampica od vode i auto ne reagira niš prilikom okretanja ključa. Nekoliko puta pokušao i na kraju upalili na guranje ono nakon 2m odmah kresne i ostatak dana radi normalno. Danas ista situacija samo razlika u tome je da vergla ali ne može sastavit, ali ni na guranac više nije htio, pokušali 2 puta i radije sam odustao nego riskirao preskakanje zupčastog. Do sad je normalno palio topli i hladan jednako praktički što se kaže na zub. Da napomenem (već bio zaboraviona taj događaj) bilo mi se desilo to i jedanput usred ljeta isto s tom lampicom ali nije verglao pustio ga par sati i kad sam došao upalio normalno. Svih tekućina i maziva ima optimalno u njemu. Ima tko kakvu ideju? Ovakav sat je u njemu i o ovoj gore lampici se radi Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted October 28, 2012 pogledaj glavni osigurac od grijaca i pogledaj grijace Share this post Link to post Share on other sites
pero2e 0 Posted October 28, 2012 pogledaj glavni osigurac od grijaca i pogledaj grijace glavni sam pogledao i spojen je i čitav grijači će doći sutra na red jer sam ispraznio akumulator pokušavajući ga kresnut pa je trenutno na punjenju i kakve to veze ima s lampicom od vode, zar ne bi trebala onda lampica od grijača blinkati ili ne raditi ili nešto takvo? nemojte zamjeriti, ali pročitao sam sve teme koje sam našao ali nigdje se nije ovak nešto spominjalo Share this post Link to post Share on other sites
ziga 0 Posted October 28, 2012 meni se isti ti simptomi javljali na mom golfu jednom kad je bio alternator za bacit i drugi put kad se malo olabavio remen.. Share this post Link to post Share on other sites
pero2e 0 Posted October 28, 2012 šta se ne bi onda palila lampica od akumulatora u vožnji ili na ler gasu? i barem bi htio paliti onda šta ne samo ne bi punio aku? Share this post Link to post Share on other sites
Leo-st 5 Posted October 28, 2012 moga bi lako biti el ulozak brave paljenja.... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 28, 2012 moze bit vise problema ne samo jedan... znači događa se da okrenes kljucem al nevergla.... grijači s tim nemaju veze... kad okrenes kljucem dali lampice zažmiru il svjetle jednako...? ako nežmire onda il je do el. uloska brave il do mase na motoru (getriba) kad das kontakt odi na motor i ako nemas pomagača izštekaj pa uštekaj kabel na boschpumpi (al magn. ventil) ako necujes da on klika znači vjerovatno nemas ni + na tom kabelu al usput moguce da nemas ni - na motoru pa provjeri jedno pa drugo.... a mozes uzet komad kabla i direkt s aku-a na tu diznu dat + i provjerit ces s tim dali imas + na onom org kabelu (ako nemas ispitivač) Share this post Link to post Share on other sites
J E Ž 0 Posted October 29, 2012 moze bit vise problema ne samo jedan... znači događa se da okrenes kljucem al nevergla.... grijači s tim nemaju veze... kad okrenes kljucem dali lampice zažmiru il svjetle jednako...? ako nežmire onda il je do el. uloska brave il do mase na motoru (getriba) kad das kontakt odi na motor i ako nemas pomagača izštekaj pa uštekaj kabel na boschpumpi (al magn. ventil) ako necujes da on klika znači vjerovatno nemas ni + na tom kabelu al usput moguce da nemas ni - na motoru pa provjeri jedno pa drugo.... a mozes uzet komad kabla i direkt s aku-a na tu diznu dat + i provjerit ces s tim dali imas + na onom org kabelu (ako nemas ispitivač) Meni se je to isto dogadalo kad mi je bila slaba masa na autu!! Ja san mislija jos da je alnaser najednom riknija i nekako ga doslepam doma i probam upalit i on sastavi i kad je upalija pustim ga tako par minuta da radi i skuzim da mi je pocelo nesto smrduckat i vidim da mi se pali masa na getribi !! Prominija deblju zicu i od tad pali-vozi !! Share this post Link to post Share on other sites
pero2e 0 Posted October 29, 2012 Ovako, nakon punjenja akumulatora auto je kresnuo ko mina, što bi značilo da on za k.... jer mu je starost nepoznata. Ali sad me opet zabrinjava post od zige vezan za alternator @ autofreak sve sam to provjerio bio jer sam pročitao sve teme koje sam uspio naći , zbunjivalo me što mu je blinkala lampica od vode i danas kad sam napunio akumulator i dao kontakt kad sam vidio da se ona ugasila znao sam da će upaliti što se i dogodilo I da, znači dešavalo se nakon kontakta kad ga treba kresnut lampice zažmire ali se nije niš događalo Share this post Link to post Share on other sites